Kräkspruta.

Såg ni en svart, fet labrador stå på Zoodiakens parkering och hulka i lördags eftermiddag, så var det Seidi. Såg ni en hög "Frisikiesprickar" ligga på gräsmattan bredvid, så var det det Seidi haft i magen. Chokladen som hon ätit sparade hon tills vi kom in och la så fint i en hög framför veterinären Erikas fötter.
Jepp, 70% choklad är inte något för hundar, speciellt inte en hel chokladkaka. Man blir lätt risig av sånt när man är hund, så när jag kom hem från Mariebad på lördagseftermiddagen och fann den omgivande folien (som suttit runt chokladplattan som legat på vardagsrumsbordet) i små molekyler och själva förpackningen i slarvor bredvid, ringde jag genast veterinärjouren. Vi fick rådet att komma in, Seidi fick en "kräkspruta" för att få ur sig giftet som hon glufsat i sig, helt omedveten om faran. Hon blev så slut av allt spyende att hon knappt orkade kliva in i bilen när vi skulle åka. Hon spydde på sätet och när vi väl kom hem låg hon och darrade på golvet i Joels rum.

Nu mår hon bra, men jag ska hota med kräkspruta så fort hon försöker ge sig på komposten eller Nylocks mat.


Kommentarer:
Postat av: Tom

Aj aj aj det var inte roligt:(

Postat av: Tessa

Nämmen gudars skymning, vem har lämnat choko på bordet??? Det spelar väl i o f s ingen roll, för om ni så låser in chokladplattan på toan, uppe i toalettskåpet, så kommer hon åt den
=)
hon fick väl plötsligt blodsockerfall och behövde nåt snabbt, helt enklelt. Lilla Seidi, tur att d gick bra och att hon lämnat spår efter sig.

2008-03-17 @ 16:20:35
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Lessa

Jo, jag såg! :) Medans vi var inne på besök sa Erica: "Ett ögonblick, jag ska bara få en hund att spy" och så letade hon i kylen efter spruta!Tänk om man kunde få en sådan vissa söndagar för att må lite bättre :)

2008-03-18 @ 13:01:24
URL: http://www.lessa.webblogg.se
Postat av: Jenny

Ja, men vi har ordnat bra lås på sopskåpet som hon inte tar sig in i längre. Förut fick man sätta komposthinken i vasken för att hindra henne från att kalasa på alla goda rester och få vassa kycklingben i halsen.
Lessa, har du aldrig provat kräktricket att sätta fingrarna i halsen. Nästan lika effektivt - och billigare!

2008-03-18 @ 17:24:16
Postat av: Lessa

Tyvärr, aldrig never någonsin. Eller jo, har provat men det går inte, kan inte, kommer ingenting. Nästa gång ska jag råna veterinären på en par sprutor, jag vet var hon förvarar dem! :)

2008-03-18 @ 20:21:15

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback