Småttisar.

Mitt hem är inte vad det en gång varit. Inte för att jag är särskilt ordningsam av mig, men förut kunde jag gå fritt i lägenheten utan risk för skada. Det ligger prylar precis Ö-VER-ALLT. Tidigare har jag varit ganska bestämd med att Joel ska hålla sina saker i sitt rum, men sen småttingarna "flyttat in" på dagarna, har jag sorterat ut lämpliga leksaker för dem och satt dem i en låda i vardagsrummet. Tror ni de ligger länge i lådan, leksakerna? Nä, precis.
Joel vill heller inte att de ska röja fritt i hans rum, för småttingar har sönder saker. Exempelvis bet Adrian sönder ett skumgummisvärd som man skjuter såpbubblor med. De där gröna skumgummibitarna är nu en del av sånt som fastnar på fötterna när man ska försöka ta sig från vardagsrummet till köket. Annat man kan räkna med att få under sulorna är små legobitar. Till på köpet är golvet så klibbigt av utspilld saft och yoghurt så att det säger "tjipp, tjipp" när man går barfota och "fras, fras" när man har strumpor. Jag har medvetet lämnat städningen tills barnen inte ska komma hit mer på dagarna, för det är helt enkelt inte lönt att städa. Imorrn ser det ut precis likadant.

Igår hade jag tre ettåringar här (Jeff, Vilja och Adrian), plus en femåring (Li) och en åttaåring (Joel). Elias hade ledigt från faster igår och var på jobb med sin pappa, därför saknades han. De andra ettåringarna tog med sig sina mammor också, och vi hade en trevlig stund då vi satt i köket och surrade medan ungarna härjade fritt. Emellanåt kom någon liten bölande med blodsprängda ögon och knallrött fejs för att nån annan liten marodör snott en leksak. Adrian kom på att han kunde hoppa från soffan och gjorde så till allas vår förtjusning tills han vurpade över Seidi och slog fläskläpp. Sen fick han tutten och snuttisen och så fortsatte han hoppa för glatta livet.


Det är inte lätt att knäppa en osuddig bild på såna här raringar. Från vänster Jeff, Adrian och Vilja.


Jeff och söta, stora, duktiga Li.


Adrian, aka Adris eller Adde och lockiga Vilja.


Elias hade "ledigt igår", här är han vid ett annat tillfälle. Foto: Joel Fredlund.

Mjo, de är söta och rara att ha till låns de där barna. Till låns.

Kommentarer:
Postat av: Mor

På måndag ska jag få ha dem till låns... :-)

Postat av: Tessa

Till låns e bra. Tänk om man bara kunde "lämna tillbaka dom" för en dag eller två =) det var ljuvligt hos dej. Satan vad Adrian e gulli, röjjjare.

2009-07-24 @ 23:29:57
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Ha så kul med dom, Mor!



Tessa: Kom över oftare! Fast jag vet att jag är dålig på att bjuda...

2009-07-25 @ 21:03:43
Postat av: Linda

Tessa och Jenny, ni kan väl komma över till mig en dag också när Stefan har börjat jobba igen? Innan du börjar jobba, Jenny. Luncha eller så.

2009-07-26 @ 20:49:53

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback