Gåbben och kärringen

Träffar en dagismamma på Sparhallen och vi står och samtalar lite sådär som mammor gör, om väder och vind, blöta vantar, fodrade stövlar och hämtningar och lämningar:
"Gåbben hämtar barnen på tisdagar, då jobbar jag kväll" förklarar hon. Jaha, och vem är Gåbben? Är det hennes man? Okej, om han är Gåbben, då måste ju hon vara Kärringen. Jag hade åtminstone inte velat bli kallad kärring. Det är ett fult och nedlåtande ord.
Kanske hon kallar honom Pappa också? Då menar jag inte när hon talar om honom med barnen, utan det kan vara när hon vill honom något:
"Pappa, hämtar du Lillen på tisdag?" Det låter ju som om han var pappa även till henne.

Förlorar man sin egen identitet när man gifter sig och skaffar barn? Blir man automatiskt frugan eller kärringen och Mamma även till sin man? Vart tar då den där Jenny vägen som han faktiskt gifte sig med (ja, nu ponerar vi att det är jag som blir utsatt för dessa öknamn dårå, jag har inte gift mig än)? Är hela hennes personlighet gömd under mamma- och frurollen? Inte konstigt att folk skiljer sig!

Nä, jag ska aldrig bli någon Kärring ialla fall. Och Mamma ska bara mina barn få kalla mig. Vill sedan min man kalla mig älskling eller något annat kärleksfullt är han välkommen att göra det. Då låter det åtminstone som om han gifte sig med mig av fri vilja och inte enbart använder mig som avelssto.

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Hehe... Min pappa kallar sin fru (min mamma ju) för morsan! Inte ens JAG säger "morsan"! Fast ibland säger han Maggi, eller Macki... Sin egen mor kallar han för farmor... lustigt. =) Men jag tror att det blir så när man får barn och barnbarn... eller?

2007-01-22 @ 19:26:18

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback