"Fammo"

I går var vi på en snabbtrip till Kumlinge för att gratta farmor som fyllde 78. Vi passade också på att hjälpa henne flytta en del grejer från huset till den lägenhet hon nu bor i. I "fammos stuga" kommer en sexbarnsfamilj att husera. DOM ska bo i MIN farmors hus, där JAG ska sova över, springa på gården, dra in ved och låna cykel från garaget. Men så blir det inte nu mera. Det känns tråkigt, fast huvudsaken farmor tycker hon gör rätt i att flytta.
Själv säger hon att på henne går det ingen nöd. Däremot är hon orolig över "Lillan", den näpna lilla kolsvarta missen hon har. "Lillan har alltid fått springa ut och in som hon vill" sa farmor och torkade en tår ur ögonvrån när vi satt med den jamande missen i en transportbur i bilen. Mhm. Sen drar hon in möss också. Varenda natt väcks hon av att Lillan kommer jamande till sängkanten för att visa upp sitt senaste byte. Varenda natt får farmor stiga upp och jaga runt skadade möss som kattskrället släpar in. En gång sprang musen upp i sängen och katten efter. Farmor kastade raskt täcket över musen, tog musen i handen och klämde till så det krasade. Sen kånkade hon ut täcket och skakade av muskrosset på gräsmattan, lade täcket i tvättmaskinen och la sig för att sova.
Hon är tuff, tanten.
En sommar när hon och Joel skulle åka iväg till butiken hörde jag hur hon skrek till vid garaget. En huggorm ringlade runt fötterna på dem och genast dorvade farmor till den med kryckan. Sen bankade och slog hon några gånger, fiskade upp ormen på kryckan och slungade in den i skogen. Sen åkte de till butiken.

Nu har hon en hemtrevlig liten bonad med två rum och kök, toalett, bastu och tvättstuga och klädskrubb. Riktigt mysigt får de det, hon och Lillan.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

D e krut i fammo din. Jasså hon flyttar hon. Hoppas lillan oxå trivs.

Postat av: Catta

Jo, hon är stentuff Ethel!:)

2008-02-11 @ 09:58:17
URL: http://cattah.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback