Å andra sidan...

... så handlar det nog mest om att vara sig själv juh.

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Första dagen i skolan idag och jag var förberedd  till tänderna inför mina lektioner. Ändå måste man ju räkna med vissa oförutsedda händelser och hålla masken när t ex dvdspelaren inte fungerar, när en unge vägrar delta i leken och sätter sig och surar, när man blir kallad marsvin eller när man blir pussad i armhålorna.
Ja, dagen hade kunnat gå värre. Jag var överlag nöjd med min insats, mitt sken som jag höll uppe hela tiden, min positiva fasad och mitt oändliga tålamod.

Som lärare gäller det att vara flexibel.

Ettor och tvåor blir man alltid älskad av när man sätter den sidan till, hittar på lekar, säger prutt och skakar deras slattriga ben när de ligger avslappnade och mjuka som spagetti.
Femmor och sexor är är det värre med. Det gäller att vara vuxen förebild, samtidigt som man är lite cool och rolig, man ska vara schysst och demokratisk samtidigt som man ska ha lite veto när det gäller svåra beslut.

Det är inte lätt.
Men det ska nog gå bra.
Tror jag.
Så länge jag kan hålla skenet uppe.

Fotbollsdöden.

Vad är det med alla fotbollsspelare som dör?

Kranvatten!

Härnösandsveckan var fullspäckad med föreläsningar angående miljöförstöringen, den globala uppvärmningen, miljöpolitik, klimat etc. Många tabeller och kurvor blev det och jag frågar mig själv om jag faktiskt var närvarande på de där föreläsningarna, för jag kommer inte ihåg knappt en femtedel av det som sas.

Men EN sak minns jag! Uppmaningen om att sluta dricka flaskvatten. I Sverige (och på Åland) har vi utomordentligt fint kranvatten, som är till för att drickas. Vill man bära vatten med sig, ta nån gammal flaska hemifrån och fyll!

Är ni inte övertygade än?
Läs detta!

Våga vägra flaskvatten!

Inget modelejon.

När jag var i Härnösand sist tänkte jag: "Åh, nu ska jag köpa nåt fint! Jag ska unna mig nåt snyggt!", traskade in på Vero Moda och gick ett varv. Mmmjjaaaa... inte så mycket att hänga i granen, inte på kroppen heller för den delen. Men med gott mot slet jag åt mig klänningar, rosa toppar, skira linnen och ALLT som jag annars inte brukar tycka att är "min stil".

För jag har kommit på... jag HAR ingen stil. Helt stillös är jag. Alldaglig jeansbrud utan accessoarer.

Nåväl, efter att jag provat alla plaggen vart jag förbannad. Dels för att jag hade fuldag och ingenting satt snyggt. Och dels för att jag inte hittade något jag gillade.
Skor är speciellt hopplöst att hitta. Jag vet inte ens vad jag vill ha! Nu är det höst och kallt, jag är tvungen att lägga flipflopsen på hyllan, eller flytta till ett varmt land. Då skulle jag egendesigna skosulor av gamla bildäck som jag knöt fast med ett snöre av kohår. Jag skulle bära ett skynke kring höfterna och låta brösten hänga fritt, så ungarna kunde hugga tag närhelst de blev hungriga. Jag skulle bo i en koja av gräs och koskit och inte alls behöva bry mig om vilken IKEAmöbel som passade in eller om jag skulle satsa på enfärgade eller storblommiga gardiner.

Man borde införa skoluniform, förresten! Tänk vad mycket mobbing som skulle förebyggas för att nån unge har "fel kläder". Skoluniform för ungar och folkdräkt för lärare på skolavslutningen. Vad enkelt!

Jag googlade på "stilguide" för att se om det fanns någon gratisguide som kunde ge en lite tips och råd när man känner sig stillös. Jag hittade den
här. Inget för mig dock...

Johans dotter Anna är alltid snygg och fräsch.... kanske jag skulle anlita henne som stiguide?

Kattovor.

Igår köpte jag pälsvårdsartiklar till min stackars toviga katt för 40 euro (där rök de reajeansen från Zic Zac...). Nu ska han få knapra Biorion i några veckor. Det är ett vitamintillskott som stärker pälsen och klorna. Nu på morgonen har jag även dränkt in hans stora "kakor" på ryggen med ett "tovlösande" medel. Där ska det sitta tills det torkar, sen ska man försiktigt borsta ut, men jag misstänker ändå att jag blir tvungen att klippa bort de värsta bitarna. Jag kostade också på mig örontvätt åt både hund och katt, då båda har en tendens att få irritationer där.
Seidi fick också ett härligt fräscht märgben med ostfyllning och så tog jag smakprov på specialfoder för toviga katter till Nylock. Det kan man ha som godis :)

Jag har spanat och spejat här i kvarteret. Legat i buskarna och gömt mig bakom husknutar, då jag länge har misstänkt att någon släpper in MIN katt till sig. Inte konstigt att han inte vet var han bor och nästan aldrig är hemma. Och minsann! En dag kommer Karlsson (står det på dörren) i huset bredvid tågandes med katten i släptåg. Han låser upp och kvickt som ögat slinker misse in. Jag funderade på att knacka på och konfrontera honom, men modet svek. Samtidigt tyckte jag att det kunde vara praktiskt att ha någon som sköter om honom då och då.

Kanske Karlsson skulle vara intresserad av att adoptera katten...

Jamma med Romeo.

Sommaren är över och dags att återgå till de gamla vanliga rutinerna, dvs. sova gaaanska länge, gå med Joel till dagis, ta långpromenad med Seidi, dricka kaffe hemma, läsa lite, skriva lite, göra mer eller mindre viktiga ärenden, luncha med nån kompis eller bara själv hemma, läsa lite till och sen småningom hämta Joel och sätta igång med middag och kvällssysslor.
Trivs bra i det där gamla lunket, gör jag. Kunde lätt tänka mig att vara "hemmafru", om bara barnen är på dagis ;)
Nåja... helt smärtfritt är det inte. Jag har sjukt mycket att göra, så inte blir det mycket slappande!

Idag har jag t ex suttit och planerat lektioner och klinkat på Rby skolas keyboard som jag lånat hem. Rackarns vad bra jag börjar bli! Och mitt i allt när jag satt där vid köksbordet dundrade det till och fönsterrutorna började skallra. Ett jädra åskoväder drog mitt i allt fram rätt över Askuddsvägen och rent reflexmässigt slängde jag mig på golvet, slet ur stöpseln till keyboarden. Kröp till vardagsrummet och drog även ur datorstöpseln. BRAAAAAAK! En gång till! Jag kröp vidare till hallen och satt där mitt på golvet och skakade tills allt var över.

När Romeo kom hem stod jag fortfarande vid keyboarden och spelade Let it be. Han satte nya strängar på min gitarr och stämde sedan in i mitt "skönspel".

Kul att jamma!


Hemkommen!

Alla människor har fuldagar. Jag har haft en fulvecka. Det måste vara nåt i den västernorrländska luften som gör en svullen, gasig och grovporig. Att man sedan spenderar större delen av tiden i en föreläsningssal, sittandes rätt upp och ner, lyssnandes på en röst som mal och mal i timtal och försöker läsa av de hundra tabellerna och diagrammen som syns på en suddig bild på en skärm, gör inte saken bättre. Att miljö handlade om så mycket matematik förstod jag inte!
Jag och Maggan har ialla fall gjort vårt bästa för att få våra jästa magar att få fart. Vi har varit duktiga och gått både morgon- och kvällspromenad alla dagar. Men då vart man ju slut i bena. Benhinnorna, eller om det var nån muskel på framsidan av vaderna, spände och skrek för varje steg. T o m i höftena fick jag ont och med fasa funderade jag på om jag ärvt mors knarrande och sneda höfter. Jag bestämde mig för att införskaffa ett par ordentliga och sköna gåskor och efter att ha fladdrat runt i platta flip flops hela sommaren, kändes det riktigt skönt att dra på sig ett par rejäla (och dyra) Reebook med luftkuddar under tå och häl. Hoppas Reebookarna kan skjuta höftledsrenovering till sen framtid.

I fredags skippade jag seminariet vi hade och satt mig på bussen mot Stockholm. Men på bussen var en blind tjej med en liten bebis. Alla blev charmade av den coola mamman och hennes lilla solstråle och gjorde allt för att vara till hjälp. Modigt att bege sig iväg sådär utan syn.
"Äh, det går bara bra." sa tjejen. "Folk är så hjälpsamma bara man frågar. En positiv sak med att vara blind är att man kommer i kontakt med så många trevliga och hjälpsamma människor!" 
Hennes lille son, snart ett år, tyckte att sex timmar i en buss var aptråkigt och som tur var var alla villiga att turas om och roa honom.

När jag kom ombord på M/S Eckerö senare på kvällen var de första jag fick syn på Pappa och Helene. Toppen, tänkte jag och tog mig för magen och ojade mig... "jag är såååå hungriiiig!"
Vips stod man vid smörgåsbordet och slet åt sig av sill, potatis och skinka. Ner slank också oxfilé, fläskfilé och lamm. Äppelkaka till efterrätt och mitt i allt kom högtalarrösten "Mina damer och herrar, vi anländer till Eckerö om cirka tio minuter!" Aldrig har en båtresa gått så fort!

Hemma låg en sömndrucken Romeo på soffan och välkomnade mig med stora kramen. Joel låg och sov och jag måste gå in och pussa på honom lite. Imorse var han uppe tidigt och jag hörde hur han grävde runt i alla kassar jag hade med mig.  Mitt i allt står han vid sängen med ett stort leende och present i handen.
"Hej mamma! Kan du öppna förpackningen?"
"Hej, men hur vet du att det är till dig? Jag kanske köpte den där till Seidi..."
Då flinade han så hans nya, taggiga nedre framtänder syntes och vi steg upp och hade gos på soffan. Jo ni, en tand har han tappat och en är fortfarande lös. Men redan har de nya tänderna kommit upp, den ena växer bakom den lösa mjölktanden. Jag får väl knipa den när han minst anar det.

Idag ska jag bara mysa med mina grabbar, tror jag. Men först ska jag ta en tur med mina nya Reebook!

Hsand.

Krällskivan på Börtskär var trevlig. Baksmällan var inte lätt.
Vid bussbytet på Willys i Uppsala fick jag uppsöka toaletten och häva ur mig lite galla innan det bar vidare till Hsand. Anlände halvtio på kvällen och vid det laget hade jag piggnat i ordentligt. Gick raka spåret till Donken och åt Big Mac meny samtidigt som jag läste på baksidan av brickunderlägget hur många kalorier en sån där måltid innehåller.
Slutsats: ska man äta på Mackedonken ska man vara bakis och tömd på minsta lilla energi, för ett sånt där meal ger en det rekommenderade dagliga kaloriintaget.

Nåväl.

Sov en god natt och drömde konstiga drömmar. Den helige ande hade befruktat mig under natten och jag var höggravid när jag vaknade. Tur att det bara var en dröm och jag i själva verket bara var pissnödig. En halv liter cola före läggdags är inte bra för blåsan.

Och nu är vi här.
Långa föreläsningar på skånska leder till håltimmar i datasalen. Men jag ska faktiskt göra nytta och börja skriva min forskningsplan nu.

Jag har blitt klippt också.

Jag skriver sammanhängande märker jag.

Det är för att blåsan pockar på uppmärksamheten igen.

Kräftskivor och sånt.

Mina vänner... dygnet har för få timmar och tyvärr är det bloggen som prioriteras lägst just nu.
Denna vecka har gått i en rasande fart med jobb på Dillen, en dag ledig och så jobb på Robert´s. Igår sprang jag runt i caféet härliga 12 timmar... aldrig har jag känt mig så pigg efter ett arbetspass! Drog hem, tog en öl (okej, två), packade lite och förberedde mig för avfärd mot H:sand. Det ska jag fortsätta med här under förmiddagen, för sen bär det iväg till Börtskär och den årliga kräftskivan, som jag inte deltagit i tidigare men som jag nu har förmånen att vara inbjuden till då jag kärat ner mig i en av arrangörerna ;)
Och så på söndag drar jag norrut med mitt pick och pack, antagligen med en lätt baksmälla (Obs! Lätt!), en tung väska och ett litet vemod över att behöva åka från Oh Romeo, som jag numer vant mig vid att han alltid finns med.

Min egen kräftskiva gick ialla fall av stapeln i tisdags och den blev lyckad. Det blev lite pastasallad, kex, baguetter, ostar, rullader och så en massa kräftor såklart. Fredrika hade snott 60 knallröda krällor åländska ur sin syrras frys, som hon delade med sig av. Tyvärr tyckte gänget att tisdag var en sådär dag att ha kräftkalas på, men Simon och Viktor gjorde sitt bästa för att låtsas att det var lördag. Jag var heller inte blyg med vindunken och Romeo har väl aldrig tackat nej till lite alkohol. TIlläggas kan att typ en fjärdedel av gästerna var gravida, dvs två stycken, och höll sig till alkholfia alternativ. Den ena blivande pappan, Stefan, sympatiserade också med sin gravida tjej Linda och lät bli alkoholen. Fränt, nu slipper jag hålla käft om det också!
Ändå var stämningen på topp och det kan var för att, som Romeo uttryckte sig efteråt, aldrig har det väl samlats så många "centrummänniskor" på ett och samma ställe. Man brottades om talutrymmet minst sagt, t ex när jag skulle presentera maten kunde ingen hålla käften, så jag skrek "ÄT!". Då minsann blev det tyst. Ett friskt sörplande då kräftsaften skulle sugas upp var det enda som lät. Vissa små mumlanden om "satan vad hårt skal" eller "heh, vilken stor klo" hördes även emellanåt.
När alla var mätta och belåtna, hade fått efterrätt och kaffe och suttit här och babblat i nåra timmar, drog de hem. Tessa blev kvar och pusslade mitt pussel klart (en bit saknas, fan! Och en bit har Seidi smakat på. Snyggt pussel...).
På onsdagen var jag ledig. Romeo och jag tog med oss rester av pastasalladen och lite kex och drog iväg till ett liten holme med båten. Där låg vi ett par timmar och tittade på de stora fartygen som drog förbi. Sen gick vi på upptäcksfärd på holmen och tävlade om vem som kunde hoppa på farligaste stället. Tyvärr var det tjockt och gult av alger i vattnet och maneterna trivdes tydligen där, för de var stora och feta och många. Ändå hävde jag mig i vattnet ett par gånger, för det var bra varmt!

Packa var det!
Hej svej!

+

Bara så ni inte tror att gästerna blir utan efterrätt.
De ska få blåbärspaj också.
Och så ska vi hinka i oss vin... ialla fall jag.
Bara så ni inte tror att gästerna blir utan efterrätt.
De ska få blåbärspaj också.
Och så ska vi hinka i oss vin... ialla fall jag.

26.

26 och ingenting känns annorlunda. Några större förändringar i utseende hade inte skett över natten, förutom att jag fått en ny finne bredvid näsan. Tonårstiden borde ju vara förbi vid det här laget, men finnar blir man tydligen aldrig för gammal för.
Däremot kände jag mig ovanligt trött och tung i kroppen och någon knackade med hammare och stämjärn i mina tinningar. Jag släpade mig ändå ut på morgonpromenaden och efter en dusch kändes det bättre.

Idag är jag sista dan på Dillen, eftersom jag ska jobba på caféet resten av veckan. Det känns både bra och lite tråkigt, jag har trivits bra där med Tessa och resten av gänget.
Tessa var förresten pusselsugen igår och när jag kom hem från "festhandlingen" satt hon redan här och försökte lappa pusslet som åkte i golv när vi skulle transportera det från bordet till en underlagsskiva. Nu har vi lagt skivan först och pusslet sen, mycket smartare!

Som sagt, tack för tipsen, men eftersom jag befann mig på arbete hela dagen hade jag inte möjlighet att läsa dem förrän nu. Men jag tror att en pastasallad blir bra. Till det har jag gjort tunnbrödrullar med lite olika fyllningar som jag skär i bitar och serverar som lite plockmat.

Här är fyllnigarna:
No:1
Creme bonjour soltorkade tomater
Hackade soltorkade tomater
Rödlök
No:2
Cantadou pepparrot (mmmm, favvo!)
Hackad salami
åsså rödlök förstås (mmm, favvo!)
No:3
Creme bonjour vitlök
Fetaost
Gröna oliver

Sen blir det kex och baguetter som man får smeta på resterna av ostarna som använts till fyllningen.

Fredrika har förresten fått tag i åländska kräftor! Mmmm, favvo!

Nä, till jobbet en sväng nu. Vi ska få varor idag, jippiii! Jag kan låtsas att alla paket är till mig.

Fullt.

Jag har två fullspäckade dar framför mig. Klev upp i ottan imorse och tog min numer dagliga morgonpromenad. Sommaren har satt sig kring låren, och nu försöker jag skaka av mig den litegrann och välkomna hösten tight och fit. Hursomhelst ska jag strax iväg till R-by skola, där jag ska få träffa mina "nya" kolleger, kolla schema etc. Tänk att jag ska få jobba i skola i höst, fränt!
Klockan 12 börjar jag på Dillen och där måste jag skriva en inköpslista (hoppas det är lite folk). Vad ska man handla till en mini-kräftskiva? Om någon har förslag/önskemål, sms:a mig under dagen före kl 20.15, för då sticker jag till Kantarellen och handlar!
När jag handlat borde jag röja upp lite här... eller kanske jag ska fråga Romeo om vi kan vara hos honom? Han har en mycket tjusigare lägenhet.

På tisdag är det jobb fram till 17 och sen hoppas jag på att få se lite kära vänner här. Vänner har jag sett alltför lite av hela sommaren. Det ska bli kul!

Kniiiip.

Jag vet inte om det var några "blåmögelalger" i vattnet i Möckelö, eller varför jag fick sån jädra magknip efter vår mysiga badutflykt idag. Det bubblar och spelar som en kokande gryta och det som kommer ur mig luktar blåmögelost.
Eller är det magsjuka?

Seidi vek inte en tum från vattenbrynet på två timmar. Lite intresserad var hon förstås av tremånadersvalpen Chilli, som struttade runt i sanden och jagade Joel och Marcial. Väldigt söt och väldigt busig dvärgpudel!

Ikväll blir det grillat och vin/läsk med pojkarna och Romeo.

Rara Joel.

Joel är så rar och unnar sin kära mor det allra bästa.

Idag när jag, Joel och Marcial packade ihop oss för att dra till Nabben och svalka våra klibbiga kroppar visste han inte utom sig av beundran då jag drog på mig en av mina nya bikinis.
"Titta, Marcial! Titta på Mamma, vilken fin bikini hon har!" Sen gick han in i badrummet och drog Marcial med sig. "Kom! Hon har en till här. Se, visst är den fin?"
Marcial var måttligt imponerad, men höll med om att jo, visst var den fin.

Jag hoppas innerligt att Joels entusiasm för kvinnors kläder och köpbehov håller i sig till den dagen har får en flickvän/fru. Jag hoppas han kan vara lika glad och uppmuntrande mot henne då som han är mot mig nu när hon kommer hem med ett nytt plagg.
Som tjej vill man ju höra att man verkligen var värd de där nya jeansen, att de sitter bra och att man är sexig och snygg. Det sista man vill höra är: "Nya jeans IGEN?! Och vad kostade de då?"

Utanför.

Jag vill också vara med! Men det känns som om jag inte passar in. Eller är den dåliga självkänslan som smyger fram, luras och säger det till mig - igen!
Känslan är så nedrans bekant och skräms litegrann. Ska jag bli "hon där", som ingen känner värst väl, men som de vet att existerar. Jag är faktiskt rätt så trevlig, kan t o m vara rolig ibland. Kanske det bara är upp till mig själv att visa det och sluta gömma mig? Det är inte kul att känna sig utanför, som den där "tjocka, retade tjejen i 7b".

Så är det ju!


Man vill bli älskad,
i brist därpå beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill inviga människorna
någon slags känsla.
Själen ryter för tomrummet
och vill ha kontakt -
till vad pris som helst.

(Hjalmar Söderberg)


IKEA!

På måndagseftermiddagen drog vi vidare till Uppsala, där vi skulle övernatta hos några vänner till Romeo. Ett snabbt stopp vid Mackedonken och kaffe på en mack först bara. Huvudvärken slog som cymbaler i tinningarna, man var slut av vätskebrist och alla upptåg som vi haft under dagen. Men Joel var pigg och utvilad för han somnade utmattad i bilen påväg till Uppsala.
När vi kom till lägenheten slängde vi oss i soffan efter en skön dusch. Jag däckade och kröp småningom till sängs, medan mina killar satt uppe och kollade på Jurassic park. Efter att vi smitit undan alla åldersgränser på Grönan, orkade jag inte tjafsa om att JP nog inte är lämplig för 6-åringar.
"Äter dinosaurierna upp folk i den här filmen?" undrade Joel.
"Ja, det gör de." sa jag.
"Oh, la laa" utbrast ungen (nya favvouttrycket), gned händerna förväntansfullt och slickade sig om munnen som om han väntade på nåt gott.
Det hör väl till åldern, antar jag. Allt som är skrämmande, farligt och som har med panga och skjuta att göra är fränt! Var han fått sin kärlek till skjutvapen ifrån har jag ingen aning om. Han älskar att titta på Moffas bössor som han har i garderoben och varje gång vi hälsar på Romeo måste Joel få se hans hagelgevär!

På tisdagen var det dags för lite shopping och IKEA. Joels tålamod med klädshopping är inte stor, men vi mutade honom med en leksak från BR, polisgubbar med K-pistar och pistoler. Suck. Jaja, bara han är nöjd och glad, tänkte jag. Jag hann slita til mig ett linne och ett par shorts på rea innan jag kände att det var dags att dra för att undvika gnäll och bråk.

På IKEA ville Joel såklart vara i lekrummet. Efter inskrivning, legkontroll, namn och telefonuppgifter, neonväst med nummer och inlåsning (det är bra att de tar det säkra före det osäkra!) kunde jag och Romeo fridfullt ströva iväg längs IKEAs gråa gång. Men efter 10 minuter hördes en röst i högtalarna:
"Mamma Jenny, vänligen kom till lekhörnan där Joel väntar."
Jaha... det var det det. Legkontroll, utcheckning, av med västen och Joel blev utsläppt. Sen fick han köra den stora vagnen och var nöjd med det. Han fick köpa ett sängbord och påslakanset till sig. Vi handlade också stekpanna och grillpincett. Ett "badkarsbord" köpte vi också. "Jag kan leka att det är en bro som rasar" funderade Joel, som numer mer än gärna går och badar! Smart!

Vi var nöjda allihop när vi åkte från IKEA och mot båten, men jag tittade längansfullt mot Skopunkten och Stadium när vi rullade ut från parkeringen.

Incidenter på Grönan.

Några incidenter kan jag inte låta bli att nämna bara....

- Spökhuset höll på skrämma livet ur Joel, men vi tog oss igenom spökenas hemska boning - Joel med ansiktet tryckt mot min tröja.
- Vi höll på att ramla i Lustiga husets lustiga trappa. Killen som tog biljetter sa till att Joel måste gå upp i den "olustiga trappan", den som inte rör sig upp och ner. "Näh" tänkte jag. "Han klarar det nog, han är ju över 120 cm som är den rekommenderande längdgränsen för att gå i rörliga trappan!" Det slutade med att biljettkillen fick stänga av trappan för att rädda oss från ett säkert fall. Piiinigt!
- När vi åkte Kärlekstunneln, alla tre i samma "båt", måste Joel påminna oss: "Ni ska ju pussas!" Det gjorde vi såklart. Sen fick vi så tråkigt, så vi bestämde oss för att låtsas ha somna när vi flöt ut mot kön som väntade utanför, bara för att visa hur slött det var!
- Fight mellan mor och son utbröt efter en lång dag i den tryckande och dallrande hettan! Jag tyckte inte det var lämpligt att Joel sköt med ett skittungt luftgevär, det tyckte såklart han. Han hade tidigare visat att koncentrationen och aktsamheten med skjutvapen inte var så bra, då han höll på att skjuta ner både besökare och personal vid ett stånd med en korkpistol.

Nu ska jag posta detta inlägg... det kanske FÖRSVINNER annars!

Volvo.

image85

Det var tryckande hett hela dagen, som tur hade vi pappas Volvo lånad... med A/C!! Joel tycker A/C rockar fett.

Junibacken.

image83

Joel och Romeo utanför Junibacken.

Vilda musen.

 
image82

Det syns inte bra på min fotograferade bild, men mitt ansiktsuttryck är obetalbart. Halssenorna spända som fiolsträngar och munnen i nån märklig form som ser ut att utropa ett kärringaktigt: "Oaaahhhhh!"
Dödskallen där ovanför är Joel som till en början ropade: "Mamma, jag är räääääddd!" men som sen tyckte det var mest fränt.
 

Fan.

Helvete!

TVÅ gånger har jag börjat på ett inlägg om vår semestertripp. TVÅ gånger har inlägget bara.. tjoffs! försvunnit. Satan vad jävligt!
Nu ork jag inte skriva EN GÅNG TILL.... kanske en annan dag....

Hemma.

Snabbt inlägg.
Vi är hemma. Vi överlevde sverigetrippen - knappt! Närå... men vissa kör som arslen och vi höll på bli mos mellan två bilar som båda skulle in i vår fil på samma gång. Man var bra skraj när man såg att det fattades 5 cm för att bilarna skulle glida in i varandra.
Jag ska skriva och berätta om hela resan senare!

Nu är "semestern" över och dagis och jobbdax igen. Jag jobbar bara två dar denna vecka, dags att börja förbereda sig inför studier och examensarbete!


Dinner.

Sen sommarmiddag. Eller är det sensommarmiddag? Oavsett kommer det bli gott!
Grillad grisinnerfilé som legat och baddat i vitlöksmarinad i 4 timmar. Klyftpotatis på "nypäron" med hackad lök. Jesses goda grönpepparsås som kryddsmör. Sallad med ruccola, isberg och andra grönsaker. Gröna oliver, soltorkade tomater och majs.
Som efterrätt blir det blåbärspaj med vaniljvisp.

Dags att hiva köttet på grillen.

Det enda som saknas nu är "gästerna".

Var är mina killar??

Sommartrip.

Sverigetrippen närmar sig och jag har förberett mig till tänderna denna gång. Fjolårets trip till Kolmården var sådär lyckad då Joel bestämt sig för att vara på sitt allra uslaste humör just den dagen. En rätt pinsam scen vid en matservering bredvid myrslokarna (eller vad det nu var för djur) fick mig att tänka efter hur man kan förbereda sig på bästa sätt inför denna resa, både praktiskt och mentalt. Så idag när jag var på jobbet, plockade jag ihop ett litet resekit till Joel, en slags första hjälp väska när ledan är stor och vägen lång.

Reskitet innehåller:
- ett pocket-pinball spel (finns en viss risk att Joels snåla tålamod sätts på spel när han prövar skjuta iväg den lilla bollen och få den i korgen, men jag chansar)
- några påsar Magstix, magnetstickor som man kan bygga figurer med
- flygplansbyggsats i papp

Sen har jag även fått lov att låna Tessas (Lis?) bärbara dvd som är behändig att slänga på i bilen för att slippa svara på frågan: "Men NÄÄÄR är vi frammeeeee?!"

Så det blir alltså
Junibacken och Gröna Lund på måndagen. Joel har redan bestämt att han ska köpa åkband och gå i spökhuset.
När vi blivit tillräckligt åksjuka och trötta sticker vi till Uppsala och övernattar där hos Romeos kompis. Efter en god natts sömn och frukost drar vi till IKEA och förhoppningsvis vill Joel vara instängd med neonväst lekrummet och övervakas av någon annan än sin mor. Sen får man ialla fall en timme på sig att fridfullt strosa mellan hyllorna och kluma på tyger, provligga sängar, dra handen över vackra byråer och drömma om det perfekta IKEAhemmet.

När bilen sen är tillräckligt full och vi är panka beger vi oss åter hemåt, förhoppningsvis glada och nöjda över en trevlig trip.


Nästa steg.

Igår samlades jag med respektive och barn, mina syskon med respektive och barn, far med respektive och farmor hemma hos pappa för ett litet samkväm. Det blev grillat och potatisgratäng, fruktsallad och glass till efterrätt och så en massa vin och öl till de som inte körde. Vi hade prickskyttetävling med pappas pilbåge och Joel visade sig vara en hejjare på att skjuta! Min brorson/gudbarn Elias, 2 år, var lilla solstrålen som vanligt och gjorde mig gråtfärdig när han med sin lilla, söta, ljusa späda röst bad "Faffa" om "appäl-siiiiin" och "kecke-bjööö". Men ingen sol skiner dygnet runt, framåt kvällen blev Elias trött och gastade värre än värst så hans far tappade tålamodet. Elias mamma Ann-Catrin kan otroligt nog alltid hålla sig lugn och har en ängels tålamod.
"Hur bär du dig åt?" undrade jag. "Jag skulle bli tokig!"
Ann-Catrin förklarade att ungen bara blir värre om man blir arg på honom. Bror Simon lade sig i samtalet och sa upphetsat:
"Men jag kan ju inte hjälpa det! Blir jag arg så blir jag arg!"
Jag kan inte annat än hålla med. Såklart inser man att det inte är någon idé att börja överösta, gapa tillbaka eller ta i med hårdhandskarna när ett litet barn är övertrött och uppgivet, men vafan! När adrenalinet sprutar i kroppen av ilska, så KAN jag helt enkelt inte hålla sig från att fräsa irriterat, gå bort med barnet, stänga in mig själv eller vad tusan som helst. Sen tror jag det är viktigt att nångång visa att man blir arg! Men också visa när man blir glad och ledsen såklart.

Nåväl, som tur var har min egen unge kommit ifrån det där gallskrikande. Han kan ju prata rätt bra, som ni vet, och vi "löser" väl de flesta konflikter genom att diskutera... eh, munhuggas.

Jag känner att Romeo och jag har kommit ett steg längre i vårt förhållande. Ett förhållande kan delas in i flera steg. I början är man lite blyg, man är rädd att man ska lukta asigt ur mun, att man ska ha lökringar under armarna och man går inte gärna på toaletten när ens älskade vet om det. Det där steget passerade vi ganska hastigt. Vi är båda naturliga männsikor och fnittrar förtjust åt varandras pruttar och förfasar oss högljutt över hur illa det luktar. Vi kan avslappnat säga: "Nä, nu måst jag gå och skita!" och den andre höjer knappt på ögonbrynet.

Nu är vi inne på nästa steg.

En dag satt jag och kliade min Romeo på ryggen fastnade blicken plötsligt på en stor, fet pormask. Jag visste inte om det var lämpligt, men jag kunde helt enkelt inte låta bli att angripa dess svarta huvud. Och när jag märkte att Romeo inte protesterade, blev jag genast ivrig och letade jag upp fler tills jag gått igenom hela ryggen.
"Sånt här äääälskar jaag!" utbrast jag glatt när jag var klar med behandlingen.

Vad är detta?

image81

Tävlingsdags igen. Nu ska ni gissa vad denna suddiga bild föreställer.
Är det:

a) en änsglisg tolvåring som ska delta i programmet Feta barn.

b) den tjocka och utstötta tjejen i klass 7b. 

c) en nyförlöst kvinna med alltför många extra graviditetskilon med varken ork eller lust till att snygga till sig, MEN som nu har bestämt sig för att aldrig se ut sådär igen och därför kommer att klistra upp bilden på sitt kylskåp som en liten reminder till hur illa det kan gå om man inte låter bli maten och som har insett att en graviditet INTE automatiskt medför att man får gå upp hur mycket som helst i vikt.

Mätt på skräck.

Nu är jag mätt på skräckfilmer. Igår satte vi i Hostel i dvd:n och kurade ihop oss i soffan. Tarantino gillar blod - och nakna tjejer var det enda vi hade att säga efter filmen. Avsågade ben, utborrade ögon, uppsprättade offer... blä, lite väl osmakligt till och med för mig. Jag skulle nästan vilja placera de filmer vi sett i kategorin "splatter", eftersom blodet sprutar och stritter hit och dit lite titt som tätt.
Skräckis är egentligen nåt annat. Skräckis är en gastkramande oförutsägbar rulle med mer isande spänning än blod och köttslamsor. Slutet ska lämna en med många frågor och möljlighet till en uppföljare, som man gärna vill se, men inte vet om man törs.
Jag gjorde klart för Romeo igår att jag inte kommer se uppföljaren till Hostel, för slutet på den lämnade bara en känsla av avsmak efter sig.

Nu är det jobbdags. Robert´s idag.

Kräftskiva?

Kräftskiva?
Ingen som ska ha kräftskiva snart? Jag är sugen! Men i år blir det UTAN snaps!
Kanske en födelsedagsskiva den 14 augusti? Nån som är sugen?

Ledig dag.

Vaknade tidigt av en signal lååångt, lååångt borta. Yrvaket satte jag mig upp och försökte reda ut var jag var någonstans och vad det var som spelade och väsnades. Vidare rusade jag upp - naken, och försökte lokalisera telefonen, som jag vid det här laget listat ut att var det som spelade. Fick fram den längst ner ur väskan, okänt nummer, långt nummer men inte från mobiltelefon, harklade mig en gång, drog för säkerhets skull på mungiporna och svarade med ett kvittrande:
"Ja, hallå det är Jenny!"

Sådär gör man alltid, jag ialla fall. Låtsas som om jag varit uppe i ottan och bakat eget bröd till frukost. Det är ju smått pinsamt att bli väckt, tycker jag. Jag sover inte! Aldrig! Aldrig att jag tar en tupplur på soffan, näää... Ring närsomhelst, jag är alltid pigg och vaken!
Ett undantag kan jag göra dock. Det är när folk ringer i fyllan halv sex på morgonen. Då får man låtsas som om man är halvdöd för att undvika ett långdraget telefonsamtal, eller i värsta fall: "E-e-ddu vaken?! Jag kåmr diit!"
Imorse var det dock tur att jag spelade pigg och glad, för samtalet var från Företagsbyrån angående mina outbetalda semesterdagar. Men vad hon sa har jag inte riktigt koll på...

Ikväll ska jag åka och träna för första gången sen slutet av maj. Det ska bli otroligt skönt att komma igång igen och vad är inte bättre än att då åka på Patricias Power-Pump-Pass och ge de feta sommarlåren en omgång?! Det har varit dåligt med motion på sistone, men Romeo och jag tog oss en ordentlig promenad igårkväll. Vi drog till Järsö och vandrade i skogen, lät Seidi bada och kollade på Andersudde. Maffigt ställe han har, Wiklöf. En nätt liten "sommarstuga" på sisådär 200 kvadrat, en praktiskt tennisplan nedsprängd i berget, ett tjusigt litet falurött båthus antagligen innehållande en eka, snipa eller nåt liknande. Men jag är inte avundsjuk! Jag spelar ju inte ens tennis!