Att födas i kulisserna

Jessica Folcker är ännu en kändismamma som, liksom Charlotte Perelli, pressar in barnafödande mellan framträdandena. Denna gången gick inte allt enligt planerna, då den lilla dottern föddes två veckor för tidigt, och nu är det osäkert om Jessica kan ställa upp i delfinalen i Melodifestivalen på lördag. Tösen föddes i tisdags, så frågan är om Jessica vill, kan, måste stå på scen bara fyra dagar efter förlossningen. Jag kan säga att jag inte hade velat det. Fyra dagar efter nedkomsten ser man fortfarande gravid ut (om man inte heter Victoria Beckham), man går runt i en binda som är lika tjock som tre pampers, brösten är stora och stinna så det gör ont bara att ha kläder på sig. Vem vill då sätta på sig en galaklänning, skutta runt på en scen och se förförisk ut?

Charlotte Perelli vill. Hon uppträdde fyra dagar efter sin yngste sons födelse. Och jag säger inte att det är något fel i det alls, så länge bebisen och man själv mår bra. Det är ju häftigt att se att kvinnorna kan göra karriär, medan männen tar hand om småttingarna, men kom igen! Vill man inte njuta av sin lilla unge åtminstone en månad, eller tja... en vecka efter förlossningen?!

Bebisar kommer till världen när dom är klara att födas. Detta kan innebära att de kommer tidigare än utsatt datum (läste någonstans att endast 7% av barnen föds på utsatt datum) eller så kan de komma senare. Det gäller att inte ha alltför fullspäckats schema sådär veckorna före och efter beräknad nedkomst. Fattas väl bara att kärriärsmammorna börjar med kejsarsnitt för att passa in födseln. "Melodifestivalen på lördag och gäst i Nyhetsmorgon på onsdag. Boka in mej för snitt på måndag!"

Läs om "SVT:s kris inför delfinalen"
här!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback