vadde gott eller vaddå?

Att vara serviceminded är viktigt när man jobbar inom t ex restaurangbranschen. Man ska vara glad och trevlig och ha lite humor, le ofta och komma ihåg att kunden alltid har rätt. "Smakade det bra?-frågan" är lika förutsägbar bland servitriser som "mår ni braaaa-vrålet" är på konserter.
Ikväll bjöd Tommen på middag på Dino´s, där vi blev omhändertagna av en jättetrevlig och serviceminded servitris, som tyvärr fastnat i sitt "smakade det bra?" och slängde ur sig frasen till gästerna helt rutinmässigt till höger och vänster med den förutfattade meningen att allt naturligvis var till gästernas belåtenhet.
Jag satt och studerade henne medan jag knaprade på mina ostgratinerade nachos med guacemole och salsa och bara väntade på att hon skulle komma fram till vårt bord. När jag såg att hon styrde stegen mot vårt håll, beslöt jag mig för att skoja litegrann.

- Smakade det bra? frågade hon och var i samma andetag påväg bort från vårt bord.
- Njaee... sådär asså, sa jag och såg hur servitrisen hajade till lite och stannade.
Hon vände sig förvånat om och jag log och sa att jag bara skojade och att det var jättegott! Som tur var hon utrustad med lite humor, så hon skrattade bara och stressade vidare.

Får jag jobb på Robert´s ska jag hitta på en alldeles egen smakade-det-bra-fras och åtminstone låtsas som om jag lyssnar på vad gästerna svarar.

Alternativ till "smakade det bra?":
- Gott elle`?
- Funka´?
- Smarrigt?

Tja, det var dåliga förslag. Ge mig gärna andra tips!

Förresten! När jag var på kinarestaurang i Stockholm sa servitörn: "Smakaa de blaaa?" De va rolit!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback