Svärrje.

Japp, det blev en hemma-sjukdag i onsdags, vilket var otroligt skönt! Jag följde Joel till skolan på morgonen och stod med klump i halsen och ont i hjärtat av rörelse då jag såg honom traska iväg över skolgården efter att vi kramats hejdå. Stora ryggsäcken på ryggen och gympakassen svängandes av och an. Skolpojken min...

På torsdagmorgonen drog vi iväg till Stockholm, trots att jag var bara halvfrisk. Jag MÅSTE iväg och shoppa. Skor och jacka var det nödvändigaste. På färjan träffade vi kompisar till Joel, tuffingar som går i trean. De hade skramlande armband och kedjor längs midjan, tuff keps och baggyjeans. "Hänger du mé?" frågade de. Joel ruskade på huvudet. Han satt hellre med mamma i kafeterian och broderade på sin korsstygnsduk.

Full rulle var det i det Petterssonska/Renforska hemmet i Salem. Vi drog genast iväg till Lekslottet för att ungarna skulle få springa av sig. Jättefint ställe med höga klätterställningar, rutschkanor och massor med skoj. Där fördrev vi några timmar innan vi drog till Skärholmen för lite shopping. Ungarna var dock trötta, så vi åkte hem utan onödiga prylar.
På fredagen tog vi det lugnt, var ut och lekte lite på förmiddagen och vid 13-tiden åkte jag och Joel mot Täby. Nu skulle här shoppas!!!! Jag mutade Joel med en leksak för att han skulle hålla sig lugn. Jag hade packat väskan med smörgåsar, banan, kakor och dricka för att jag skulle få prova kläder i lugn och ro. Kontot var fyllt eftersom det just varit löning. Läget var perfekt för shopping!
Men... jag hittade ING-EN-TING!
I Täby centrum finns ca 150 butiker, man tycker att det borde finnas någonting för mig. Men nä. Joel köpte fina kläder på H&M, bland annat  en snygg slipover som han valde själv. "Man ska ha en tunn, långärmad under" sa han och plockade åt sig en vit sådan. När det var dags att börja ta sig mot bilen och åka hemåt, rusade jag in på Indiska och slet åt mig en brokig samling tröjor bara för att inte komma hem tomhänt. Besviket åkte vi till Kapellskär. Joel svidade om till nya byxor, "tunn långärmad" och slipover. "Sen ska jag gå till parfymen och ta parfym och springa runt själv. Nu ska jag vara modig!" förklarade han. Alltså - inte sitta med mamma och brodera korsstygn.

FUllt med folk på Rosella. Jag fick köa sjutusen minuter för att få två läbbiga räkmackor som vi åt sittandes på golvet i ankomsthallen. Inte en sittplats så långt ögat nådde. Joel provade parfym (Calvin Klein) och skulle prompt själv gå och hämta snus ur kylen som hans pappa beställt hem. "Jag vet vilken sort han gillar!" Sen kom han tillbaka. "Du mamma, det kanske inte är så smart att jag plockar snus ur kylen. Det ser nog lite konstigt ut."
Och så började det gunga och Joel blev ändå sittandes med mamma i ankomsthallen, törstig och illamående.

Idag åkte han till sin pappa och lillsyrran Bianca, som fått samma namn som min gamla pålle. Jag drog envist ner på stan för att hitta jacka och skor och köpte ett par snygga stövlar. Ingen jacka dock.


Ikväll blir det lite partaj hos Emmeli med bastubad. Lugnt för min del dock, då jag hostar och snorar ännu. Och den här gången ska jag hålla mig borta från vinet.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Men åå du skriver så fiint. Börja ju lipa IGEN (lipa till Robbie Williams oxå) när du förklarade om Joels dinglande jompakasse och hur han hellre satt och broderade korsstygn med mamma. Asså jag blir slut.



D e för jävligt då man int hittar nåt till sig själv. Jag var till Sverige i helgen och kom hem med en stor kass barnkläder och ett pack hårsnoddar till mig själv. Suck.



Hoppas partajet gick bra...

2008-10-20 @ 11:15:33
Postat av: Jenny

Haha. Ja, ibland tar man lätt till tårarna. Själv satt jag en hel dag och Youtubade på Robbie och lipade lite till och från.

2008-10-20 @ 18:17:58

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback