Slutskejtat för Slutskaja

Det är OS. Det är längdskidning, hockey och slalom. Men framför allt är det konståkning. Tyvärr har jag inte kunnat följa med i isdansarnas proffsiga program eller herrarnas kvadrupelhopp, men igår fick jag chansen att se damåkarnas final. Otrooooligt spännande! I toppen fanns den japanskan Arakawa, amerikanska Cohen och den "gamla räven" Irina Slutskaja. Rysse såklart, och hela 27 år gammal! Hon har vunnit diverse VM guld och EM guld, men aldrig något OS guld. Detta var hennes stora chans. Japanskan gjorde ett helt makalöst program, Cohen föll två gånger och kvar var Slutskaja... sist... avgörandet. Publiken höll andan, tills... hon föll! Och föll igen! Borta var guldet! Bort var silvret! Stackars Slutskaja fick bara brons.
Hockey ikväll. Ska finnarna ta sig till OS final? De ska också spela final i curling! Fantastiskt! Men curling, va? Vad är det för sport egentligen? En lång bana med en piltavla i ändan. En extremt koncentrerad person med en stor sten framför sig som han/hon måste gå ner i spagat för att kunna fösa iväg. Sen skriks det ordentligt medan lagkamraterna glider längs med stenen antingen febrilt svabbandes med två sopkvastar, eller avvaktande men o så beredd på att börja svabba så fort stenen närmar sig "piltavlan". Boet tror jag det heter på riktigt. Reglerna har jag inte koll på riktigt, men jag såg i OS finalen att damerna blev jätteglada när de slog ut motståndarnas stenar ur boet. Ja, allt möjligt hittar de på.

82 nationer deltar i OS. Tyskland toppar för närvarande medaljligan med 24 stycken medaljer. Sverige är på sjunde plats med 12 stycken. Finland är på 19:e plats med sju medaljer. Inget guld än så länge, men vänta bara! När de vunnit hockeyfinalen, då har Finland sin guldmedalj!




Kommentarer:
Postat av: Linda

men men... här får man läsa om OS, det som jag hatar mest över allt annat, när jag tror att det är spännade saker på gång *suck* kramar

2006-02-26 @ 10:55:44

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback