He´s back!

Och så kom Joel hem igen med en Disney minimarathonmedalj runt halsen och höjde stämningen i det dystra lägret.
Vi träffade Patrik och Tristan på Sparhallen och pojkarna bad om att få leka ihop. Så efter vi bjudit Linda på middag kom de över och brottades med varandra (och med Seidi) och hade askul! Och såklart tog det roliga slut alltför tidigt då tjatiga föräldrar börjar prata om läggdags och "det är en dag imorgon också".

Joel laddar inför Halloween. Eftersom han är för ung för att gå på Chillers (hade först tänkt klä ut honom till Iprenmannen och smuggla in honom, men vid närmare eftertanke... näh...) får han snällt gå runt och knacka dörr och tigga godis med Mamma.
"Du ska också klä ut dig!" bestämde han. Och tja, kunde jag sopa ut julen utklädd till panter som 18-åring lär jag väl kunna knacka dörr och tigga godis i dödskallemålning med min son.

Infallen avlöser varandra, är det inte fix idé på att sockorna ska vara släta, är det håret som ska ligga perfekt. Under den vanliga kvällsproceduren med tandborstning och ansiktstvätt gick Joel steget längre och tvättade hela håret ovanför handfatet. Sedan plattade han till luggen så den låg slickad mot pannan. Han tog en handduk från skåpet och lade på kudden, så den inte skulle bli blöt, innan han lade sig ner ytterst försiktigt så han inte skulle förstöra frisyren. "Jag ska vara fin imorgon när jag ska på dagis" förklarade han. Hoppas han inte bli altlför besviken imorgon bitti när han inser att lägga sig med blött hår inte är det bästa tricket för en snygg frisyr.

gnäll och gnöl och gråt

Jag har varit ofrivilligt bortkopplad från nätet över helgen. Antog att det hade att göra med den friska vinden som ven och tjöt utanför mitt sovrumsfönster natten till lördagen. Men si nä. Tre samtal och ett besök hos Ålcom idag resulterade i att jag nu återigen är connected.

Idag har jag vickat på Källbo och haft 1-2:or. Dom var sisådär 14-15 stycken och de var överallt. Under borden, eller ihoptrasslade mellan stolsbenen, de satt PÅ varandra i samlingen och ställde de vanliga frågorna som man som vikarie får höra:
- Hur många år är duuuu??!!!
- Gissa!
- 70! HAHAHAHAAH!!

Ha ha, skitkul ungjävel.... Jag måste erkänna att jag inte var riktigt på humör för att munhuggas med 15 sju-åttaåringar idag, så jag bet ihop och lät dem hållas tills dagen var slut och jag kunde gå hem.

Helgen då?
Tommen kom med Singstar och jag och Martin fick sångsällis av Tessa, Marre och Tommen. Man kan inte tävla i musik, brukar en del säga. Och jag håller med. För HUR kunde Tommen och Martin få bättre poäng än både mig och Tessa med låten "Fantasi"? Nåt fel på spelet, tror jag... Vi försökte få mer poäng genom att sjunga utan byxor, men icke... fast det blev en bättre show :)

Nåväl, vi drog vår kosa till Arkipelag och kom hem alldeles för sent.

Igår låg jag ihopvikt på soffan hela dagen och hade ingenting i skallen, en klump i magen, en tår i ögat, spagetti i bena... men massa kärlek i hjärtat. Hur kan det vara så härligt men ändå så jävligt?

nacken och tentan

Nacken kändes mjuk och behaglig imorse när jag steg upp. Nöjd över att ha återhämtats så väl efter gårdagens plågor, struttade jag ut på promenad med Seidi. Men jag kom inte 100m innan det började värka och svida. Det blir alltså horisontalläge idag också - efter att jag har skrivit tentan klar! 13.00 idag ska den lämnas in. Vilken befrielse!

knivar i nacken

Nu märks sviterna av att jag låtit min kropp, som legat i träda i två veckor, utstå tredagars stenhård träning. Jag vaknade imorse och skrek: "Ajjjj!" för det kändes som om någon högg mig i nacken med en kniv. Försiktigt lade jag mig i ett läge där knivarna inte kändes och tog stöd med handen mot väggen för att komma upp. Lyckades med högljudda stön och påfågelslika lätenden sätta mig upp i sängen och resa mig upp, klä på mig och gå ut med Seidi med huvudet lutat mot vänster axel.

Jag tror jag kan skylla lite på Tessa också. Hon var så vänlig och plockade massa extravikter till mig igår på pumpen. "Ska du inga ha en röd vikt till?" frågade hon menande och tittade på min stång som tydligen såg väldigt lätt ut. "Såklart" sa jag och lassade på. Inte kan jag vara sämre än henne!
Så då blir det ingen boxning idag, fan också.
Kanske jag kan boka pumppass på lördagmorgon istället... om nacken är frisk.

Nu blir det plugg igen - i sängen.

I hate Mulle!

Här sitter jag och läser i en galen norrmans musiska verk. En bok som handlar om den musiska människan, hur vi människor blir till, föds, växer upp, blir gamla och dör och ständigt har musiken som en del av våra liv, vare sig vi märker det eller inte. Han talar om musiken som en väg ut ur ångest och vrede, hur musiken speglar en människas välmående, eller politiska ståndpunkt!
Visst låter det häftigt!? Men ack så svårt att förstå sig på. Det är alltså detta min tenta, som jag som bäst sitter och knåpar med, handlar om.

Och samtidigt jag läst om detta, inte alltför lättsmälta ämne, så har jag underhållt Joel som varit hemma och "sjuk". Och från och med nu hatar jag Mulle Meck och hans djävla påfund. Dataspelet är från 3 år, antingen är jag djävligt dum i huvet eller så är spelet gjort av någon på Mensa som totalt överskattat en treårings intellekt och som överskattat en förälders förmåga att hjälpa sitt barn. Det slutade såklart med att jag blev irriterad och skrek åt Mulle att han var dum i huvet och sa till Joel att det här spelet var ett jäkla skitspel, nu gör vi nåt annat!

Ja, så sammanfattningsvis har det varit en kämpig dag för min stackars hjärna, som fått jobba med allt från censuren av Sjostakovitjs femte symfoni till hur man skjuter upp en rymdraket i Mulle Meck spelet.

Nu blir det promenad!

träning och tv

Träningspass nummer två av veckans fyra är avklarat och båda gångerna har jag tagit i så det snurrat i skallen och flimrat framför ögonen. Jag har blivit illamående och musklerna har vibrerat som värsta.... vibratorn! Jag undrar hur kroppen gillar mitt träningsupplägg med fullt ös ena veckan och ingenting alls, förutom långa promenader andra veckan. Jag funderar på att inhandla en mp3-spelare och kanske satsa på att köra lite styrketräning dagtid under Joel-veckorna. För jag tänker inte minska ner träningen när jag väl har tid med det, för jävlar vad kul det är! Under uppvärmningen står man med ett stort, fett flin på läpparna, som är omöjligt att dölja. Men varför skulle man dölja det egentligen, även om det ser jävligt fånigt ut?

Imorgon är det tredje pumppasset för veckan och på torsdag ska jag boxas med Tessa. Fredag är det vilodag, lördag är det eh... dansaerobics på Arken och på söndag får jag mig i bästa fall en tur mellan kylskåpet och soffan.

Dagens fråga: 
Vafan gör Carolina Gynning och Kayo i tv-rutan? Är det något skämt från tv4:s sida? Jag har sett Förkväll två dar irad nu och jag väntar med spänning på att Carro ska slita upp skjortan och våldta kock-Pelle där på köksbänken, så som hon flamsar och kladdar på honom (och på alla andra också för den delen). Och hennes hesa skånska gör en bara irriterad. Hon är värdelös på intervjuer och samtal med gäster och beter sig som en unge när tv kommer och filmar på deras skolgård - hon sträcker huvet framför kameran och vinkar och spexar.
Kayo står och flinar med sina hästtänder och kisar lite äckligt flirtigt in i rutan och hade hon haft hår hade hon med all säkerhet slängt med det och riskerat stora nackskador. Hennes tal är inte bättre än Carros, då hon slirar lite fejk-amerikanskt på R:en och det blir helt fel då hennes engelska uttal är skitkasst.

Som tur är är Carina och Mari lysande och proffsiga och gör att programmet trots allt går att titta på.


välj och vraka

Jag läser i senaste numret av hennes om att ettbarnspolitiken i Kina har fått jobbiga följder; det finns ett stort överskott av män i landet och nu springer hundratals desperata föräldrar runt i Folkets park med kontaktannonser för sina 37-åriga söners skull. Själva är sönerna för upptagna för att söka sig en maka, de måste utbilda sig och jobba på sina karriärer för den kinesiska kvinnan har blivit sjukt kräsen, medan männen blir alltmer desperata. Med så många män att välja mellan, duger endast det bästa. Han ska vara välutbildad, tjäna bra, ha lägenhet och bil.

Det var nog inte detta Mao ville att skulle hända då han införde ettbarnspolitiken för 30 år sedan. Han kanske inte insåg att det skulle bli mest attraktivt att få en pojke och att de nyfödda flickorna i många fall skulle komma att lämnas bort och t o m dödas av sina föräldrar. Men nu har alltså flickorna fått sin revansch! Och kanske de föräldrar som var lyckliga över att få en liten flicka ska vara ännu gladare att de slipper kuta runt i parken varje söndag och leta efter giftermål till sitt barn.

Jag är Joel-sjuk!

Joel kom just på blixtvisit för att hämta sin elmoppe som ska på service. Jag försökte hålla fast honom och pussa, pussa så länge det gick. Han försökte försiktigt åma sig ur mitt grepp och lite halvbesvärat pussade han tillbaka på min kind. Sen rullade de ut moppen och Joel vinkade glatt i dörren, "hejdåå"! Jag gick in och lät fukten av hans blöta puss torka in på kinden. Nu tänker jag inte tvätta ansiktet på en vecka.

Att bli frånåkt

Det är tamejfan det jobbigaste som finns. Nyss så sa jag hejdå till Joel. Vi kramades länge där i hallen och jag fick kämpa mot tårarna. Han var så söt med sina tjocka ytterkläder, den nya mössan han handlat idag, sin kasse med skor, täckjacka och nummerlappen som han ska fästa på jackan när han springer marathon på söndag. Och så himla söt så man vill brista i gråt. Så tog han sin pappa vid handen och så gick de. Och det blev tomt, så tomt... och så kom tårarna.

Joel

Joel

Förstår du inte att jag vill ha ett annat slags glas, Mamma! Du är trögare än nånsin!!

Helgen

Igår:
- var det fem busiga barn hos mig hela dagen
(jag var barnvakt åt två, sen var min egen unge här och så fick vi påhälsning av två grannbarn).

- önskade jag att jag hade haft öronproppar
(ungarna var snälla, men väldigt högljudda!)

- stekte jag plättar till en hel bataljon
(av dinkel/grahamsmjöl och lättsockrad sylt på. Emelie påpekade: "Jenny, du glömde gräddden!" Då sa jag att det gjorde jag inte alls. Hon tittade förvirrat omkring sig tills jag berättade att jag inte brukar ha grädde till plättar. Hehe.)

- torkade jag tre bajsrumpor
(Mitt i allt oväsen kunde man höra en kvävd röst från badrummet: "Jag är fääärdiiiig!" Jaha, nån har tagit kackpaus. Man öppnar dörren och ser en liten människa luta sig framstupa över toastolen med näsan i golvet och ändan i vädret, väntandes på att få dajmen torkad.)

- fick jag skrapa och skrubba bordet rent från fastkletad modellera

- nagellackade jag 40 naglar; 20 fingrar, 20 tår i ceriserosa

- killade jag runda barnmagar

- log jag med huvet på sned åt att de var måna om att alla skulle få vara med ("Li måste få vara med, fast hon är så liten. Här Li, så... kasta den nu. Braa!")

- redde jag upp några mindre dispyter

Halv åtta på kvällen gick de sista hem, eller rättare sagt, jag kastade ut dem! Jag öppnade en cider och mös ner i soffan med en lite krasslig Joel, såg ett par tvprogram och gick och la mig.
Fan vad skönt att bara ha ett barn!


Joels vassa tunga

Joel gillar Li och låter henne gärna sova i hans säng. Men hon får passa tungan!
Li (böjer sig ner och studerar Joels fötter): Joel, vad har du för sockor? Är det flick?
Joel: NÄ! Och säger du sådär får du sova med mamma!
Tessa och Jenny: Hahahahahahahahah!

Senare på kvällen var Joel i sitt essä och spottade ur sig spydigheter till höger och vänster och framförallt till sin mor:
Joel: Mamma, du luktar rutten prutt ur munnen!
Tessa: Hahahahahah!
Jenny: Hrmpf!

Vi tar en varsin öl och Joel förmanar oss att vi absolut inte får köra bil efteråt. Sen minns han nåt "kul":
Joel: Tessa, en gång drack mamma så många öl så hon somnade på soffan, ba "donk!"
Tessa: Hahahhaah!
Jenny: Gjorde jag inte alls det! Var har du fått det ifrån?! (Tänker: berättar han sånt här på dagis också??)
Joel (nöjd): Martin sa det!

Jaa, vilken fantasi de har, di där barna!

Full house!

Ikväll ska vi ha lite gäster och en "ska inte heeeem ikvääll!" utan kommer att stanna över natten. Nä, någon fest blir det inte, men en och annan öl för mammorna kanske. Det är nämnligen Tessa och Li (och eventuellt Chrille) som ska hit och käka och ha fredagsmys. Li sover alltså över och är med oss hela dagen imorrn, eftersom Mor och Far ska till Sverige och kolla på kakel och klinkers och vad det nu är.
Emelie kommer också imorrn, eftersom Marielle hade barnvaktskris och måste jobba. Så jag tänkte, va tusan, en unge till kan inte göra någon skillnad; när man väl är barnvakt kan man ju vara det ordentligt. Så är det någon mer som behöver babysitter imorrn, så kan ni dumpa ungarna här - helt gratis (har de blöjor kan det kosta. Bajsblöja 2e, kissblöja 50c).

Jag börjar undra om jag har nåt fel. Imorse när jag stod i hallen och skulle ta på mig skorna blev jag irriterad över alla sandkorn som fastnade på strumporna. Fram men enjos dammduk och slira några gånger över golvet. Och nu, alldeles just, tog jag fram dammsugaren. Fattar ni? Dammsugaren! Utöver det har jag diskat också. Vad händer med mig? Vem håller jag på att bli? Är det detta som händer efter man fyllt 25?

Men jag måste ändå säga att det ser rätt trevligt ut här hemma :)

husmor

Joel ska springa marathon nästa helg. Nä, vi snackar inte 2,5 timmars löpning, utan denna variant är över på några minuter. Så himla länge kan det inte ta att springa 600 meter. Joel vill inte tävla för att han tycker det är roligt att springa direkt. Han är ute efter medaljen som alla deltagande barn får vid målgången. Nåja, man får vara glad att han är med i springtävlingar så länge det varar. Snart lär han intressera sig för LAN-marathon eller nåt liknande....

Själv fortsätter jag jobba på min husmoderlighet och det går framåt. Jag har städat och diskat undan alla dagar! Igår åt vi rester och idag ska jag slänga ihop en köttfärspaj på resterna av resterna vi åt igår.
Utöver det har jag knäppt och plinkat på mina instrument hela dagen, jag är lite nervös över om grannarna hör mig. När jag sätter igång och spelar och sjunger, så ger jag min verkligen hän, liksom. Jag kör för fullt, inlevelsen och koncentrationen är total och ljudet blir därefter. Fullt ös, alltså!

Och så har jag sprungit med papper. Jag verkligen avskyr att lämna in papper, skatteintyg, lönespecifikationer m.m.m.m. Sen slarvar de bort papper på ena stället som jag behöver lämna in på ett annat ställe, jag ber om en kopia som jag lämnar till det andra stället, får veta att de behöver originalet, går tillbaka till det första stället och får veta att det tar ett tag att gräva fram. Går till ett tredje ställe med andra papper från det första stället... tja, jag antar att detta är sånt man måste göra när man är bidragstagare...

Så idag känner jag mej rätt duktig! Jag måste ju ha ordning med mig om jag ska bli gift nångång!

Efterfeeeest!

Vi sitter i bilen påväg till dagis och sjunger med Martin Stenmark; "jag kommer inte heeeem ikväll..." Det är Joels absoluta favoritlåt för tillfället. När vi hade parkerat och gick mot dagis funderade han: "Jag tror det är en festlåt, den där. För ibland när man går på fest, så blir det så sent så man måste sova över."
That´s my boy!

Luncha med Black eyed peas

Black eyed peas
Alfalfa
Bulgur

Nej, det är inte olika musikgrupper jag listat, utan en del av ingredienserna som trängs på min lunchtallrik. I en enda röra ligger dom, tillsammans med gurka, avocado, purjo och rödlök. Till det; en skiva av mitt hembakta bröd (som trots hårdheten smakar rätt gott) med makrillfilé på. Låter det inte smaskens, så säg!

Nu ska jag äta och läsa noter.


Familjeliv

Så var det "mammavecka" igen. Det är skönt med mammaveckorna, man har rutiner och visst är det härligt att ha "familjen" samlad. Joel brukar nöjt säga att "nu är hela familjen hemma" när vi sitter i soffan och kollar Bolibompa och Seidi ligger bredvid och snarkar och Nylock står på bänken i köket och knaprar på sina torrisar. Jag tycker om familjelivet, att få pyssla om min lilla unge och känna hur magen bubblar och hjärtat värker när jag ser honom komma rusande över dagisgården på eftermiddagen, så söt i sin töntiga mössa, den för stora jackan och utebyxor. Sen åker vi och handlar mat för 80 euro, går på biblioteket, lagar näringsrik middag, busar, ser på Björnbröder och serverar kvällsmat, borstar tänderna, läser saga och pussar godnatt, väcker, äter näringsrik frulle, skjutsar till dagis osv...

Igårkväll stod han i sitt rum och provade utstyrslar inför morgondagen. Det är inte bara att lägga fram kläder, de måste provas först så han vet att de är bekväma. "Nu provar jag den här tröjan mamma, och om den inte passar kommer jag inte att börja gnälla utan då ska jag säga: `snälla mamma, den här känns lite obekväm`." Haha, han anstränger sig verkligen, och då kan man ju inte låta bli att knipa han i armen och säga att han är världens sötaste.

Och den där hunden vi har... man kan inte annat än skratta åt henne och hennes upptåg. Vi har köpt en frisbee och en kastleksak till henne och skulle ut och leka häromkvällen. Jag släppte Seidi och viftade med frisbeen och kastade iväg den. Som ett fån stod hon och tittade hur den gröna mojängen flög all världens väg och ställde sig sedan och betade gräs. Suck. Jag hämtade frisbeen och gjorde ett nytt försök, kastade den mot henne. Den träffade henne i sidan och hon rörde inte en min, utan stod där och drog av grässtrå för grässtrå med sina spetsiga tänder.
Vi beslöt oss för att byta plats, och gå nånstans där det inte fanns så mycket gräs. Då blev det fart på tjockisen, frisbeen brydde hon sig fortfarande inte om, men kastleksaken var urkul. Hon har ju dock inte förstått det där med att apportera, utan springer efter leksaken, lägger sig ner och tuggar på den. Så man går fram och försöker få den av henne; "loss, Seidi! Loss!", men hon tror bara att man vill ha dragkamp och börjar morra och slita så man tappar taget, eller är livrädd att få fingrarna avknpisade.

Aja, så kul har vi på dagarna, men jag trivs med det - ungefär en vecka :)


ingen bullmamma

Näe, någon husmor blir jag inte. Glad i hågen med inköpslista i högsta hugg, åkte jag till Kantarellen för att inhandla ingredienser till ett nyttigt bröd. Dinkelmjöl, grahamsmjöl, vetekross och alla möjliga sädesslag trängdes i min vagn, tillsammans med massa grönsaker och frukter. Nu ska vi bli nyttiga igen, och första steget var att baka det nyttiga brödet.

Nu står det där, det "goda" brödet som utav dinkelmjölet skulle bli så saftigt och smakfullt. Men vad blev det? Jo, en stenhård klump som är geggig inuti.  Varför lyckas jag aldrig? Jag gör ju som det står i receptet. Inte ens muffins kan jag baka. Inte ens en kladdkaka.
Hoppas att laxen och bulgurn smakar bättre....

sny-hyft... snörvel.. buäääääh!

Detta fick mig att fälla stora krokodiltårar imorse. Stackars, stackars, lilla räven.

en hel vecka

... har jag varit borta. Och hur skönt är det inte att komma hem, när man varit så himla efterlängtad. Ja, Seidi väntade hemma på mig och höll på krypa ur skinnet av lycka när jag kom.

Skolveckan var superbra. Vi har spelat och sjungit mycket, b la en spansk flamencoversion av Vem kan segla kunde man höra i Rubinen på Mittuniversitetet, som jag och min studiegrupp repade ihop med gitarrspel, pianospel och stämsång. Därefter en stämningsfulld ostinato i kanon, med congas, piano, gitarr, maraccas, xylofon och cymbal. Vi filade även på våra egna låtar vi skrivt och har klappat "ta ta-te ta ta ta-a", övat på rytmer och gjort rörelse och röstövningar. Det är så kuuul!
Men det roligaste av allt var att lira Guitar Hero på PS2 som Helena tagit med sig. Vi blev inbjudna på spelkväll efter en god middag på en fin italiensk restarurang. Några öl, ett par glas vin och man var som gjord för att lira lite Ozzy på plastgitarren som följer med spelet. Det går ut på att trycka på rätt knappar på gitarren, vibba på vibb-pinnen för ett schysst sound och är man duktig jublar "publiken", annars blir man utslängd. Jag önskar mig i julklapp!!

På fredagen var det dags att åka ungefär halva sträckan hemåt, mot stockholm. Ujuj, vad jag börjar bli trött på bussåkande. 6 timmar. Ingen tidning. Ingen bra film (Lassie, herreguuud), bara ett par kassa hörlurar men en rätt schysst radiokanal.
Tog tuben mot Martin, gick som vanligt ut på fel ställe vid Slussen och fick vandra i evigheter med min jävla väska och fick vänta skitlänge på bussen som skulle ta mig till Erstagatan. Var helt slut och gråtfärdig när jag kom fram. Skönt att sänka en öl och somna framför tv:n kan jag säga.

På lördagen åkte vi till Barkaby, för att till en början gå på IKEA. Men efter att Martin klivit i en blöt pöl i köket från ett läckande kylskåp och konstaterat att han behövde ett nytt, blev det bara en tur till kyl- och frysaffärn. Där hittade han sig en läcker kyl och frys som han köpte på stört. "Jag tar den i Golfen" sa han till affärsbiträdet, som något skeptisk körde ut det, i jämförelse med den lilla bilen, enorma kylskåpet. "Det här går aldrig" tänkte jag, men sa iget utan hjälpte till att stuva undan grejer och fälla ner säten. Och minsann, kylen gick nästan hela vägen in. Vi fick köra hem med öppen baklucka och sniffa avgaser. Nästa orosmoment var att få in kylen i hissen. Vi hade ingen lust att bära upp den fem våningar. Som tur gick det och vips stod den där, blänkande och surrande mitt i rummet (nåja, i hörnet av "köksdelen" av rummet). Det första Martin gjorde var att laga is, "Åh, åh, nu kan jag ha is när jag har en fryyys!" Sen lade han ömt kinden mot den rostfria ytan och suckade "åh, lilla kyl, vad mycket god mat vi ska äta tillsammans".
VI åt sushi till middag, egenlagad, och marängsviss (utan bananer) till efterrätt. Såg en ganska oläskig skräckfilm och lade oss snällt att sova.

Imorse vaknade vi tidigt och drog till Drottningholm och knallade runt i Kungens trädgård. Vi fastnade i hundgården, där man SKA ha sina hundar lösa, och tittade roat på alla jyckar; den ena fulare än den andra - vissa jättesöta, som så lyckliga rusade runt och busade. Och vi sa "nu skulle Seidi ha varit här", men tänkte att hon nog skulle skita i de andra hundarna och mest traska i dammen som omgav hundgården.

På bussen mot Grissle var jag spyfärdig av hunger och bara läääängtade till cafeterians 5, 50 euros portioner. Ja, det är ju billigt ialla fall. Beställde kyckling med ädelostssås. På bästa skolmattantsmanér slafsades det upp en portion ris med grådaskig sås på min tallrik. Nåja, jag kan ju äta kycklingen ialla fall, tänkte jag och skar i låret som låg på tallriken. Hmm... rosa kycklingkött som smakar kassler, jag hoppar över det. Jag åt upp salladen och köpte en risifrutti och var sur.

Oj, lång blogg. Ingen orkar läsa. Nu ska jag sova.

Full rulle (och då pratar jag inte om Tessas wrap!)

Jag och Joel har haft en jättemysig dag tillsammans med Tessa, Chrille, Li och Moa. Moa, det lilla yrvädret, var till låns för dagen och de tillfälliga vårdnadshavarna hade fullt sjå med att hålla reda på henne. Först lunchade vi på Sittkoff innan vi drog till Mariebad för lite vattenlek. Joel, som vet att regler är till för att följas (ibland), försökte hålla koll på ALLA badgäster och hytte med pekfingret så fort det var något han ansåg opassande.
"Mamma, FÅR man faktiskt kasta boll här inne?" frågade han medan han i full flytmundering gnuggade kinden som just fått sig en smäll av en flygande boll som två grabbar lekte med.
"Mamma, man FÅR väl inte simma med glasögon?" frågade han då han plaskade förbi en tant i brillor.
I bubbelpoolen försöke han ha ordning på Li, som glatt skvätte vatten och tjoade; "Li, man FÅR inte plaska vatten i bubbelpoolen!" Sedan sneglade han ner mot trappan till stora poolen, där två killar hoppade, och undrade om man faktiskt fick hoppa i trappan. Jag blev slut och sa till honom att sköta sitt, eller att han annars kunde söka jobb som badvakt.

Efter badet bänkades ungarna framför Lejonkungen på video, och jag och Tessa åkte och handlade käk medan Chrille passade barnen. Tacosen smakade väldigt gott och ölen som dracks till var inte helt fel den heller. Sedan var det bus i hängmattan och små fötter och armar sprattlade runt i en enda röra med ett och annat klagomål: "Ajjj, aktaaa! Flytta på deeej! Jag ska ligga! Jag har inga ruum! Liiii, sluuutaaa!" Chrille fungerade som lekfarbror och kom mitt i allt på att göra lite trolleritricks med en flaska parfym och en tändare. "Woooschhh!" och så jubel från skaran i hängmattan... därefter stank av gammal damparfym. En chokladkaka, några dajm, en och annan lakritsstång och popcorn senare, var det dags för oss att bege oss hemåt. Jag hade ju ett och annat att pyssla med inför skolveckan, som t ex att tvätta kläder och packa väska, det som alltid görs i sista minuten.
Och eftersom det är bara skit på tv och ingen annan att prata med (ungefär som att jag pratar med tv:n...) är det väl lika bra att jag går och lägger mig. Rätt trött faktiskt efter full rulle hela dagen. Men kul var det!


Fel logga!

Joel kan inte läsa ännu, förutom några ord som han ser som bilder, t ex POLIS, JOEL och MAMMA. Ser han HesBurger skylten fattar han även att det står HesBurger på den, inte för att han kan läsa det, utan för att han helt enkelt känner igen loggan.
Igår satt han och lekte med sin leksaksbil av märket Ford. Mitt i allt utbrister han: "Men titta mamma, det är Idol-bilen!" Idolloggan påminner ju onekligen om Fordloggan!


Inte Hells Bells!

Längst inne i ett skrymsle av min dator hittade jag en bortglömd mapp med gamla favoritlåtar som jag för länge, längesen laddat ner. Där fanns b la Lifehouse (min förredetta favoritgrupp), The Weakerthans, Maroon 5, Lowest of the Low och Bo Kaspers. Genast översköljdes jag av gamla minnen och nu sitter jag här och skrålar och minns, plockar ner tabbar och plinkar på nylonsträngarna på gitarren. Och med risk för att skrämma ihjäl Linda (som ibland tror att mina depp-bloggar är självmordsbloggar), kan jag berätta att jag nu vilken låt jag ska ha på min begravning. Den låten är ett bevis på att man hur enkelt som helst kan sjunga och spela en låt, men göra det ack så vackert! Om jag inte vore allergisk mot låttexter i bloggar, (som ingen orkar läsa och ingen bryr sig om eftersom det oftast är en låt som är ytterst personlig för personen som lagt ut den), så skulle jag göra det på direkten!

Låten då... ja, jag berättar vilken det är på dödsbädden... eller i självmordsbrevet (Linda, jag skojjar juu!) :P


andra bullar...

Idag är det kanelbullens dag, grattis lilla bulle! Jag satte igång med att baka extra många bullar imorse. Tvingade på Putte och Tegubben en varsin, och t o m Musikinstitutetkillarna köpte en varsin bulle när jag berättade att den faktiskt skulle hyllas idag. Slängde ut en skylt på gatan:

KANELBULLENS DAG!
KAFFE + BULLE 3, 50

Sen fick jag höra att chefens fru hade åkt och köpt kanelbullar som hon delade ut till de anställda. Dvs de anställda i resten av huset, utom oss. Jag ställde mig några frågor; varför kom hon inte till oss och hämtade bullar? Och när hon nu gjort sig besvär att hämta bullar nånannanstanifrån, varför fick inte vi några bullar av henne? I ren protest, fast jag inte borde och häromveckan var nöjd att jag gått ner till 59,5, trottade jag i mig en kanelbulle, våra kanelbullar! Hrmpf!


jag rättar...

Naturligtvis är inte 25 g + 0,75 l = 1 kg.
250 g + 0,75 l borde däremot i runda slängar sluta på 1 kg.


Återställare

Ett kilo lättare nu. 25 gram bekymmer försvann ur min hjärna och 0,75 liter svett försvann ur min armhåla. Knatade till Robert´s och drack kaffe och skrattade mig lycklig igen med tjejerna och mina favoritstammisar. Fick några ärenden gjorda och promenaden i det svala vädret gjorde susen. En storstädning här hemma och sen är jag på topp igen och redo för att ta hem mitt barn.

Men först lite pianospel.

Nattsudd

Fan, nu håller det på slå slint igen. Låg som en mask och tvinnade i sängen inatt och kunde inte sova! Steg upp, satte på tv:n, åt en skål flingor och somnade till sist där på soffan. När jag vaknade sprang jag så fort jag kunde till sängen, så jag inte skulle hinna bli pigg, men nä.... tvinn, tvinn igen. Och när man ligger sådär och inte kan sova är det inte bara lakanen som snurrar till sig och blir till stora knutar, utan hjärnan går på högvarv och man får massa konstiga tankar. Till sist har man en hoper med bekymmer i skallen, och var det svårt att somna tidigare är det störtomöjligt nu! Så med svår ångest på gränsen till panik låg jag där och önskade att någon kunde klubba mig i huvet och få mig att somna. Till sist hände det ändå, för jag vaknade imorse med grus i ögonen och värk i kroppen.

Nu blir det långpromenad med Seidi. Promenader rensar skallen. Hoppas på att återvända som en ny människa - stabil och harmonisk.