Joel.

De första dagarna med Joel den här veckan har varit härligt lugna och bråkfria. Han har fått ett nytt favoritord; dessutom, som han slänger med lite hipp som happ och låter viktig.
Han lägger sig snällt på kvällarna och stiger upp, klär på sig, äter och borstar tänderna duktigt på morgnarna. Han gnäller inte ens att han inte vill åka till dagis!

Den absolut bästa stunden är ändå när vi läser saga på kvällarna. Mommo prenumererar på Barnens Bokklubb åt Joel, och varje månad får han en bok. Nu börjar det komma hela kapitelböcker som vi läser ett par kapitel ur varje kväll. Det finns inte många bilder, men Joel lyssnar intresserat och först när jag slutat läsa böjar han fråga och prata om det som stod i boken. Igårkväll läste vi om flickan Hedvig som skämdes så över sin åsna Max-Olov, eftersom hon hellre vill ha en häst. Så Hedvig skriker till Max-Olov att han är dum, varav åsnan svänger sig om och går sakta därifrån med en istapp hängande i svansen.
"Stackars Max-Olov" säger Joel med sorgsen blick. "Mamma, tänk dig hur han skulle se ut om det där skulle vara i verkligeheten. Hur han bara... svänger sig om och är sådär ledsen."
Sympatisk kille, det där!

Det är roligt att han intresserar sig för det man läser och att han kan måla upp en bild i sin egen skalle om vad det är som händer i boken, utan att behöva titta på bilder. Han blir nog en bokmal han med!

Kommentarer:
Postat av: Maggan

Åhhh, va jag kan längta tillbaka till när "dom små" var så där goa o mysiga, och den där tiden när allt är lugnt, infinner sig... Hur länge det nu varar...Det är speciellt när dom de är stora åsså, fast på ett annat vis...Ja är gla att jag har Axel så jag få ha den där kväll-läsa-mysa-prata-stunden.
Njut Jenny!!!! Tiden går alldeles för fort!!!!!!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback