Tjuven har varit framme.

I lördags när vi skulle ut och göra stan pratade vi med ungarna om tjuvar. Diskussionen började när vi funderade på huruvida ungarna skulle cykla ner på stan eller inte.
"Bäst att lämna cyklarna hemma" resonerade vi. "Det springer runt så många tjuvar som stjäl cyklar på stan."
Egentligen var vi kanske inte speciellt oroliga över tjuvar, vi tyckte bara att det var smidigast om barnen promenerade tillsammans med oss.

Nu har det visat sig att tjuvar inte bara slår till inne i city. De stjäl saker utanför ens egen ytterdörr. Och när de stjäl av små barn blir man fan förbannad. Det är Joel har blivit av med sin älskade kickbike!
Joel är väldigt ordentlig med sina saker, mer noga än vad jag är med att låsa cykeln och hålla reda på nyckeln. Sin nya cykel använder han bara när vi ska iväg någon längre stans och då låses den noga. Den gamla skruttcykeln tar han när han flänger runt kvarteret och hälsar på kompisar. Ibland har han tagit kickbiken och noga kedjat fast den vid en stolpe med sitt vajerlås. När cyklarna inte används, låser han in dem i förrådet. Men igår eftermiddag lämnade han för en gångs skull kickbiken olåst precis utanför ytterdörren medan han gick upp och åt middag. En halvtimme senare upptäckte han att den var borta. Nån jävel då som gått förbi och nappat den!
Vi har letat och letat ifall tjuven tröttnat på sparkcykeln och hävt ner den i första bästa dike och vi har gått runt i de närmsta husen och kollat i trappuppgångarna om den skulle råka stå parkerad där. Joel har packat sin rygga med kikare för att spana och vattenpsitol och slangbella för att kunna skjuta tjuven i ryggen med en skarp vattenstråle eller en hård sten. Jag hindrar honom inte! Förbannad blir man på folk som inte vet skillnad på mitt och ditt! Dessvärre får han nog aldrig sin kickbike åter, men jag ska minsann hålla ögonen öppna på varenda unge som kickar här utanför och ställa dem som har en likadan som Joels mot väggen.
"Det var en fin kickbike du har! Den måste ha varit dyyyyr. Var har du fått tag på den?"

"I Strandnäs springer det minsann inte runt några cykeltjuvar" meddelade jag Henrik idag, han som tycker Strandnäs är gettot. Där hade man grejerna ute hipp som happ och allt fick stå ifred.

Jävla Västernäs-Gettoungar.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Hahahha, ghetto. Nä jag tycker bara det är en kriminell sommar, blääh!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback