Ernst och IKEA

Ernst Kirschteger (eller Kirshstänger, som Linda Skugge kallade honom) är en trevlig prick. Så himla klämkäck och genomgo, sån som man skulle kalla svärmorsdröm. Händig, kan fixa och dona med allt från gardintyger till att kakla badrumsgolv. Han fick t o m ta över julfirandet på SVT istället för gamle goe Arne. Men herreguu vad jag skrattade idag när jag fick se honom posera i nån tidning, kommer inte ihåg vilken tyvärr. Det ligger Ernst utfläkt på en solstol med sitt häärliga leende och visar upp senaste modet inom inredning. Tydligen räcker det inte nu med att matcha gardiner och soffkuddar, utan man själv ska vara en del av inredningen. Ernst matchade nämnligen den vacka fruktskålen, med några härligt saftiga gröna äpplen, perfekt där han låg i en läcker kortärmad skjorta som var exakt samma gröna nyans som äpplena. Byxorna hade han antagligen färgat själv med nån hemmixtur i samma varma purpurnyans som fruktskålen. Det är Ernst i ett nötskal det!

 

På tal om inredning var jag till IKEA igår och shoppade lite med sonen och två kompisar. Direkt när vi kom in fick barnet syn på lekrummet, där man får lämna in ungarna för att kunna strosa runt i lugn och ro och kluma på tyger och provligga sängar. Innanför glasrutan satt några barn med neongula västar och en stor siffra på varje. Nummer 3 satt och lekte med lego, nummer 6 tittade på tv och resten lekte i bollhavet. Jag gick fram och presenterade sonen och han fick ta på sig en väst (nummer 8) och lägga skorna i en låda. Vinke vink, hejdå ses om en stund! Jag gick oroligt iväg och tittade om han skulle få ett hysteriskt utbrott när han såg mej gå, men inte! Han hade redan kastat sig i bollhavet och hade skitkul!

Jag hade inget speciellt ärende på IKEA (det har man inte om man är fattig) utan var mest med som sällskap och smakråd åt mina vänner. Rummen som de har byggt upp därinne är skitfina, men de skulle nog vara ännu läckrare om Ernst låg där i barbröstad i sängarna med kalsonger i samma mönster som gardinerna, isåfall skulle jag skita i min dåliga ekonomi och shoppa loss direkt! 

Förresten, borde man inte döpa nån IKEA pryl efter Ernst? Elvispen Ernst.... Fruktskålen Ernst.... eller varför inte Madrassen Ernst?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback