Freitag.

Idag har jag sprungit "ärenden", medan Joel och Johannes åkte till Moffa för att hjälpa till att gjuta med cement.

Mitt ena ärende var att gå till arbetsförmedlingen och anmäla mig lös from 7 juni. Jag blev väl bemött trots att jag sa saker som:
"Vad ska jag kryssa i under den här punkten: Jag söker arbete - ja/nej. Jag menar, jag skulle ju ljuga om jag kryssade i att jag faktiskt söker arbete, jag VILL ju inte ha nåt jobb i sommar!"
Jag fick veta att för att få ut några pengar måste jag stå som arbetssökande, så jag kryssade snällt i JA-rutan, men passade på att fråga om jag verkligen måste ta något jobb som inte motsvarade min utbildning.
Hon på ams var vänlig och sa att nä, det måste jag inte och det brukar inte dyka upp så många lärarjobb under sommaren direkt.
Jag andades ut, men började hosta lätt då hon även informerade mig om att någon ersättning från facket knappast kommer att rulla in på kontot förrän i augusti.
"Augusti!?" stönade jag. "Vad ska vi leva på i sommar då?"
"Pja, du får väl skaffa dig ett jobb" svarade hon rappt och jag kände hur hon skrattade lite inombords.
Jag lunkade ut med diverse pappersifyllnadsgrejer och "kundkort" med inbokat återbesök i handen.

Sen drog jag till posten, Sparis och Mattssons och sist till Nabbviken där jag möttes av ivriga och arbetande killar.






De hann med lite lek också,spring i vattenspridaren. Först Joel...




... sen Johannes.




Själv sysselsatte jag mig med att bleka håret. Det är alltid lika nervöst...

Kommentarer:
Postat av: Tessa

VA snigg du e!



Ja va trodde du då att du sku kunna ha sommarlov barra o kengarna sku rulla in? =) som jag sa, det behövs nån dag eller kväll under öspelen på Dillen. Mer än så behöver du ju inte tacka ja till. Kvällsarbete e ju schyrre pröjs och du kan ju resten. Jeff håller på o lär sig säga Jänu nu, IFALL du får tråkigt och vill va specialassistent, haha

2009-05-22 @ 21:04:54
Postat av: Jenny

Klart jag förväntar mig det! När jag jobbat hela året ska jag fan ha semester också! Varje månad betalar jag in pengar till facket, samt arbetslöshetsavdrag och skit, då är det ju konstigt att man inte ska kunna utnyttja det till sin fördel sen. Jag är ingen expert, men att jobba nån dag hit och nån dag dit tror jag att jag bara förlorar på faktiskt, så länge det inte är svart betalning förstås.

2009-05-23 @ 10:44:04
Postat av: Lowa

..men du e ju stört skön.. lite halvt crazy sådär! (haha)


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback