Bulgarien dag 1

Forsta intrycket av Bulgarien var sadar... vi landade i Bourgas idag pa formiddagen och satte oss pa minibussen som skulle ta oss till Primorsko. I bussen var det jag och Tessa och fem andra resenarer, vi tankte genast att det nog bara var de rika som fick aka pa den bussen, de som skulle till ett fyrstrjarnigt hotel. Men ack vad vi tog miste. Vi kom langre och langre ut i buschen, pa vagen sag vi slitna kakar och sunkiga mackar. Till sist stannade bussen i en liten stad, helt dott... att vadret var mulet och blasigt och kallt gjorde inte saken battre. Hotellet var fint och vi installerade oss och hungriga som vi var bestamde vi oss for att ata en bit mat pa grannhotellets restaurang. Mmmm.... hungriga, bestallde in kycklingspett. Besvikna igen. Ett enda javla grillspett, utan nagot ris eller nanting till. Olen stillade den varsta hungern ialla fall, och notan for middagen gick pa 6 leva, alltsa ungefar 30 kronor, sa det var inte sa farligt. Vi borjade inse att vi nog hamnat pa det lugnaste omradet, dit alla barnfamiljer och penschisar aker. Sunny beach, som ar partystallet, dit alla andra ungdomar aker, ligger atminstone 2 timmar harifran. Vi kande oss lite molokna. Vi tankte anda att vi maste gora det basta av situationen och gick ner pa stan. En liiiiten stad. Nagra fa butiker och pubar. Vi satte oss och tog en ol pa buben och forsokte konversera med bartendern pa bulgariska. Viktigast att kunna ar: Tack - blagodaria, skal - nazdrave och var ar toalettten - kade e toaletna. Mjaa... toaletten pa just det stallet var riiiiiktigt sunkig, luktade piss, utan toalettring och inget toapapper.

Vi har anda inte hunnit utforska staden sa mycket, det finns mer att se annu, och hoppas att vi upptacker att det inte var sa himla daligt har anda. Vi kommer nog ialla fall att ta oss in till Bourgas for lite shopping och till Sunny beach for lite nattliv. Nu ska vi dra vidare! Tune in next time for more from Bulgaria!

Puss o kram


Kommentarer:
Postat av: Mamma

Hejsan!
Hur går det på semestern? Är vädret bättre? Har ni hittat någon annan att umgås med än pensionärerna? (Nå, pensionärerna duger gott!) Här har det varit världens soliga sommardag idag! Vi har haft utesportdag i Pålsböle, det var riktigt mysigt!! Bäst att hålla sig på hemmaplan, vädret verkar bäst här! Inga orkaner odyl...
ha det så bra! Hör av dig!!
Puss o kram
Mamma

2005-09-21 @ 18:20:50

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback