Det blir aldrig som man tänkt sig.

Första dagen i skolan idag och jag var förberedd  till tänderna inför mina lektioner. Ändå måste man ju räkna med vissa oförutsedda händelser och hålla masken när t ex dvdspelaren inte fungerar, när en unge vägrar delta i leken och sätter sig och surar, när man blir kallad marsvin eller när man blir pussad i armhålorna.
Ja, dagen hade kunnat gå värre. Jag var överlag nöjd med min insats, mitt sken som jag höll uppe hela tiden, min positiva fasad och mitt oändliga tålamod.

Som lärare gäller det att vara flexibel.

Ettor och tvåor blir man alltid älskad av när man sätter den sidan till, hittar på lekar, säger prutt och skakar deras slattriga ben när de ligger avslappnade och mjuka som spagetti.
Femmor och sexor är är det värre med. Det gäller att vara vuxen förebild, samtidigt som man är lite cool och rolig, man ska vara schysst och demokratisk samtidigt som man ska ha lite veto när det gäller svåra beslut.

Det är inte lätt.
Men det ska nog gå bra.
Tror jag.
Så länge jag kan hålla skenet uppe.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Kan tänka mig att de där åk 5 och 6 är NÅGOT svårare än ettor och tvåor. Men det behöver inte alltid gå som man tänkt sig. Fick du inte de där coola videona uppspelade?

2007-08-30 @ 20:11:19
Postat av: Linda

Samtidigt är 5 o 6 väldigt roliga klasser att jobba med, eftersom de kan diskutera och förklara sina känslor. Visst kanske de är lite svårare, men det handlar ju bara om att de testar var du står. Jag tror mycket på ömsesidig respekt. De känner att du ser dem och lyssnar på dem, då är du värd att respekteras i deras ögon.
Återigen är det endast som jag TROR. Inget jag har bevisat på papper. Men sunt förnuft skall råda, visst?
Jag tror iallafall att du är grym i just den åldern!

2007-08-31 @ 14:34:59

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback