Kan inte låta bli.

Jag har arbetat flitigt idag. Gjort en intervju som jag sammanställt och skrivit många sidor på min bakgrund. Det låter tyvärr bättre än vad det är, för jag har nu ungefär 20 sidor bakgrund att fnula över och skriva om på "mitt sätt". Nu väntar jag på att få åka på personalfest med Rby-gänget, så jag passar på att skrvia lite strunt!

När jag satt här och skrev så tangenterna höll på lossna, fick jag lite besök av världens finaste fastighetsskötare, som levererade en hund. Seidi får vara med husse på jobbet då matte har annat för sig. Matte tycker Seidi gott och väl kan vara ensam några timmar, men husse envisas med att släpa runt på henne och binda henne vid stuprännor då han klipper gräs och "jagar löv" med blåsmaskinen. Seidi har dock hittat en trevlig underhållning när husse arbetar: hon samlar äpplen och gräver ner. Hon gräver en stor grop på en sekund, lägger ner äpplet och puttar omsorgsfullt över jorden med nosen. Nu har hon dille på äpplen. Häromkvällen när vi var ute på promenad plockade hon sig ett äpple som hon bar med sig hela vägen hem. Väl hemma lade hon sig på sin "säng" och åt upp det.

Hursomhelst började vi (av nån anledning, vi pratar om mycket konstiga saker) diskutera urinprovtagningar. Jag hävdade att det var orättvist att män och kvinnor ska få lika stor mugg att kissa i. Männen har det ju lätt att sticka ner "uken" i muggen och spilla i några droppar.
Vi kvinnor ska sitta på porslinet, sticka in muggen under rumpan och försöka pricka strålen på rätt ställe utan att titta. Man försöker förutspå vart strålen ska spruta, ibland är man ju jäkligt pissnödig. Då sprutar den rätt framåt. Jaha... då har man ju pisset, som borde ligga i muggen, strilandes rätt ut över underarmen.
Ibland försöker man lite försiktigt släppa på trycket, med resultatet att pisset strilar åt sidan och börjar rinna längs låret. Förfärat försöker man fånga upp de spillda dropparna genom att skrapa upp dem med muggkanten.
Är man jättelätt på trycket, rinner pisset bakåt mot rumpan. Då kan det lätt bli fel i provsvaret. "Ojdå, du har skit i urinet. Det är allvarligt!"
De påpekar ju ofta det, att det är de första dropparna som är viktigast när man tar urinprov. Men hur i helsikke ska man få dit dem då, när man inte har en jäkla aning om var de kommer hamna?
Jag funderade på att kräva en avlång balja att urinera i nästa gång jag ska lämna pissprov.

Kommentarer:
Postat av: Maggan

*ha, ha, ha...* Jag tror jag dör av skratt!!!!
Det var det roligaste jag läst på länge. Min käre son trodde att jag fått nåt fel...Inget allvarligt alltså, bara Jennys blogg:-) Ja, det där med urinprov skulle man säkert kunna doktorera i, ett ex.arbete kanske?!

Postat av: sjukskötare

Nej det är inte dom första dropparna som är viktigast utan det första som kommer ska man kissa ut i toastolen så att urinröret spolas rent på gammalt skit som legat där. Så det första ut, sen i muggen.
Tack för mig ;)

2007-10-26 @ 16:21:52
Postat av: sjukskötare

Det som jag skrev om är ju då man ska kolla eventuell urinvägsinfektion. Tror att vissa andra sjukdomar kollas med första strålen. Så, sorry om jag förvillar.

2007-10-26 @ 16:31:16
Postat av: Tessa

GARVVVV JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR. Fy faaan. Snacka om inlevelse. Jag har ju inte problem med det där alls (förutom för tillfället när jag har nåt som är BUSSIGT ivägen för att se). Varför tittar du inte efter vad du gör??? Instruktioner för att varken få piss över hela underarmen eller kangelbär i urinmuggen: Ja det vanliga då (som man helst hoppar över). Tvätta först händerna, sen underlivet med handduschen, här gäller det att knipa, för nu e man pissnödig när kranen e på. Sära på läpparna med fingrarna, kissa ut det första skitiga pisset. KNIP (kommer förmodligen droppa tätt ändå). Tryck upp muggen mot huden så att läpparna är innanför muggens diameter. Kissa en par cent i muggen, passa upp för högtryck, då kan lätt muggen bli full och kan då misstas som C-vitaminbrus. Har ju fått in rutinen på det där nu när man ska ge urinprov varje månad. Lycka till!

2007-10-26 @ 21:13:34
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Tessa

Och sen så är det ju alltid massa pissdroppar på hela muggens insida (och ibland på utsidan) som man känner att det är bäst att torka bort. Ja tänk om man sku få ha schnabel, då skulle det gå så mycket lättare.

2007-10-26 @ 21:15:47
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Simon

Du var tvungen va.... Ha inte skrivt natt sant pa lange nu, insag att vi trodde att du hade andrat eller nagot... *suck*
;)

2007-10-27 @ 01:50:24
Postat av: Mor

Jo, inte är det lätt att vara kvinna. Det där problemet har man levt med igenom tre graviditeter och inte fått ventilera med någon. Problemet tycker jag är att man ju ska hålla sig tills man kommer till provtagningen och när man sen ska skvätta ut de förat dropparna är jag alltid orolig för att jag inte ska kunna knipa till innan ja fått muggen under. Nej, fram för ett bredare fat för kvinnor!

2007-10-27 @ 18:39:19
URL: http://britt-hoftled.webblogg.com
Postat av: Linda

Halleluja!

2007-10-28 @ 10:36:28
Postat av: Jenny

Som sagt, det beror ju på vad man ska ta för prov. Och i mitt fall är det de första "skitiga" dropparna som är de väsentliga.
Men tack för tipsen!

2007-10-28 @ 11:02:02

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback