Kareoke

Idag har jag varit barnvakt åt Li, snart två år. Här följer en några ord på Li-språket:

"Pitt, pitt!"
("Fisk, fisk." På besök hos Fredrika, då Li fick syn på hennes guldfiskar."
"Patt"
("Saft")
"Kimmo"
("Pingu" Li kollar gärna på Pingu på tv, ni vet den lilla pingvinen som pratar som Linus på linjen.)

Barnvaktandet gick bra, "Lisan" var glad och go hela dagen, förutom då hon skulle sova och hade "pippi tännenaaa" (ont i tänderna) och bölade en timme. Som tur hade jag hjälp av Joel, som var stor och förståndig och passade på Li, skulle hålla henne i handen och fnissade och ryckte på axlarna ("tsss... tokig hon är, nåja.. hon är ju inte ens två år") när hon gjorde tokiga saker på en tvåårings vis.

Lite bakis har jag varit idag också... och än en gång kändes det värdelöst att vakna upp en morgon, stinka rök om kläder och hår, bryta loss tungan ur gommen och se sina blodsprängda ögon i spegeln. Svepa en halvliter vatten direkt ur kran, borsta tänder och tunga och fundera om man vågar äta nåt.
Ja och idag var nog strupen extra torr, efter alla framföranden som gjordes igår på kareokekvällen på Dinos. Jag började mjukt med Greendays Time of your life, för att helt otippat avsluta med Great balls on fire, i duettform tillsammans med Tommen.

Jorå, en hel del halvtaskiga framträndanden hann jag med, publiken applåderade halvhjärtat efter avslutat nummer och även om man försökte köra den vanliga "Mår ni braaaa??" reagerade de inte nämnvärt. Däremot, när en av mina bekanta (en kompis kompis) släntrade in på puben framåt småtimmarna (fint folk kommer ju sist) valde låt och klev upp på scen började folk vakna till liv. Hon var betydligt bättre på publikfireriet och körde "Den här låten är för eeeer!" vilket gjorde alla glada och uppspelta. Sen öste hon på med Twist and shout bättre än... den som sjunger den... och fick stående ovationer. Sen log hon ett filmstjärneleende och fyrade av en Silviavinkning innan hon gick vidare till Arken. Jag satt tyst en stund och funderade på hur jag skulle bräda henne... skam den som ger sig. Slet åt mig låthäftet och började bläddra efter en ny låt.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback