Monstersmälla.

Aldrig, ALDRIG har jag mått så dåligt som jag gjorde igår. Jag låg utfläkt, apatisk, lealös och spak ända fram till kl 21. Under den tiden hade jag hunnit spy 6-7 gånger och hade skallebank som hette duga.

Nu önskar jag faktiskt att det var någon form av ett elakt virus som satt sig i kroppen, eller att jag fått en dundermagsjuka. Men nej. Det här "viruset" var helt självförvållat och kallas i folkmun baksmälla, eller krapulla.

Efter att jag jobbat i lördags väntade jag på att få hem Joel, som lekt med Moffa hela dagen. Framåt kvällen ringde Joel för att berätta att han tänkte bli kvar hos Moffa över natten.
Jahapp... Fredrika satt på Indigo, sa hon.
Vips satt jag på cykeln med en Lapin i handen och trampade iväg mot city. Efter Indigo blev det Knorring och till sist Arken såklart.

Hur kommer det sig att man dagen efter inte för sitt liv kan förstå varför man:

1) ... dricker stora starköl, duger det inte med mellis kanske?
2) ... går ENSAM till Arken, då Fredrika bangade och for hem.
3) ... ställer sig i en monsterkö i en halvtimme för att trängas med tusen pers inne i en het och svettig lokal.
4) ... går ut överhuvudtaget när man är fattig som en kyrkråtta. Oansvarigt!

Vid femtiden cyklade jag hemåt. När jag klev ur byxorna och in i sovrummet hajjade jag till. Det låg en karl i min säng! Karln var inte alltför främmande dock. Det var karln jag hoppats på att träffa på ute, han som jag provat ringa hundrasjuttio gånger med fått finnrösten "matka puhelin on...." i örat. Tydligen hade han tagit sig in genom balkongdörren, då jag inte var hemma.

På söndagen kom Joel hem. Direkt stack han iväg på kalas till Marcial och blev där hela dagen. Skönt för en krapullantisk mor. Karln i sängen, ja... Hempi heter han dårå, åkte iväg och köpte pizza och utfodrade sig själv och ungarna med det.

En bra karl, den där.

Kommentarer:
Postat av: Mor

Man får hoppas att man lär sig något av sådana där söndagar. Jag har haft några sådana under min långa livstid. Efter en sådan söndag bestämde jag mig för att börja tillämpa "Kl 12- tricket" d v s bara alkoholfritt efter kl 00.00. Man är garanterat pigg dagen efter och även plånboken mår bra av denna vana!

2007-07-09 @ 09:42:00
Postat av: Tessa

Ja hör och lär av din kloke mor Jenny! Gör inte som jag brukar: handlar båda händer fulla 3.25 innan baren stänger, och sitter sedan och dinglar med benen i garderoben med en halv grogg/cider, medans vakterna suckar "kom igen nudå Tessa, du behöver inte ha den där, gå hem nu".
Tur att man är på torken och klokar till sig lite. Kanske även jag börjar köra "Kl. 12-tricket" efter en andra graviditet, amning och nybliven 2 barns mor. Återstår att se.

2007-07-09 @ 09:54:11
Postat av: Jenny

Ja, det är nog dags för en förändring, "12-tricket" eller så får jag helt enkelt ta och bli på smällen!

Postat av: Mor

Nej, det där med "på smällen" är inget bra trick. Det har livslånga bieffekter..

2007-07-09 @ 15:13:01

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback