Jag är off.

Lunchade med Sajmon idag. Det var en trevlig lunch, inte bara för att han pröjsade den med kuponger, utan också för att jag träffat honom endast EN gång sen han kom hem från Singapore och för att han är så nedrans bra. Han kan, med sin erfarenhet, lista ut varför svetten ständigt sprutar som om jag vore i tidigt klimakterie, varför magen protesterar som om jag hade magsår samt varför min hy skjuter upp finnar som om jag vore fjortis.
"Man måste vrida på off-knappen ibland" säger unge Sajmon, vis och förståndig trots sin ringa ålder. Motgångar föder erfarenhet, likaså äventyr, och vi satt och nickade i samförstånd över klyftpotatisen när vi jämförde våra kroppsliga åkommor (hans tidigare och mina nuvarande). 

Han gav mig rådet att ta det lugnt. Sluta tänka på pengar som inte finns, jobb som ska klaras av, skola som väntar, barn som ropar i örat, hund som skiter på mattan och bil som rostar sönder. Det känns skönt att prata med någon som fattar, nån som inte himlar med ögonen och säger: "that´s life!". För även om det är så att de flesta ibland seglar i motvind, kan man ändå behöva lite medkänsla när det är tungt och inte alltid få höra att "det finns de som har det värre".

Så nu har jag just tagit en tupplur på soffan. Jag har druckit kaffe och ätit överblivna kakor från Joels kalas. Jag tänker inte diska. Jag tänker inte ens rensa stanklåset i badrummet, fast tandkrämsspottet inte rinner igenom. 

Ikväll ska jag vara OFF och ha semester från måsten och huvudbry. Imorgon är jag ledig och ska inte göra ett skit. Lönen kommer, kanske jag skulle slå på stort och köpa nya trosor?
Det är jag värd!




Kommentarer:
Postat av: Tessa

Svårt att vara inaktiv när man är en aktiv person. Jag har ju lite samma tendenser som du har.

2007-06-29 @ 07:54:41
Postat av: Linda

Ååååh, jag längtar tills jag har tid o trycka på off-knappen också. Funderar iallafall på att ta en vit helg, så jag bara kan vila ut mig utan baksmälla. får väl se hur det går...

2007-06-29 @ 16:03:09

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback