Vad passar dig?

Aj, nackspärr... igen!
Pilatesen var helt okej, om än lite mesig för min smak. Mycket handlar ju om att andas, göra låååångsamma rörelser, hitta sitt "power house" (som är punkten i magen som guppar när man hostar) tänka på hållningen och att man inte svankar med ryggen. Jag och Fredrika tog oss en varsin skön matta och blev nästan sövda av den lugna musiken som spelades. Instruktörens röst var nästan lika sövande när hon satte igång med uppvärmningen och lika mjuk och varm genom hela passet.
Idag känns det rätt fint i musklerna. Sådär lagom träningsvärk, men den lär vara värre imorrn!

Lite andra trevliga träningsformer:

1. Ut och gå med Seidi
Seidi är en bra träningskompis, eftersom hon alltid är pigg på att komma ut och motionera (förutom sent på kvällarna och tidigt på morgnarna). Okej, hon är oftast pigg på att komma ut och motionera. När man motionerar med Seidi kan man säga att det blir en form av intervallträning, eftersom man måste stanna var femte meter då hon ska lukta på gul snö. Den hurtige kan här lägga in en rörelse tills Seidi har sniffat klart, t ex gå på stället, göra X hopp eller kanske armhävningar. Vill man få ut ännu lite extra av träningen kan man släppa lös Seidi framför ett rådjursspår, ge henne 30 sekunders försprång innan man börjar leta.
Svettfaktor: 3/10
+ Frisk luft och trevlig träningskompis, gratis!
- När träningskompisen lägger en kabel som man måste plocka upp.

2. Hämta barn från dagis
Denna träningsform kan kombineras med träningsform nr. 1. Man tar bara snowracern och hunden med sig och knallar iväg till dagis. Lastar på ungen och får automatiskt en tyngd på sisådär 20 kg att dra. Är man inte nöjd med bara det, kan man be barnet hoppa och studsa eller släpa med båda fötterna i marken. Tröttnar man på halva vägen kan man binda fast kopplet i snöret på snowracern för att få lite draghjälp.
Svettfaktor: 5/10
+ Sparar bensin, gratis, frisk luft.
Barnet kan börja frysa och gnälla, ta med varma kläder!

3. Pumping
Pumping är en gruppträning som man utför med hjälp av en stång eller fria vikter och en aerobicbräda. Här beror tempot mycket på vilken instruktör man har. Min favoritinstruktör Henrietta håller ett högt tempo under passen med fartfylld musik. Mellan seten kör hon alltid någon plågsam magövning eller någon hemsk övning som gör att det svider i rumpmusklerna. Hon vet vad tjejer vill ha, helt enkelt och sporrar oss med att ropa "tänk på hur snygga ni blir, kom igen, lite till!". Till sist brukar vi köra en ytterst kämpig knäböj/tåhävningsövning då man tror att man ska svimma innan det är klart.
Svettfaktor: 8/10
+ Roligt, svettigt och kämpigt!
-  Finns inga minus, förutom att det kostar en slant, men det är det värt!

4. Boxercise
Ta med polarn på lite box och jag lovar att ni kommer att gå ut på darriga ben! Utrustning som krävs är ett par handskar och ett par mitsar (finns att låna även om de stinker!) Under passet gör man olika set med slag eller sparkar med en tempohöjare i varje. Man turas om att hålla i mitsarna, som den andra slår på. I box gäller det verkligen att slå allt vad man kan utan att skada sig själv, eller den som håller i mitsarna. En gång fick jag en smocka av Tessa rätt över läppen och sparkade foten blodig, men det är sånt man får räkna med! En annan gång höll Tessa på börja kräkas och jag fick lägga mig i framstupa sidoläge för att få luft. Det är givetvis upp till var och en hur hårt man vill köra, men vi anser att det är allt eller inget liksom!
Svettfaktor: 10/10 (ta med handduk!)
+ Roligt, fartfyllt och ger grymt snygga armar! Sen ser man jävligt cool ut i svettlinne och handskar. Bara tandskyddet som saknas ;)
- Man måste ha tillgång till en kompis som är ungefär lika stor och slår lika hårt.

5. En kväll på Arken
En utmärkt träningsform för att kombinera nytta med nöje! Alla vet också hur många kalorier en öl innehåller, då har man all anledning att sticka till Arken och dansa. Här har man flera val beroende på vad man gillar: Gubbhyllan för den dansante charmören som gillar att svänga runt till Högtryck med Ramona. Nattklubben är till för den som bara vill släppa loss till sköna covers. Här behöver man nödvändigtvis inte ha en danspartner heller, och risken för att bli uppbjuden av medelålders kostymsnubbar är minimal. Den som vill satsa på en mildare träningsform, kan strosa runt i lobbyn med en drink i handen. På Arken finns också alla möjligheter för former av tungträning.
Svettfaktor: Allt mellan 0-10, beroende på promillehalten och dansstilen.
+ Att kunna ta en öl med gott samvete (jag är sååå törstig och svettig efter dansen).
- Dyrt som fan! Vissa kanske vill tungtränas tillsammans med dig även om du inte vill.

Ja, det här var bara några tips, tänk vad lätt det är att träna egentligen!

Kommentarer:
Postat av: Linda

hmm.. träningsform 1 utför jag ju redan, men har då bytt ut Seidi mot Anton. Fullt ös!
Träningsform 2, skulle jag borda göra oftare.
träningsform 3,4 ---> PASS
Träningsform 5.. absolut min favorit! Fast Arken kan ju då bytas ut mot ställe med mindre gamlingar på :P

2006-03-01 @ 15:12:56

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback