Så fastnade jag...

Jag har efter flera månaders uppehåll släppt gitarren fri från mörkret i sitt fodral och återigen börjat knäppa på strängarna. Och nu kan jag inte sluta. Fick för mig att lära mig spela Bachs Air, en av världens absolut vackraste låtar. Ni skulle inte känna igen den om ni hörde mitt knäppande nu såhär i inlärningsfasen. Men vänta bara! Snart ska jag röra er till tårar med mitt ljuvliga gitarrknäpp!
Men nu måste jag sova en blund och nynna Air i sömnen och drömma om Beppe med den blå nattmössan och Siri, dockan som alltid måste kissa.

Mycket stod på schemat idag.

1. Jobba
Spillde ut en halv muffinsbunke med hallonmuffinssmet på golvet i lagret. Allt tack vare att det är så satans trångt att man inte kommer förbi med sin lilla vagn utan att krocka i varenda klädställning/skolåda/spegelställning som står i gången. Med flit lämnade jag lite muffinssmet kvar på hissdörren och tänkte "Det kan de gott ha!"
2. Rasta Seidi...
... som tror hon är en kossa. Febrilt kämpar hon emot och styr undan med svansen när jag drar i kopplet och försöker få henne att GÅ istället för att stå på ängen och beta gräs. Eftersom hundtänder knappast är gjorda för att äta gräs, får hon ett strå i taget och jag har ingen lust att stå i 37 minuter och vänta på att hon betat klart och sedan torka upp grönt kräks från mattan.
3. Åka och handla med Marielle och Malin
Allt shoppande gjorde vi undan idag. Köpte 6 paket kräftor på Sparis, plus massa tillbehör. Vi fick skrattattacker i chipsgången då jag berättade om den gången Joel formade munnen till ett o, stoppade fingret i munnen och drog det ut och in med en förundrad min innan han utbrast: "Mamma, när jag gör såhär känns det likadant som när jag sätter fingret i rumpan!"
4. Middag med Linda
Vi åt pasta carbonara från i lördags. Haha, men det smakade fint ändå. "Det här var gott!" sa Linda, utsvulten som hon var. Hon skulle bara veta. Men vafan, pastasås håller sig väl i 4 dagar väl!? (Linda, om du mår ruttet imorrn - förlåt! Men du fick ialla fall gratis middag!)
5. Träna
Fick panik torr-raka mig under armarna så det raspade och sved i skinnet innan jag drog. Hade ingen vattenflaska, så jag fick ta en kvarglömd som jag skrubbade "munstycket" på med handtvål innan användning. Passet var fint, men jag har ont i halsen. Hoppas jag inte blir sjuuk imorrn!
6. IDOL
Idol är bäst! Det är underbart! Det är så kul! Åh, åh, nu börjar det!

Hej.


Kräftskivor

Min chef Anders är en kul prick. Man svänger ryggen till och mitt i allt står han där - vid kaffemaskinen och lagar en latte, vid kassan och rättar till bankslippar, vid pizzaugnen och noterar att pizzaansvarige (=jag) inte sköter sitt jobb riktigt. "Men Jeni, jag gav dej en umöjlig upgift!" förklarar han med sin danska brytning. Sen frågar han: "Psst. Jeni. Kan du laga en tonnfisksallad ti mej? Glutanfri bred och laktosfri late." Och det gör man gärna, för Anders är en kul prick.
Idag förklarade vi att vi tänker ha personalfest på fredag, kräftskiva. "Jätekuul" tycker Anders och sponsrar gärna med pengar från "Kalaskassan". Sen säger han att han hellre sponsrar med pengar till en fest än till massage och träning och sånt. "Ni ferstår, alla upskattar inta såna sakä!"

Så kräftskiva på fredag med jobbarkompisarna.
Och kräftskiva på lördag med Fried Räka som fyller 25.
Och söndag lär bli en lugn/tung dag.


Ny frilla

Då var det gjort. Här sitter jag och saknar 10 cm av min man, och så har jag skaffat lugg till på köpet. Och nu ser jag ut som 12 igen. Men visst, jag är nöjd.

Paris är så smart

Läst i Aftonbladet: För att ta reda på vilka som är Paris verkliga vänner väljer hon ut två klädesplagg. Ett som är "förfärligt" och ett som är snyggt. Sedan frågar hon vännen vilket som är snyggast. Om denne väljer det förfärliga plagget, då har han/hon inte längre plats i Paris liv.
Mhm, det är ju sånt som är viktigt när det handlar om vänskap, verkligen! Doh! Undrar månntro om Nicole Richie blev "dumpad" av Paris just därför. Jag menar, hon har ju lagt till med en ny, snygg, fräsch och modern stil - något som inte överhuvudtaget passar fröken Hilton!

jag har SLAGIT mig på läppen!

Den här veckan ska jag försöka komma mig iväg och träna igen. Förra veckan var jag både på pump och box. Tessa brukar ringa och säga: "Nu har jag bokat in dig!", och så är det bara att se till att dyka upp på träningen.
Boxningen häromdagen höll till utomhus i strålande solsken och passet var inte bara tufft, utan även avancerat. Tessa frågade sig med ironi i rösten om vi inte skulle ta och lösa lite ekvationer samtidigt, eftersom slagserierna krävde koordination, minne och så lite "polver" såklart. Sedan hjälpte det inte att jag var lite ringrostig i "boxarringen" och att Tessa var smått krappulantisk. Men lika glad var jag för det, för jag undrar hur det hade känts i kroppen om hon varit tip top. Hennes sparkar går inte av för hackor! Varje muskel vibrerade i min kropp när jag skulle hålla mot med mitsarna! Jag hade lust att rycka undan dem inför varje spark, men stod emot frestelsen och gned mina svidande underarmar när setet äntligen var över.
Under stretchningen när man slappnat av och vet att man snart ska få vila sina värkande muskler, blir det lätt att man kommer in på konstiga samtalsämnen. Tessa kunde inte låta bli att anmärka på min svullna läpp, där vi stod på var sida om flaggstången och tänjde ut våra vadmuskulaturer. Jag förklarade att en inombordare grodde under läppen, därav svullnaden. Genast skulle hon börja pilla och försöka klämma. Jag tyckte inte det passade sig just då, där utanför Avancias ingång bland 20 andra människor. "Men du har fet hy" påpekade hon ialla fall. "Jo, riktigt fläskig. Överviktig!" sa jag och suckade. Genast tyckte jag att den tjocka tjejen som stod bredvid oss hajade till och gav oss en sur blick, men jag vet inte. Jag kanske bara inbillade mig. När de andra redan börjat stretcha lårmusklerna, stod vi kvar med fötterna mot flaggstången och tänjde vaderna.

Dagen efter hade min läpp svullat ännu mer. Jag tänkte att om någon frågar ska jag säga att jag varit i slagsmål, eller kanske boxats med Tessa. Det är coolare än att säga att jag har en finne.


makeover

Jag känner mig håglös och sliten, flärrig och sunkig. Gick till KappAhl och köpte fem par nya sockor (ta 5, betala 5e) och en halsduk.
Gick till Madison och provade ungefär 30 par jeans. Fredrika ringde och frågade vad jag gjorde precis när jag försökte klämma in vaderna i ett par 36:or. Mycket längre än så gick det inte. Och 38:orna var för stora. Varför finns det inte 37:or? Fredrika gjorde mig sällskap på andra sidan skynket och skrattade gott där jag stod med 36:orna som fastnat på mina vader. Nästa gång ska jag prova ett par 40:or och bli glad för att de är för stora!
Jag och "Räkan" gick sedan till Eat för att eata lunch. Då kom jag på att jag en ny frisyr nog skulle göra susen för utseendet. Så vi stjälpte i oss kaffet och rusade till Klipp Upp där jag bokade tid. När man klipper sig blir det liksom antingen eller. Imorgon strax efter halv 10 är jag antingen skitsnygg och nöjd, eller så är jag fulast i världen och vill inte visa mig ute på tre månader.


Jag är tillbaka!

Uppehållet på bloggen har varit olidligt, jag förstår det. Men vad gör man med en trasig burk? Janne, på Ålands kontorsmaskiner, och jag har blivit goda vänner under tiden som datorn befunnit sig i hans vård. Oroligt har jag ringt och frågat om tillståndet förbättrats, eller om det ännu var kritiskt. Sen var det en evig väntan på transplantationen; moderkortet som skulle bytas. När jag fick klartecken om att allt gått bra med det, så saknades vissa "personuppgifter" för datorn som krävdes för ytterligare framsteg i tillfrisknandet. Då tyckte jag min lilla dator hade spenderat tillräckligt med tid i Jannes vård och bestämde mig för att det mest humana och billigaste var att ta hem lilla hjärtat. Istället ringde jag Peter.
Peter är min trevlige granne som är otroligt duktig på datorer - och på gitarrer. När han kom och pysslade om datorn ikväll passade han på att lira lite gura och ge mig några tips på hur jag kunde förbättra fingerfärdigheten. Och så gjorde han min dator frisk igen!

Så nu är jag tillbaka på bloggen. Glöm inte att kika in!

hej hej hej!

Det har varit ett långt uppehåll på bloggen. Min dator har pajat, antagligen i åskvädret som var för en vecka sedan. Så nu är jag datalös för tillfället.

Jag sliter på på caféet ännu och kommer väl att göra det ett tag till. Men det är rätt skoj, speciellt händelserika dagar som häromdagen. Då var det catfight i kön framför disken. Två galna kärringar började puckla på varandra och skrika om vem som stod först. Herregud, vuxna människor. Den ene krävde: "call the police, call the police!" medan vi stillsamt försökte förklara att vi inte kunde ringa polisen för att någon trängde sig före i kön.
Och vissa dagar, som igår, är man lite trött och seg. Så när vår stammis Engelsmannen som vanligt beställde en färskpressad apelsinjuice och jag skulle förklara att det skulle ta en stund, eftersom juciepressen var i diskmaskinen sa jag: "The squeezer is in the freezer". Så fel det kan bli...

Ikväll är vi hos mamma och Joel leker med Roger (uttalas "Hocher"), min kusins lille styvbarn från Brasilien. Han och Joel kommer bra överens, även om de inte förstår varandra. Men är man barn och vill leka tjuv och polis, räcker det med att börja jaga den andre och ropa "pang, pang" så fattar man.

Nu sprang de ner till stranden, bäst jag ser till att de inte dränker sig i vattnet....