Sommarjobb

Det är kallt och snön ligger i drivor. Ändå är det dags att börja tänka på sommarjobb. Egentligen har jag tänkt på sommarjobb ända sedan förra sommaren. Då jobbade jag på Dixie grillen och hade ett helvete att pussla ihop dagarna med jobb, barn och hund. Som tur var hade jag fantastiska vänner och familj som ställde upp och passade när de kunde. Redan då bestämde jag mig för att aldrig, aldrig mer ha ett sommarjobb som innebar skiftesarbete eller helgarbete. Aldrig!
Nu sitter jag då här och kollar jobbannonserna. Eftersom Åland till stor del livnär sig på turister under sommaren, är det inom serviceyrkena man behöver extra personal. Servitörer är det stor efterfrågan på. Kunde gå, om det inte vore så att man måste jobba kvällar och helger. Kockar likaså. Försäljningsarbete i klädbutik innebär också kvälls och lördagsarbete.
Handlar det inte om kvälls -och helgarbete skall man ha språkkunskaper, dvs man ska kunna prata finska.  Gärna tyska också. Ja, och engelska förstås. Och det enda språk jag behärskar förutom svenska är det sistnämnda.

Värdelös, det är vad man är!!

Aja, jag får väl gå och sälja mig själv till turisterna. Eller åka till Tyskland och göra det! Där är det ju lagligt. Men, just ja... man blir säkert tvungen att jobba kvällar och helger...

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback