jag är en tjuv

I min "jag har" blogg fick mor genast upp ögonen från den punkt där jag skrivit att jag har snattat. Jag hade inget i minnet när jag kryssade i den rutan (bara att jag antagligen gjort det någongång), men kommentaren jag fick av henne var "Snattat? Var det yoghurtar på Mattssons?" Och jo, det stämmer faktiskt. Jag har snattat yoghurtar.

Som gästhemsföreståndarvikare skall man inte bara bädda sängar, städa rum, servera frukost till morgonpigga golfare, utan också inhandla själva frukosten. Jag stod på Mattssons med en lista i handen på bland ägg, mjölk, paprika och yoghurt och juice. Eftersom det i genomsnitt var frukost för 10 personer per dag, behövdes det en del. Jag lastade upp sisådär 40 yoghurtar i vagnen, kanske 10 paket juice bland alla äggkartonger och övriga saker. I sitsen på vagnen satt Joel och jag hade lovat honom att han skulle få köpa ett tuggummi, ett Orbit med jordgubbssmak. Den lille var tyvärr rätt ivrig och slet upp paketet direkt när vi kom till kassan så alla tuggummin flög ut på golvet. Vid den tidpunkten hade jag redan börjat lasta varorna på bandet, och som van gästhemsföreståndarvikare sättar man bara upp en yoghurt på bandet och säger att man har 39 till i vagnen. Likaså lägger man bara upp en juicetetra och säger att man har 9 till i vagnen. Men då var mor stressad, Joels tuggummin låg på golvet och jag rusade iväg efter ett nytt paket medan kassörskan slog in varorna i kassan.

När jag kom tillbaka betalade jag, rullade förbi vagnen och skulle börja packa ihop varorna. Till min fasa såg jag att jag hade 39 obetalda yoghurtar och 9 juicetetror i vagnen. För att inte tala om påsen med grillkol som låg under vagnen. Då hade kassörskan redan börjat expidera nästa kund. Jag stannade till för ett ögonblick... vad ska jag göra? Precis som i Kalle Anka hade jag en djävul på ena sidan av skallen som sa "Kom igen, var inte så feg! Ta grejerna och stick!" medan det på andra sidan stod en ängel med gloria och sa "Jenny, det är synd att stjäla. Nu säger du till kassörskan att hon inte tagit betalt för yoghurtarna!" Djävulen protesterade. "Ser du inte hur många människor det är i kön, ska du ställa dig och vänta på din tur kommer du inte hem på en halvtimme minst!" Ängeln höll inte med. "Du kan lugnt be om att få gå före i kön." Nu blev djävulen arg. "Äh, kärringen märker ingenting, stick!" Han vann. Hastigt som attan plockade jag ihop varorna, kastade kassen i kundvagnen och började halvspringande ta mig mot utgången. Då hörde jag någon som ropade efter mig. "Hallåå, vänta!"

Ånej... jag var upptäckt. Jag såg framför mig tjutande sirener, en polis som satte handfängsel på mig, hur någon socialtant tog hand om Joel och jag  fick leva på vatten och bröd tills jag blev ledd mot avrättningen. Någon som doppade en våt svamp i en hink och placerade den på min skalle. Hur jag sedan fick en potta ovanpå med massa sladdar som ledde till ett bilbatteri. Hur någon drog i en spak, hur jag ryckte och skakade tills det var klart. Död... för 39 obetalda yoghurtars skull.

Jag stannade upp... blundade och väntade på domen. Kassörskan hann ikapp mig. "Hallå, ursäkta! Du glömde tuggummit!"

Kommentarer:
Postat av: Martin

Eeeee... jahaja, nu kommer det fram grejjer hära...
Huvva huvva.....

2006-02-28 @ 13:58:28
Postat av: Linda

that´s my girl ;)

2006-03-01 @ 15:18:21
Postat av: Linda

ska jag säga som endast stulit EN lakrisal i hela mitt liv.. hahaha!

2006-03-01 @ 15:19:14

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback