Sommartrip.

Sverigetrippen närmar sig och jag har förberett mig till tänderna denna gång. Fjolårets trip till Kolmården var sådär lyckad då Joel bestämt sig för att vara på sitt allra uslaste humör just den dagen. En rätt pinsam scen vid en matservering bredvid myrslokarna (eller vad det nu var för djur) fick mig att tänka efter hur man kan förbereda sig på bästa sätt inför denna resa, både praktiskt och mentalt. Så idag när jag var på jobbet, plockade jag ihop ett litet resekit till Joel, en slags första hjälp väska när ledan är stor och vägen lång.

Reskitet innehåller:
- ett pocket-pinball spel (finns en viss risk att Joels snåla tålamod sätts på spel när han prövar skjuta iväg den lilla bollen och få den i korgen, men jag chansar)
- några påsar Magstix, magnetstickor som man kan bygga figurer med
- flygplansbyggsats i papp

Sen har jag även fått lov att låna Tessas (Lis?) bärbara dvd som är behändig att slänga på i bilen för att slippa svara på frågan: "Men NÄÄÄR är vi frammeeeee?!"

Så det blir alltså
Junibacken och Gröna Lund på måndagen. Joel har redan bestämt att han ska köpa åkband och gå i spökhuset.
När vi blivit tillräckligt åksjuka och trötta sticker vi till Uppsala och övernattar där hos Romeos kompis. Efter en god natts sömn och frukost drar vi till IKEA och förhoppningsvis vill Joel vara instängd med neonväst lekrummet och övervakas av någon annan än sin mor. Sen får man ialla fall en timme på sig att fridfullt strosa mellan hyllorna och kluma på tyger, provligga sängar, dra handen över vackra byråer och drömma om det perfekta IKEAhemmet.

När bilen sen är tillräckligt full och vi är panka beger vi oss åter hemåt, förhoppningsvis glada och nöjda över en trevlig trip.


Kommentarer:
Postat av: Tessa

De där små kan förvåna en ibland oxå. Sist vi var så nämnde inte Li ordet film en gång, så DVD spelaren låg snällt oanvänd hela resan. Trots att hon brukar börja nåjsa "när e vi framme" redan i Sviby när man ska ut till Strömma, Hammarland och hälsa på Susanna som innebär ca 20-25 minuters bilfärd. Hoppas ni får en riktigt najs resa. Hörs imorn.

2007-08-04 @ 20:07:48

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback