Microfonkåt.

Idag ska det vara klart. Flyttningen alltså. Härrigud, vi har hållit på i två månader. Vi tänkte "det blir så skönt att ta det lugnt, plocka lite nu och då, hinna plocka upp allt i lägenheten innan man kastar in mer". Ändå får jag stressa på lite idag för att hinna med den sista städningen för att kunna lämna nycklarna imorgon. Jag tänkte fusktvätta fönstren och torka golvet en gång till.
Klockan 12 ska jag träna.
Klockan 15 ska jag jobba.
När jag slutar jobbet måste jag fortsätta sy på våra Hollywoodutstyrslar inför festen på fredag, vad det blir är lite hemligt. Bild kommer senare.

Igår, när jag och Seidi gick på stan, blev jag intervjuad av Ålands Radio. Jag verkar inte kunna motstå en microfon, utan harklade mig glatt och gjorde mig beredd på frågan som skulle komma.
"Har du sett Åland 24? (den nya tevekanalen)"
Det hade jag ju inte gjort och inte visste jag mycket om kanalen heller. Besviket gick reportern iväg. Kunde han inte ställa en roligare fråga, som "Berätta om en pinsam grej du varit med om!"
Då hade jag kunnat berätta om när jag blev intervjuad i radion sist, i slutet på förr förra sommaren. Jag stod på Robert´s coffee ensam, fick en grupp pensionärer på 20 pers som alla ville ha glass och kaffe. Jag skulle rulla 20 glassbollar (i olika smaker) och hälla upp kaffe och samtidigt brygga nytt. På samma gång hade jag andra kunder. Då kommer reportern och frågar om hon får ställa en fråga.
Microfon! tänkte jag. "Jo, jag är lite upptagen bara. Om du väntar lite." Hon väntade snällt och när jag äntligen fått iväg allt kaffe och alla glassar till de glada pensionärerna vände jag mig rätt speedad och frustrerad mot reportern.
"Anser du att det fortfarande är sommar" eller nåt liknande löd frågan.
Jag tog sats och två månaders stress och obekväma arbetstider flög ur mig rätt ut i etern. Jag rabblade högröd om att jag minsann inte fått njuta av den här sommaren som alla andra och att alla turister borde åka hem. Typ.
Efteråt skämdes jag. Kunde jag inte bara ljugit och sagt att vädret var vackert och turisterna trevliga medan jag pekade på de glada pensionärerna med sina goda glassar som jag som det exemplariska cafébiträdet serverat till dem.
Den här sommaren hoppas jag att jag kan få njuta av lite ledighet tillsammans med la familia.

Förresten, en ny liten familj har bildats på Åland. Det är Linda och Stefan som i förrgår fick en liten tjej. Hon hade väldigt bråttom till världen och kom 6 veckor för tidigt. Men alla mår bra verkar det som. Grattis, grattis till er!
 

Ni frisir.

Jag har gått omkring och klagat och lipat över mitt lodiga utseende länge här. Jag känner mig inte bekväm i min kropp på nåt vis. Med tårar i ögonen satt jag och nickade igenkännande när jag såg dokumentären på fyran om personer med dysmorfofobi häromkvällen. Det är ett syndrom som gör att man känner sig ful och inte vill visa sig för någon. I själva verket ser personerna i fråga helt normala ut, alltså inga dubbla näsor eller cyklopögon. Det är snarare en psykisk sjukdom de har.
Hursomhelst har jag känt mig lätt dysmofofobisk på senaste tiden och idag gick jag faktiskt och klippte håret för första gången sen i våras. En trevlig pratstund med frissan och nyklippt hår gör under för en dysmorfofob. Uträttade ärenden som legat på hög och lunch med Tessa och Jeff gjorde saken ännu lite bättre.
Nu ska jag ställa mig framför spegeln och upprepa mantrat: Jag duger som jag är tio gånger, sen gå till närbutiken och köpa spenat. Veg lasagne till middag idag.



Kökar.

Vi har haft en jättetrevlig helg på ... tadaaa - Kökar!
"Kökar??? Vad ska ni göra till Kökar?" skrek mamma i telefonen när vi satt på M/S Gudingen och spelade Maja.
Henriks brorsa Håkan med familj bor på den lilla ön och Joel har längtat jättelänge efter att få åka dit och hälsa på sina "plastkusiner" Niclas, 8, och Pernilla, 6. Vi övernattade i Ma och Pa Enbergs lilla stuga, utan rinnande vatten och med utedass.
"Huu, det är kallt om rumpan" sa Joel när han satt och sket efter att vi anlänt på fredagskvällen.
På lördagen lekte ungarna hela dagen och bråkade om vem som skulle få hålla Seidi i kopplet när vi gick en tur genom byn. Som om Joel brytt sig om att hålla i henne förut ungefär... På kvällen blev vi bjudna på trerätters middag. Mannen i huset är likt sin bror en hejjare på att laga mat. Räksoppa till förrätt, lammrostbiff och råstekt potatis till varmrätt och citronfromage till efterrätt. Jag säger bara MUMS! Vin till det då förståss och klockan var nog över tolv innan vi tog oss hemåt med småvingliga ben och trött pojke.

Vi åkte hem idag på eftermiddagen, hungriga som vargar och stannade till på Draken för att handla hamburgare och kebab. När Joel satt sig in i bilen slog han sina lösa framtänder i nackstödet så de stod rakt ut.
VRÅÅÅÅÅL och panik! När vi kom hem stank det kattskit i hela lägenheten, men jag började med att (medan jag andades genom munnen) dra ut den ena framtanden på Joel. Lättat kramade han mig och snyftade: "Tack Mamma. Tack för att du drog ut den!" Gulle... man höll på börja lipa själv.
Allt bestyr med blodiga tänder och asig kattskit fick mig att tappa aptiten litegrann, så nu ska jag göra ett nytt försök att äta.
Hejsvej.

Stress i onödan.

Rangsby idag. Som vanligt stiger jag upp tidigt, så jag i lugn och ro kan äta frulle, dricka te och läsa morgonbladet i min mjuka julklappsmorgonrock. Sen väcker jag Joel och tar itu med väckning, frulle och påklädning. Går ut med Seidi medan han klär på sig och som vanligt blir klockan alldeles för mycket när man väl kommer sig iväg. Får stressa lite, lämpar av på dagis och vilket skitväder. Regn, blåst och rusk. Moddigt på vägen och mörkt på himlen, lastbilar i möte som sprutar ner hela vindrutan så man för ett ögonblick i blindo rattar åt höger och vänster i halvpanik innan man hittar spaken till vindrutetorkarna och får på dem på maxfart.
I Haraldsby inser jag att klockan går för fort och vägen är för lång för att jag ska hinna i tid. Bryter mot lagen och slår numret till skolan, flåsar: "Jag blir nog några minuter sen idag!"
"Ja, det är ett jäkla före" svarar Patrik.
"Ja, men jag är precis påväg!" Satan. Vägarbete, jag måste svänga av via Saltviks kyrka, där försvann två minuter till.
"Jaha... men du börjar ju inte förrän 20 över 10." säger Patrik fundersamt.
"Jaaa! Jag vet! Och nu är klockan kvart över!"
"Kvart över nio..."
Jag tystnar och stirrar dumt på klockan på instrumentpanelen, tittar på vägen, på klockan igen innan det klickar.
"Hur jag är, egentligen. Okej, då har jag ju faktiskt en timme på mig."

Förresten, Heath Ledger är död. Det känns konstigt. Och sorgligt.

Ont i magen.

I måndags träffade jag läraren som jag kommer att avlösa strax innan hon ska förlösas. Vi gick igenom en del praktiska grejer, dagen efter (igår) skulle jag ha vikarierat henne och alltså träffat min nya klass för första gången. Tjänsten börjar ju annars först efter sportlovet.
Hursomhelst fick jag en hem en pojke med magont på eftermiddagen och han verkade inte bli bättre, så jag fick ringa återbud till skolan.
Igår på dagen var han hur pigg som helst. Vi lekte detektiver, pysslade och spelade PS2. På eftermiddagen fick han en ny "attack" av det onda i magen. Vi åkte till Enbergs för att käka fisk och skulle sen till Askuddsvägen och hämta de sista grejerna. Men istället åkte vi till hälsocentralen. Jag blev orolig eftersom Joel påstod sig ha haft ont i magen hos pappa också under förra veckan.

Doktorn kände och petade i såväl hals, öron, ögon och mage. Med en rynka mellan ögonen sa han att själva problemet nog inte var magen, utan att det satt någon annanstans och tog sig i uttryck som magont. "Går du och grubblar över någonting?" frågade doktorn Joel.
Där satt man och nästan skämdes. Ännu en dum förälder som tror att bara doktorn ger lite medicin så ska ungen må bra, när han i själva verket behöver en trygg tillvaro. 
Vi åkte hem, utan några recept, men Joel verkade må bättre ialla fall. Vid läggdags försökte jag fiska lite, fråga om allt var som det skulle. Men det är inte lätt.
På nåt vis hade det varit lättare om man hade fått den där medicinen mot ont i magen.

Teneriffa.

Vi har haft en riktigt skön vecka på Teneriffa. Vädret har varit toppen, så jag jag stöter på nån av er och ni undrar om jag fått mjäll i pannan så kan jag avslöja att det är bränt skinn som trillar av. Jag fjällar alltså.
Här kommer en sammanfattning av resan!

På de många stränderna längs Playa los Americas hittar man allt möjligt. Förutom "svart vulkansand", många parasoll och solstolar (kostar 4 e/dag att hyra) och en och annan beach bar så kryllar det av bruna skinn. Engelska bruna skinn med fräknar på axlarna. Och aldrig har jag sett så många tanttissar! Var och varannan solbadande dam ligger helt ogenerat med de brunbrända pattarna fria. På stränderna finns det också försäljare i olika slag. Dels thailändare som erbjuder massage och som knådar och klappar så det klatschande ljudet hörs långa vägar. En annan röst som hörs långa vägar är den som tillhör mannen som säljer munkar.
"Hallåååå! Oj, oj, oj! Aj, aj, aj!" ropar han för att pocka på uppmärksamhet där han vandrar runt med en kartong med munkar i handen. När man ligger där på sin handduk i sanden och kisar upp på honom ser man hur flottet i munkarna gjort ringar på undersidan av kartongen. Sen fortsätter han: "Vitamin, vitamin, vitamin!" Eh... hur mycket vitaminer finns det i munkar? "Kalorin, kalorin, kalorin!" Jag kan inte spanska, men han kan säkert ha rätt i det han säger... Till sist undrar han: "Si si? No no?" De flesta rör sig inte ur fläcken när han passerar, vilket betyder "no", ingen vill ha någon vitamin-munk.
Färsk frukt lockar desto mer. Melon, ananas och banan får man köpa och försäljaren snittar raskt upp ananasen till bitar som är lätta att bryta loss. Fast 9 e för en ananas är rena rama rånet. Dessutom blir man så svidig på tungan efteråt.
Till sist har vi de afrikanska solbrilleförsäljarna som är vän med alla. Eller försöker åtminstone. TIll en början var man trevlig när de kom fram med sitt: "Hello my friend. Good price. Half price today!" Man skakade leende på huvudet med ett: "No, thanks." Men allt eftersom dagen lider och man för sjuttioelfte gången blir avbruten i sin spännande kriminalroman genom att någon sticker ett par solbrillor under näsan på en blir man vresig. Då låtsas man att man är döv och blind. Som tur var håller den lokala polisen ett öga på de illegala försäljarna. Emellanåt kommer de rusande så sanden sprutar medan sirener ljuder i bakgrunden.

När man tröttnat på att ligga på stranden kan man gå och luncha på ett av de många serveringarna längs stränderna. Att varenda ställe erbjuder i princip samma sak gör inte valet lättare. Det är ingen mat som lockar direkt. Det är grillat, grillat, grillat och "chips" till allting - till de fräkniga skinnens stora lycka. De mesta verkar vara anpassat efter dem - engelsmännen. Många uteställen visar engelska fotbollsmatcher på storbildstv och man beställer öl i måttet pint. Engelsmän är också de inkastare som står vid varje servering och försöker övertala en om att just deras fish and chips är den godaste. "Kom igen! Eller vill ni bara ta en drink? Det går också bra. Shyrre... Nåväl, kanske senare?" Men visst finns det ställen som utmärker sig också, som Little Italy, där du sitter med blick ut över Atlanten i fräsh miljö och bekväma stolar, god service och god mat. Priset är därefter, förstås. En varsin pizza och två öl kostar kring 30 e. Sen ska man ha lunch också... dyrt med mat. 

Frukosten intog vi på hotellet; Playa Olid. Tre stjärnor på hotellet, två på frukosten. Vitt bröd, marmelad och jucie som är så söt så det svider i halsen. Man dock beställa ägg, bacon och bönor (traditionell english breakfast) från den blyga servitrisen, vilket jag valde framför det vita brödet. Och aldrig har jag väl stått mig så bra på en frukost!
Annars hade vi ett trevligt rum med terrass. Det tog ca fem minuter att ta sig ner till stranden.

Ett par utflykter hann vi med också.
En dag knallade vi iväg till Aqualand, som ligger bara ett stenkast från hotellet. Vid ingången välkomnades vi av några papegojor som man blev plåtad tillsammans med. Bilderna fick man givetvis köpa senare. På Aqualand fanns ett otal olika vattenattraktioner. Vi testade på ett par fasasfulla rutschbanor där man landade i hög hastighet med bena ut åt alla håll, vilket medförde en rejäl mussköljning varje gång. När vi åkt ett par gånger drack vi kaffe på en servering och gick sen för att kolla in delfinshowen. Det var det bästa på hela resan! Blandningen av musik, coola tränare, fantastiska delfiner som gjorde otroligt häftiga trix och publikens jubel fick mig att sitta med en stor klump i halsen showen igenom. När en liten flicka ur publiken fick åka på delfinerna tillsammans med en av tränarna och de gjorde olika "moves", som en dans, till Phil Collins "You´ll be in my heart" kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Så himla fint! De är så fantastiska djur och man kunde inte låta bli att tänka på hur de fastnar i nät och jagas på vissa ställen.

Dagen efter bestämde vi oss för att ta en tur upp i bergen. Vi vandrade ett par timmar och tyckte att vi var på världens tak när vi i själva verket "besteg" typ det lägsta berget (kullen?) av alla. Vi hade även planer på att åka till Teide, vulkanen på ön, men det var så himla dyrt. På kvällen gick vi ut för att ta oss en välförtjänt öl efter dagens strapats. Som vanligt blev vi "attackerade" av inkastare och valet föll på en brittisk (nähää!) bar där de just skulle ha liveuppträdande av två killar som sjöng motown. De var superbra och eftersom sangrian börjat stiga uppåt skallen, var man inte sen med att hänga med skinnen i alla jubel och applåder. När motown-killarna körde extranumret kallades alla upp till scen för att dansa. Jag slet tag i Henrik och där stod vi sen och shakade tillsammans med Rose, 67 och Harold, 74... typ. Sen följde det obligatoriska "tåget", där man tar tag runt midjan på personen framför och dansar runt medan kön bara växer. "Slit tag i han där!" skrek Henrik och jag tog tag i första bästa ljusblå skjorta och skrattandes och sjungandes tågade vi iväg med panschisarna.

Herregud... dan efter hade vi nästan ångest. Men kul var det!

På fredagen - Henriks födelsedag... 30 bast, hurra, hurra! - bestämde vi oss för att hälsa på Jesus, en trevlig liten gubbe med trimmad mustasch som pratade så fort så man inte hann med hälften. Jesus som stod i ett av de miljoner Excursion-stånden som fanns på ön och han hade någon dag tidigare tipsat om en frän tur med Shogun, ett "piratskepp" med segel och allt som tar en ut på Atlanten för att få se delfiner och pirate whales. Jesus sålde oss biljetterna och ville bjuda på cig för att fira köpet. Vi hann inte mer än lämna hamnen innan vi fick syn på några delfiner. Många fler såg vi under färden och även pirate whales, som är ungefär lika stora som delfiner. Vi tuffade vidare mot Los Gigantes, höga klippor som reste sig 600 m i 90 graders vinkel över havet. Sen blev det lunch och resterna av kycklingen som vi åt fick måsarna som flög runt båten. Guiden sträckte ut handen vid relingen och så kom de och tog kycklingbenet ur handen på honom.


Lördagen var vår sista dag, då låg vi mest och latade oss vid poolen och gick och köpte lite souvenirer. Bruna och brända lämnade vi ön på söndagen. Då hade det börjat blåsa upp ordentligt och man sa att det förmodligen skulle bli värre och till sist börja regna. Vi åkte rätt vecka, tydligen!

Laddad efter en skön semester är jag redo att börja jobba nu!

Tjoho!


Skitdag.

Vilken skitdag... hoppas man kan känna sig avkopplad i veckan.
Nu åker vi.
Hejdå.


Smått å gott.

Imorrn bär det av!
Vi åker till Uppsala och övernattar hos Lina och Robert och på söndagmorgon tar vi bussen till Arlanda och sedan vidare till Teneriffa! Duktigt skönt ska det bli!

Och jobb har jag fått också!
Igår var jag på anställningsintervju till Övernäs och nappade vikariatet som klasslärare i åk 5. Jätteskönt att det ordnade sig också! Arbetet börjar efter sportlovet. Kul kul!

Jävla liv det är här. Det är ju roligt att "ungarna" har kul, men nån måtta får det va! Och mitt i allt springer hunden med sin kära "knut" och ska vara med.
Dags att spilla i lite gott Lindermans i glaset och bänka sig inför premiären av Let´s dance.
Packa kanske man skulle göra... det blir imorrn.

Trevlig helg!

Jisses.

Herregud hur jag har börjat skriva på sista tiden, meningsbyggnaden är inte av skolexempel direkt. Jag måste fått nåt knäpp efter allt det vetenskapliga skrivandet jag höll på med då jag arbetade med uppsatsen.
Skärpning!

Luckor, luckor.

Arbetet på Askuddsvägen har vart tungt och slitsamt, vi har varit trötta och griniga. Luckorna som vi målat har inte blivit bra, även om vi inhandlade en färgspruta för 40 euro och lånat en kompressor som vi stört grannarna med brölet av den stora maskinen. Vi är inga målare direkt. Färgen rann och det blev randigt, så igår tog vi beslutet att rulla luckorna. Henrik slipade, jag rullade och jisses vad bra det blev. Strukturen blir lite annorlunda bara, inte sådär slätt och glansigt som när man sprutar, men vafan! Nu skiter jag i det, nu ska det bli klart! Ikväll kommer hyresvärden för inspektion.

Idag är jag och Joel lediga. Vi ska iväg till Askuddsvägen och skruva upp luckorna, sen till Mariebad och simma.
"Jag tror faktiskt jag kan simma nu!" sa Joel glatt vid frukostbordet. "Vet du varför Mamma? För att jag känner det i min kropp!"
Vi får väl se, det vore ju kul förstås!

Igår var jag vikarie i Källbo. Det gick jättebra.
När jag skulle fylla i timlistan var det första gången jag fick skriva "lärare" i rutan där man anger examen/yrke.

Morotsbröd

Här kommer receptet! Njut!

25 g jäst
5 del fingerjummet vatten
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfullkornsmjöl
1 uppvispat ägg
solroskärnor

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser förutom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma till bollar. Lägg på smord plåt och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bollarna med uppvispat ägg och strö på solroskärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Lite jobbigt med alla jäsningstider, men det är det värt!

GI-bröd.

Jag fick en GI-kokbok av mammajohan i julklapp och vi har redan lagat flera recept ur den. Bland annat har smoothie blivit en favorit: naturell yoghurt och frusna bär. Lite linfrön brukar jag blanda i också. Häromdagen lagade vi en god tacopaj och igår satte jag igång att baka bröd kl halv nio på kvällen. Morotsbröd på dinkelmjöl, riktigt mumsigt - och lätt att göra!

Blääää.

Nä, usch... nu är jag trött och led.

I helgen har jag jobbat ett par timmar på Zko, varit på födelsedagskalas och hållit på i lägenheten på Askuddsvägen. Det är ju en del fix där och jag har bara mig själv att skylla för att jag sätter igång projekt som jag inte slutför, som sedan i sista minuten ska fixas. Nu är det målning vi håller på med, och hyresvärden flåsar mig i nacken: "När kan vi komma och titta?"
Men vasatan! Jag har betalat hyra för hela den här månaden, nog fan ska jag väl få ställa iordning i lugn och ro utan att de ska få panik?! Herregud! Jag vill ha det undan NU. Jävla jag.

Idag har jag varit till Pectus och kollat in jobbet där, knappat in några beställningar och vikit lite well nutrition-lådor. Det är för det här jag utbildat mig i 3½ år... bah.  

Men nu är jag inte sugen på nåt alls, jag vill inte göra nångting, bara gömma mig under täcket. Inte ens sugen på Teneriffa är jag.

Inte mer arbetslös.

Ringde Mr Winkelmann och hörde mig för om han hade nåt jobb åt mig.
"JA, kan du vara på Zko idag!?"
Hmm, jag har aldrig satt min zko där förut (hahahah) som försäljare alltså, men det kan väl bli kul.
Klockan två ska jag få en timmes "undervisning" och sen är det meningen att jag ska klara mig själv i butiken fram till 20.

Utöver det fanns det jobb åt mig på Pectus Pack, ni vet - Rosenroten och Omgean. Fast mer administrativt arbete den här gången, scanna in, knappa in och printa ut beställningar.

Vad gör man inte för levebrödet?

Heja Barack.

Det är val i Amerika, Bush ska äntligen bytas ut och för första gången i historien kan USA få en svart president. Den svaret demokraten Barack Obama vann provvalet i Iowa. På Aftobladet kan man läsa om alla huvudkandidater och vad de har sagt om b la abort, kriget i Irak och klimatförändringarna. Man upprörs över vilka puckon som ens vågar ställa upp, som är så urbota korkade att de tror att de med sin låga intelligens kan styra världens tredje största land till såväl yta som befolkning.
Nä, jag hejjar på Barack!

Heja, heja!

Intervju.

Jo, rektorn i Önäs ringde också och ville ha mig på intervju på torsdag nästa vecka. Spännande och nervöst! Sist jag var på anställningsintervju gjorde jag bort mig totalt, fick tunghäfta och hade ingen aning om vad jag var bra på. Är det någon som har något tips, nåt man ska tänka på inför en intervju med rektor och ledningsgrupp?

Död.

Början på det nya året blev ju trots allt väldigt tråkigt, då vi fick besked om att allas vår Sukka-Danne hittats död. Alla mina tankar går till hans familj och barnen och alla de vänner som stod honom närmast. Det känns så konstigt att man bara dagen innan pratat med honom, jag tänker på hur han såg ut och vad han gjorde.

Automatiskt leder tankarna också till ens egna närmaste, hur lätt människor kan försvinna och hur man i efterhand kanske hade önskat att man visat dem mer omtanke och uppkattning. Ibland tycker jag att jag är usel på att ringa och höra av mig, föreslå träffar eller hitta på roliga saker. Eller ibland...? jag ÄR dålig på det, men å andra sidan har jag inget behov av att alltid flänga runt, träffa folk och aktivera mig på det sättet. Jag trivs bra i det lugna tempo (??) man har här hemma.
Jag ringde ialla fall upp farmor imorse, önskade god fortsättning och lovade att vi snart skulle komma och hälsa på.

Igår bokade vi resa också. Det blir Teneriffa v. 3, nån exklusiv långtidssemester har vi inte råd med, man får vara glad för det lilla. Tråkigt bara att jag inte kan njuta fullt ut av att det äntligen är beställt och bokat, det är bara död i huvet på mig. Jag är mest rädd för att planet ska störta.


Arbetslös.

Jag tror aldrig jag varit arbetslös förut. Jag har haft många jobb i mina dar: städerska på lungavdelningen på ÅCS där jag bland annat fick reda upp toaletten efter att farbror Torvald gjort tarmsköljning och blitt bajsnödig. Jag har haft diverse grill- och restaurangarbeten: jag höll nästan på att bli Dixie-Jenny med hela folket, nära att ta över efter Dixie-Jhonny. Jag har skött om barn samtidigt som jag gick i yrkesskolan och jag har jobbat som lärare. Jag har varit kaffeböna på Robert´s coffee, stått i leksaksbutik och packat rosenrot och omega3 tabletter till finnar med konstiga namn.
Men nu... nu är jag arbetslös.

Så idag ska jag fylla min dag med dessa förehavanden:

- träna kl 12
- hämta adressändringspapper
- träffa Fredrika
- åka till Askuddsvägen och städa
- söka jobb

Nyår.

Igår låtsades jag att jag var bakis bara för att jag skulle få ligga på soffan heela dagen. Jag var uppe redan vid 10-tiden och gick ut med Seidi, åt en macka och damp ner på skinnet i vardagsrummet. Sen låg vi där och trängdes alla tre, fläkte, åt, drack och kollade på dåliga teveprogram hela dagen. Vid 18-tiden släpade vi oss ut och tog en riktig långpromenad och vips försvann skallebanket jag haft hela dagen.
Även fast jag hade sovit till och från hela dagen var jag lycklig när jag fick krypa in under täcket och somna efter James Bond hånglat  kinesiskan i Tomorrow never dies.

Nyårsaftonen blev lugn och pja.... inte som väntat riktigt. Bröderna Karlsson hade styrt till med ett jättefint kalas. Det var bordsplaceringar, fantastiskt god mat (man var mätt efter förrätten) och världens fetaste högtalare som skulle skaka liv i alla stinna gäster. Tyvärr hann vi inte ens med hälften av festligheterna, då vi fick skjuts av snälla Linda hem före tolvslaget för att se till hund och katt. Och ingen av oss tyckte det var väldigt tråkigt att lämna festen. Mest skönt.
Man börjar väl bli gammal.
"Se så mycket ungdomar" viskade vi till varandra när vi stod inne på Bröderna Karlssons Bompa och Bodega och smuttade på välkomstbålen.

Aja... hemma var det lugnt ialla fall. Nylock blev lite nervös när det började smälla, men fläskberget Seidi låg på soffan som om hon bomber och granater hörde till vardagen (jaja du hade rätt Linda... :P). Vi skålade in det nya året med champagne som vi drack upp, blev rätt fulla och gick sen till sängs.

Så, nu är det 2008!
God fortsättning.