Fem dar.

Söndag 28/1
Avfärd till Härnösand. Spenderar 6,5 stela timmar i buss innan jag anländer till Härnta på kvällskvisten. Termometern visar -20 grader. Brrrr.

Måndag 29/1
Kursintro och jag vet fortfarande inte om jag får börja kursen då jag inte fått nåt antagningsbesked, men det löser sig till slut. På kvällen ska vi fira Maggan som fyller år, samt Christer som nyligen fyllt 40. Det blir en tur till vårt stamställe, Pub Bittens, där vi "skjuter" pil och dricker öl och har skitkul! Vi sjunger "Ja må hon leva" för Maggan och Christer och lite senare på kvällen kommer bartendern och frågar om vi inte kan sjunga för en annan gäst som fyller år samma dag. "Javisst" säger vi och vrålar:

"Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Henriks födelsedag, hurra, hurra, hurraaa!"
Stackars lille Henrik fick sedan skamliga förslag av alla berusade "äldre gammtanter" (mja, han fyllde 22.. så t o m jag kunde räknas som gammal...) Jag och mina rumskamrater tyckte det var bäst att avlägsna oss innan vi hakade på tantsnuskattacken mot Henrik, så vi gick snällt hem och lade oss.

Tisdag 30/1
Sov bort den otroligt sega Socialisationsföreläsningen som pågick hela dagen. Jag menar, hur tror de att folk kan koncentrera sig i fem timmar? Även om man skulle ha varit intresserad gick det ju inte att lyssna mer än en kvart i sänder, innan man blev tvungen att luta sig bakåt och vila ögonen litegrann. Jag roade mig mest med att rita porträtt av alla föreläsare och göra pratbubblor till dem, för att något så när komma ihåg vad de sagt.

På eftermiddagen åt vi resterna av Maggans goda köttfärspaj och Jennys goda sallad och sippade lite vin innan Maggans klippkunder kom till vår korridor. Där fläkte vi ut oss med popcorn, vin och öl, medan Maggan skötte om sina kunder och berättade vansinniga historier från sin tid som verksam frisör, bl a om hur äckliga gubbar smygrunkat under skynket under tiden hon klippt dem. Iccchhh!

Onsdag 31/1
Hemfärd. Beslöt mig för att skolka från skolan för att hinna hem med sista färjan. Ännu 6 fantastiskt härliga timmar på stekhet buss, som jag mest sov bort eftersom jag var lite trött av någon anledning...
I god tid satte jag mig sedan på tunnelbanan från Cityterminalen till KTH för att inte en gång till missa bussen till Grisslehamn. Jag väntar och väntar.... och väntar.... Så kommer Eva, som jag känner litegrann, och vi börjar fundera på varför vi är de enda människorna på busshållplatsen och varför bussen aldrig dyker upp. Jag anar oråd och ringer mor som "glädjer mig med den goda nyheten att båten inte går!" Jaha. Fy fan vad trevligt. Ska jag bryta ihop nu eller sen? Jag svär en stund och undrar om det är slumpen som gör att jag har sån förbannad otur att alltid missa mina planerade hemfärder. Eva och jag bestämmer oss för att ta Amorella till Långnäs, som är framme kl halv fyra på morgonen.
Vi köper varsin biljett och promenerar från Slussen ner till Vikingterminalen där vi sätter oss och väntar på att få gå ombord. Vi bestämmer oss för att göra det bästa av situationen och ha trevligt istället för att deppa ihop.

Väl ombord åt vi fin middag på restaurang, delade en flaska vin och störde oss på högljudda och oförskämda finnar. Länge satt vi och åt och pratade och när vi till sist bad om notan, fick vi en varsin snaps! Kanske ett trick för att få mer dricks? Efter maten gick vi till baren och tog en öl + jäger (specialpris)... och ytterligare en öl.

Torsdag 1/2
Kvart i tre på morgonen väckte jag mr Lång och bad honom komma och hämta oss, vilket han så snällt gjorde. Han är minsann en liten ängel! Imorse fick jag lite skuldkänslor för att den trötte stackarn försov sig, helt slut av att skjutsa runt på fyllon mitt i natten. Efter att Lång åkt till jobbet, somnade jag om och drömde konstiga drömmar med mycket naket och sprit i. Jag tror jag behöver rensa ur min smutsiga kropp från alla gifter jag satt i mig de senaste dagarna. Det börjar gå mig åt huvet.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback