Bubbelbad.

Examensarbete idag, men först del 2 om vår trevliga helg.

"Moffa" ringde på söndagsförmiddagen och hade lite jobb till Joel. De båda åkte iväg, medan jag och Romeo tog båten och drog ut för att ta upp näten han lagt ut på lördagen. Däri låg det mest rosa slemmiga maneter, men vi fick ändå några abborrar, två små flundror, en gös, en sik och en stackars strömming. Vi åkte hem till Ma och Pa Enberg för att reda upp. Seidi fick leka med strömmingen på gården och grävde ner fiskhuven i gräsmattan.
Efter arbetet tog vi en kebablunch och såg på en gammal film, starring Henrik Enberg. Filmen är väl en sisådär 15 år gammal och är en finlandssvensk produktion. Den spelades in på Åland inför julen och vi fick följa med "tomten" Henrik som åkte runt till diverse ställen och lärde sig baka bröd, stöpa ljus och hugga julgranar som han sen sålde på lillajulmarknaden på Jan Karlsgården. Jag skrattade så jag grät! Femton år, med rastaflätor, tandställning och snus stod han där och knådade deg med duk på huvudet, neg så vackert när ljusen skulle doppas i stearinet och lite tonårsnonchalant frågade om nån ville köpa en gran på marknaden.

På eftermiddagen åkte vi ut till Pappa och fick god middag. Joel var eld och lågor över den nya jacuzzin som far införskaffat och ville genast att vi skulle prova den. Det gjorde vi givetvis. Allihop skulle bada samtidigt, tyckte Joel som redan tvingat i Moffa en gång, men han nöjde sig till sist med att jag och Romeo följde med. En flaska Axe hällde han i vattnet innan jag hann hejda honom, som sen växte till tjockt och högt skum, rann ner på golvet och kröp mot dörren. Det bubblade så låren dallrade och massagesprutet som kom från sidan började till sist klia i ryggen. Joel hoppade hit och dit och ropade på Moffa hela tiden för att han skulle "fråga en sak". Vi tröttnade på badet ganska snabbt och kom överens om att det var överskattat med bubbelbad.

Rena och mätta åkte vi hem. Idag ska vi äta fisk.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Äntligen en till som tycker att bubbelbad är överskattat! Det låter så lyxigt "vi har skaffat bubbelbad", fast man sen när nyhetens behag lagt sig, badar en kvart per kvartal. Då är nog vanligt badkar lite bättre. Färre hål att rengöra
=)


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback