otodectys cynotis

Asså... idag fick jag se någonting av det mest avskyvärda, äckliga, otäcka, fasansfulla äckelhet som jag nånsin sett. Jag har skådat denna motbjudande, gråa massa förut för några år sedan. Då med orden:
"Kolla på det här så sover du gott inatt!"
Det var den framlidne och excentriske veterinären Karl Johan Molander som uttalade dessa ord då han just grävt ut en hel familj av arten otodectys cynotis, mer känd som öronskabb, ur stackars Nylocks öra. I förstoringsglaset han höll upp framför topsen med den grå massan på såg jag en hög med yttepytte krälande varelser som smaskade på missens öronvax. Jag hulkade och stönade högt av avsky den gången, och likadant gjorde jag idag då Rosalie på smådjurskliniken stolt visade mig de asen som irriterat Nylock så han kliat sig blodig.
"Du måste se det här, det är som ett helt bo!"

image103

Såhär ser en otodectys cynotis ut. Likadana såna där hade min misse i öronen, och inte bara en, utan en hel koloni! Och så har man haft katten i sängen, urk.
Efter att Nylock fått två sprutor (en skabbspruta och en maskspruta) och jag fått ut medicin för både katt och hund (det är fasligt smittsamt, men smittar dock inte till människor som tur var), fått en faktura på 97 (jo, det är sant) euro åkte jag hem med jamande frasse, slet bort sängkläderna och hivade dem i tvättmaskinen.

Vissa djur undrar man varför överhuvudtaget existerar.

Kommentarer:
Postat av: Linda

Uää.. Den där ohyran kan väl verkligen inte göra någon nytta på jorden? Utrota äckeldjur!

2008-02-21 @ 15:13:10
Postat av: Tessa

Nämmen asså som små små räkor i öronen. Fi fäään.

Postat av: Simon

Va? Jag trodde du älskade sånt där! ;) Kraaaaam

2008-02-22 @ 16:19:36

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback