Var är mina krafter?

Andra träningspasset på raken där jag bara veknar och hela kroppen blir stum. Boxades med Linda idag och var peppad till tusen. Arg över omöjliga skolarbeten och privatlivsstrul kände jag att jag skulle ge henne en ordentlig match. Det enda som hände var att hon sparkade skiten ur mig och att jag slant med boxhandsken så den studsade upp på min haka - två gånger. Imorgon ska jag prova på core (bålträning; mage och rygg) för första gången och se om det är nåt kul.

Men jag är glad över att jag hittade min gamla musikmapp och satte igång
Eels, som jag inte lyssnat till på tusenmiljoner år. Nu sitter jag och studsar på skrivbordsstolen till vääärrrkligen bra musik!

Påtal om musik är jag just nu i slutfasen av min tredje egenkomponerade låt. Tomten i galaxen, heter den. Jag ska bara skriva "bridgen" och sen är den klar. Ute i sista minuten, som vanligt. Imorrn bitti ska jag till skolan och lära ut den till barnen. Jag bestämde mig för att inte köra depplåten jag skrivit, nu får det fan va slut med deppandet!

Nå, åter till åttondelsnoterna, förtecknen, g-klavarna och textskrivningen.

Joel hos tandläkaren

Hämtade upp lilleman från dagis för att åka med honom till tandläkarn. Förväntansfull och ivrig satt han i bilen och frågade hundra gånger var exakt tandläkarn låg någonstans. När vi kom fram och satt i väntrummet frågade han åter hundra gånger när det var vår tur. Medan vi väntade passade jag på att tvätta honom runt munnen, för han var så skitig och sen fick vi äntligen gå in till tandläkarn. Jag hann inte blinka innan Joel satt i den höj -och sänkbara stolen, där han bekvämt lutade sig tillbaka och lade armarna under huvudet och stolen fälldes ner i rätt läge.
Ojoj, då blev han lite nervös... sedan placerade de alla tandläkarinstrument framför bröstet på honom och han frågade oroligt vad det var för nåt och kunde de inte släcka den där lampan som lyste honom i ögonen?? Han fick ett par solbrillor på sig och sen började undersökningen. Det visade sig att han redan fått sina "sexårsgaddar" och kommer antagligen snart att börja tappa sina mjölktänder... redan liksom!! Han är ju bara fem! Stället där han tyckt det har ilat lite otäckt var en "grop" där det samlats massa matrester som måste skrapas bort och fyllas igen för att undvika hål. Det var lite otäckt med "slipen" men gick bra då han först fick prova att få naglarna lite slipade. Den stora sugen som sög upp alla rester var hemsk och då tänkte Joel nästa gå därifrån, men med lite övertalning stannade han kvar och lät dem fylla igen "gropen".

Ett hål hade Joel i ena framtanden, men den ramlar väl snart av, så det var inte så mycket att göra åt. Tre leksaker fick han sedan välja ur lådan, för att han var så himla duktig!

pyjamasparty

Igår hade jag och Linda pyjamasparty, eller alltså... party och party. Kan man kalla det party när man är två personer? Ialla fall var syftet att vi skulle sitta i våra sladdriga pyjamasar med en flaska vin på bordet och en gitarr under armen och pula på en vacker låt. Det första problemet var att jag inte hade någon pyjamas, så jag frågade om jag fick komma utan. Pryd som hon är vägrade hon låta mig sova under samma täcke som henne om jag inte hade pyjamas, så jag fick snällt sätta på mig mysdressen.
Nåja, när vi öppnat vårt vin fastnade vi istället framför datorn och höll på fjanta oss med det ena och det andra. Linda tyckte jag väckte anstöt mot hennes pojkvän genom att förtälja otäcka/äckliga/snuskiga saker för honom. Men man måste ju få skoja lite, tycker jag!

En flarra till öppnades och vi slängde ihop en låttext som båda var nöjda med. Men imorse lät den liksom inte lika bra som den gjorde kvällen innan, av någon konstig anledning.
Jag sov ialla fall jättegott, förutom att jag blev väckt av varubuden kl 8 imorse (Linda bor ovanpå en butik), "Brrrmmm, brrrmmm (skåpbilen rullar upp på parkeringen), vrrrnn vrrrnnn (tomgång), chhhhh-chhhdoongg (sidodörrarna öppnas och stängs), dock (förardörren stängd), brrrm, brrrrmmm (bilen åker iväg).
Herregud, hålla på köra varor klockan 8 en onsdagsmorgon när folk ligger och sover ruset av sig! Hrmpf!


sunk

Linda ringde när hon satt på färjan, äntligen påväg hem. Jag åkte till henne och väntade med kaffe och matade henne sedan med bullar och förtäljde historien om den ledsna flickan. Och minsann, efter lite uppmuntran så kändes det genast mycket bättre!

Sen åkte jag på pump med tom mage och har väl aldirg varit så nära att svimma och spy under ett pass. Conny skonar ingen! Efter ett plågsamt utfallsset (3x15, han är fan galen!) och marklyft med 25 kilo på stången var jag stekt och fick jag sätta mig och samla krafterna medan de andra knäböjde. Hur vore det med lite mer regelbunden träning istället för att fläska på allt man har varannan vecka?
Dagens Connycitat:
"Jajaaaa, spänn rumpaan! Tänk att ni har vunnit en miljon och har lotten mellan skinkorna och det blåser storm ute! Spääännnn!"

Följde Tessa till Robert´s på en toast efter pumpen. Hon skulle vidare på jobb direkt efteråt. "Jag duschar ikväll" sa hon... "eller imorgon, får si..." Rekord i sunkighet går tiiiilll.. (trumvirvel).... Mig. Tessa tog åtminstone en raggardusch under armarna på Avancia och här sitter jag med intorkad svett.


stark, skör och ledsen

Jag känner mig otroligt stark idag, samtidigt som jag är skör som en mingvas och lika ledsen som den som får sin sköra mingvas sönderslagen. Så jag har bokat in mig på ett pumppass och kommer lägga på alldeles för tungt och skrika och explodera. När det är klart ska jag åka och hyra filmer och lägga mig i fosterställning på soffan med Seidi i knävecken och äta mig spyfärdig på onyttigheter och se tre sunkiga snyftare med förutsägbar handlig och lyckliga slut.

Först ska jag bara åka och köpa notpapper och skriva min klagovisa färdig.

Varför är jag född på Åland?!


(none)

Om man gick vid Ålandsbanken på Nygatan i lördags vid en sisådär tolvtiden, kunde man se en lätt stressad människa slå in först fel kod i bankautomaten, för att sedan få ut pengar, betala den väntande taxichaffisen och sen med ett "klick-klackande" springa i duggregnet mot Dinos.
Där stod hon först och slet argt i den låsta vita dörren en stund, innan hon insåg varför det var en kö vid "Upatairs-dörren" längre bort. Det var tydligen där man skulle gå in... Köade, slängde in jackan, hittade kompisarna, handlade öl i baren och inledde en högljudd konversation med Catta och Marielle. Den här människan var förstås jag.

Denna impulsiva utgång började som barnvakt hos Salva, som var på Arken och kockade. Innan han gick visade han mig var vindunken stod - någon som han fick ångra senare. Vi lagade våfflor till middag, spelade Svälta räv och såg Bolibompa. Ungarna slocknade en efter en, till sist var det bara Joel kvar som prompt skulle se "Tactänic". Salva kom hem lite före tolv, då var man lagom lullig och krogsugen. Joel fick sova över och jag sprang hem, hoppade i duschen och ringde taxi och vips... en halvtimme senare satt jag på Dinos och försökte överösta Made in Thailand som hade sin avskedsspelning.

Sen blev det självklart Arken och Dixieburgare efter stängningdags. Kom hem vid femtiden och igår var jag lagom snygg och tänkte "vad i helvete skulle jag ut för?".
Pappa hämtade oss mitt på dagen för han hade jobb åt Joel, de skulle hugga en gran att ha på altanen med belysning. Jag intog horisontalläge på soffan och rörde mig inte förrän det var middag. Åt två tuggor och kröp tillbaks till soffan.
 Vid halv nie började jag piggna i, tyckte pappa, för då hade jag återfått talförmågan blev hungrig. Vi blev hemskjutsade, jag lade Joel att sova och satt uppe och blev slagen i huvet av ensamheten.


Enjo

Igår var vi på Enjoparty till Carola. Enjotanten kramade mig och Joel så varmt, för hon är en mysig tant. Fast inte en tant alls, egentligen. Typ 50... och några år. Hon demonstrerade alla sina superprodukter och vi deltagare satt i soffan med en varsin kopp glögg i handen och nickade intresserat, fingrade på trasor och delade med oss av våra fantastikska berättelser om hur vi på ett mirakulöst sätt faktiskt kunnat få våra igengrodda hem rena med enjoprodukterna; Carolas kristallkrona är vips fri från flugskit med hjälp av endast vatten och Torkduk Städ (20 euro) och mitt plastgolv blev som nytt efter några drag med Golvduk Grov, (56 euro).
Vi fick också en live-demonstration hur man lätt som en plätt kan skura öppna spisen ren från sot med hjälp av Grovhandske (okänt pris) och lite skurpasta (helt från växtriket). Och mitt i allt kommer Carolas man och pappa in, ställer sig mitt på golvet och bara gapar. Och vips sitter Carolas pappa framför spisen med Grovhandsken och skurpastan i högsta hugg och på sin tyska brytning hänförs han över hur himla rent det blir och hur lätt det går. Sedan hjälper han sin fru att fylla i beställningsblanketten!

Alla män borde följa med på Enjoparty och få lite städinspiration. Man blir faktiskt sugen på att åka hem och börja svabba direkt efter ett party. Men det går ganska fort över...

Nu ska jag kolla in den skrattande bebin och se om han kan påverka mitt humör idag.

Lilla ängeln

Joel får utstå en del av sin ibland lätt nerviga mor. Det är tur att han kan ta det med en klackspark och lära sig att inte bry sig om mig.

Senario:
Vi ska åka till Carola, Patrik och Tristan.
Jag: Du kan ta jackan eller halaren (overallen) på dig.
Joel börjar kämpa med jackan, men nä... det blir knöligt och bökigt. Suckandes börjar han ta av sig skorna.
Jag: Vad gör du nu då?! På med skorna!
Joel: Men Mamma! Jag skulle ju sätta på mig halaren istället!
Jag biter mig i läppen och ber om ursäkt och säger att jag känner mig dum som fräste så åt honom.
Joel: (Klappar mig på huvet) Mamma, du är aaaldig dum!

sorgsna sånger

Trots bäbisskrattet har min nya sång inte alls blivit någon pigg julvisa om tomtar och färggranna kulor i granen. Den sången jag ska lära ut till ett gäng tredje och fjärdeklassare är en deppsång som innehåller en plågsamt sorglig tonföljd med vemodiga mollackord. Inte ett jinglebell så långt örat når...
Och antagligen kommer ensambleledaren (=jag) stå där med rufsigt hår, röd näsa, glansiga ögon och svänga med taktpinnen.


depp

Det är mycket just nu, men har man en dålig dag kan man alltid kolla in denna skrattande bebis så känns allt genast mycket bättre!

dagens gulligaste...

Läst i Ålandstidningen:
Världsmästaren i tyngdlyftning, Ove Lehto, besöker daghemmet Wäktars i stan och visar upp sig och sina biceps. Barnen vill gärna att Ove ska demonstrera hur himla stark han är och ger honom en riktig utmaning: "Lyft en stol!" Och minsann, bilden intill visar hur Ove håller en stol - med armen rakt ut och barnen står i bakgrunden som små fågelholkar! Förutom att Ove orkar lyfta en hel stol tar han 415 kg i knäböj, 312,5 kg i bänkpress och 342,5 kg i marklyft och har lyft en bil med 30 barn i (ca 600 kg).

Livet går i moll.

Förra veckan var fullspäckad med examinationer av olika slag. Musikteoritenta på onsdagmorgon som jag tror gick rätt okej. Sedan gitarr -och pianoexamination som jag blev godkänd på. Vi fick tillbaka våra hemtentor och där var jag också godkänd. Nu kan jag andas ut litegrann och ta itu med uppgifterna inför nästa innevecka.

Ytterligare en låt skall komponeras, men denna gång framföras och filmas av en skolklass.
Min förra låt; Kalla fingrar, framträdde jag med tillsammans med studiegruppen i fredags. Lena i min klass tyckte det var en typisk ålandslåt, den går i d-moll och handlar om höstens fuktiga, blåsiga och kyliga väder, om hur man blir så kall om fingrarna och ända in i själen, men att en kram från den man tycker om kan värma och göra en trygg. Naaawwwww! Lite som Vem kan segla, alltså, som ju också är en ålandslåt. Mina kamrater i studiegruppen hade komponerat fantastiska visor de med och vår lilla show blev en mix av vals, blues, country och folkmusik.

Den nya låten kommer att bli en julvisa, för snart är det ju jul. Och eftersom livet just nu går mest i moll, sitter jag redan med tårar i ögonen och gnolar på en vackert sorglig refräng och tänker på den lilla flickan med svavelstickorna som på julnatten (eller var det nyårsnatten?) frös ihjäl i H.C Andersens saga.


Gänget på fest!

Japp, årets big event gick alltså av stapeln i lördags. Mor firades till tonerna av syskonens sång och munspel, det åts oxfilé med rödvinssås och dracks vin i mängder. Glasstårta a´la Anna serverades till efterrätt och Joel plingade i glaset så alla 20 personer på plats tystnade och påminde dom om att rosen på toppen inte gick att äta. För övrigt skötte han sig exemplariskt under hela festen och hjälpte till att servera konjak till kaffet. Han bar vingligt en bricka full med glas (platsmuggar som tur var) och frågade gästerna "Päronkonjak eller Larsen" medan jag hällde upp kaffet. Nattningsproceduren tog dock lite längre tid än beräknat, så jag fick springa till köket och fylla på vinglaset ("vänta lite, jag kommer snart") emellanåt. Till sist somnade han medan hans ettåriga kusin vägrade. Den lille vingmuttern överröstade alla på festen och när han väl somnat dröjde det inte länge innan han vaknade igen. Jag kan tillägga att han var uppe först av alla på söndagsmorgonen och stod och ropade utanför vårt rum, och vi hade inte ens en dörr att stänga om oss. Nggghhhhhhhh!

Ja, det var en trevlig fest, även om man var rätt sliten dagen efter. Jag följde med Martin till Sthlm och fick återigen höra den lille vingmuttern gapa sig genom båtresan, då han också skulle hem till sthlm med sina föräldrar. Sådana där gånger tänker man ´på hur skönt det är att ens egen unge blivit ganska stor och förståndig och går att prata med. Han kan gå till lekrummet på M/S Eckerö själv utan att man måste passa så han inte smiter iväg och mitt i allt traskar runt i tax freen och slår sönder flaskor, eller nåt. Nä, ett stort barn är alldeles lagom!

Ikväll sticker jag till Härnösand.

Frågor i en provhytt

Vad mycket man får att tänka på när man står i en provhytt en gång om dagen.

1) Vad har jag för storlek egentligen? Allt från XS till M tydligen. Man är ju rätt nöjd när man får på sig ett plagg i XS, men frågan återstår ändå: Är det plagget som är stor i storleken, eller är det jag som är liten i storleken?

2) Varför finns det inte dörr på alla provhytter? Det där fladdriga skynket som man ska försöka skyla sig bakom på vissa ställen, fastnar i foten när du ska dra av dig byxorna och fläks upp så man står där och visar röva åt förbipasserande. Och alltid är det en glipa mellan skynket och väggen. På Me and Pia har de ett genomskinligt skynke. Det var iofs praktiskt på det viset att de plagg försäljarn hängde utanför kunde jag se och bedöma igenom, utan att fösa undan tygstycket. Det som inte är så bra är att fönstret som vetter ut mot bussplan är precis mittemot provhytten. Så där står man liksom till allmän beskådan.

3) Varför är det skillnad på spegel och spegel? På vissa ställen är spegeln som ett förstoringsglas och vad man än sätter på sig, även om det är XS, så ser man ut som Fat Actress. Men det är bättre det, än att stå i en försmalnande provhyttsspegel och vara urnöjd över att kropp och plagg är i mutualistisk symbios för att sedan upptäcka när man kommer hem till sin "ärliga" spegel att man nog hade behövt se mer realistiskt på sig själv och inte förlita sig på en dum spegel.

4) Varför springer det fjortisar i butiken och tävlar i plaggprovning? Under mina dagar som flitig provhyttshäckare har jag upptäckt att det titt som tätt kommer inflamsande några tonårstjejer: "Okej, vi tar fem plagg var, du börjar!" Sen går den ene in i provhytten med sina plagg, kommer ut och snurrar runt medan den andra bedömer hur kompisen ser ut. "Den där var jättesnygg på dej, Saraaa! Guuu!" Sen sliter Sara av sig kläderna och så är det Emmas tur att välja fem plagg och Saras tur att bedöma. Sen går de. Utan att köpa nåt.
Ungefär som jag. Jag väljer fem plagg, provar, hänger tillbaka och går ut. Skillnaden är att jag inte har någon kompis.

Lill-Britt

Idag har jag varit substitute teacher igen, denna gången till min mors elever. Mor fyller 50 idag (hip, hip, hurraa!) och då får man ledigt.

"Femti, kan ni tänka er, det är hälften av hundra!" utbrast jag till hennes elever på morgonsamlingen och de nickade imponerat och såg ut att tänka "tänk att min lärare är nästan hundra år!"
Jag råkade ju också nämna att jag var min mammas dotter och en bit in på lektionen hörde jag ungarna ropa: "Lill-Britt, Lill-Britt, kom hiit och hjälp mig med det här".
"Nä, hörni. Jag heter faktiskt Jenny" försökte jag.
"Hahaha, näää! Du heter Lill-Britt!" och mitt i allt hette jag inte bara det, utan också Sven och Ola och Göte (fråga mig inte varför jag fick pojknamn, de tyckte väl jag liknade en kille. Det har ju hänt förr att folk misstagit sig). I matkön fick jag nog av "namnleken" och lät dem inte gå och äta innan de la av med att kalla mig Lill-Britt. "Jag heter faktiskt Jenny!" sa jag bestämt. Nog med det. Resten av dagen var lugn och barnen var väldigt snälla och rara där de satt och klippte till pappersslipsar åt Far (farsdag på söndag, remembah?).

Imorgon ska jag åter ha hand om Stor-Britts elever och sedan åka och servera hennes gäster, då det är öppet hus i Skutviken. Och på lördag är det finmiddag.... och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig.

Förresten, det är kul med bloggar. Jag har inte pratat med Carola på tre veckor, då hon varit bortrest, men igårkväll fick jag sms: "Vill du låna nåt till 50årskalaset?" Haha, genom bloggen får man reda på mkt. Tack C, jag kanske kommer och river i din garderob när du minst anar det!

ibland lyckas man

Vi åt en hejdundrande god middag ikväll!
Egna klyftpotatisar som trängdes i ugnen med skivade majskolvar och en smarrig tonfiskröra som jag svängde ihop lite på måfå:

Jennys tonfiskröra
Stek och finhacka:
en näva kikärter
en bit purjo
en halv gul lök
en halv paprika
salta och peppra
Låten svalna och rör ihop med:
en burk tonfisk
matlagningsyoghurt

Skitgott på mackan!

klädprovning igen

Gjorde ett sista försök att hitta en svid till kalaset i helgen. Var in på Me and Pia och snurrade blygt ett varv för den hjälpsamma försäljaren med en 120 euros kreation på mig. Jag är lite ovan att ha klänning, sa jag och berättade att jag haft komplex för mina ben sedan jag var sju år.

Jag minns det så väl den där dagen. Jag kanske var sjuk, jag vet inte, men av någon anledning skulle jag få följa med mamma till hennes skola. Liten och töntig som man var, skulle jag ha klänning på mig, och knästrumpor. Såna där vita med mönster på. Hela vägen i bilen tyckte jag att jag var fin, men när vi var framme och skulle kliva ur blev det tvärstopp!
"Jag vill inte, jag har så fula ben!" klagade jag och drog i den knäkorta klänningen för att se om den inte kunde räckas ner till fötterna.
"Äh, struntprat, sjuåringar har inte fula ben!" sa mamma och moloket följde jag med in i skolan.
Fattar jag det, att benen såg hemska ut i de där knästrumporna! Nåja, nuförtiden är det inte lika hemskt att visa benen, även om jag föredrar byxor eller jeans framför kjol och klänning.

Ialla fall, Me and Pia damen tyckte jag var urtjusig i alla hennes klänningar... såklart. Vilken försäljare skulle säga nåt annat.
"Men ser jag inte lite bred ut vid midjan?" frågade jag oroligt.
"Mjaa... du kanske ska ha en mer figurnära modell" sa hon och sträckte fram en annan 160 euros kreation. Själv hade jag hoppats på att den för 50 euro skulle sitta som en handske, men nej. Sedan måste man ta hänsyn till andra saker, det är inte bara midjeproblemet. Utan svettproblemen som vissa har. Jag kan inte ta på mig vadsomhelst, även om det är skitsnyggt och sitter som gjutet. Nä, jag måste ta i beaktande att jag får lökringar under armarna, oavsett om det är en nyårshippa utomhus i 20 minusgrader, eller om det är ett beachparty i 30 plusgrader. Så den enda klänningen som satt bra och var överkomlig i prisklass fick jag välja bort p g a det.

Skit.

Det får bli jeans och linne... som vanligt.

prova kläder

Med gott mod och sol i båd hjärta och sinne, tog jag min lilla bil till stan och traskade in på diverse butiker för att hitta a) ett par träningsbyxor och b) nåt festfint till mors 50årskalas.

Med sällskap av ungefär 7 par olika varianter av träningsbrallor i olika märken och färger, stod jag i Megas provhytt och krängde på mig plaggen ett efter ett. Jag fick hjälp med storlekar, för nuförtiden finns det inte bara S, M, L och XL. Nä, nu finns det S och SL, M och ML osv. L:et står för long, de är till för människor med extra långa ben. Jovisst hade man önskat att man var en small med long legs, men tyvärr... jag behövt ett par SS, alltså small and short, för personer med dvärgväxt. Men det fanns inte, såklart. Inte är det modernt att vara kort, därför tillverkas inte extra korta ben på byxor. Nä, man för börja avla bort benkortheten. Tillslut hittade jag ett par snygga som bara fanns i storlken SL. De var 15 cm för långa, men jag drog fram kortet och sa uppmuntrande till kassörn att det nog går att fålla upp.

Fortfarande med gott mod, fast inte så mkt sol i vare sig hjärta eller sinne, gick jag vidare för att beta av det massiva utbudet av klädbutiker i stan. Tror minsann jag bloggat om det för ett tag sedan. Och ingenting har förändrats.
Provade dyrheter på ZicZac, märken som Filippa K och We. Snyggt? Nja. Dyrt? JA. Höstmodet är ju oversize och med tanke på min dvärgväxt såg jag ut som en liten tjock flicka (med tanke på min sura min, lägg till olydig) i de flesta plaggen.
Vidare till Madison. Provade ett antal klänningar och toppar, men inget passade. Magiqe har blivit någon slags mix av tant och fjortis känns det som. Mogna 25-åringar som jag själv hittar inget passande ialla fall. KappAhl ids jag inte ens gå in på; tantvarning! Jo, förresten, jag gick till barnavdelningen (som personer med dvärgväxt kan göra), men det är för glittrigt och pråligt.

Utan mod och stora åskmoln ovanför skallen åkte jag hem. Tänkte, nja.. jag får väl ta på mig den enda klänningen jag har i min ägo, som jag använt till leda och som Jonathan tyckte såg ut som en pyjamas. Suck. Mor? Kan du inte ha ett 50årspyjamasparty istället?

Nå, jag är ialla fall nöjd med mina nya träningsbyxor! Nu ska jag stoppa dem innanför sockorna och dra iväg på pump!

Det här är inge bra...

Skåpet fullproppat med godis från helgen. Just nu sitter jag och smaskar på en Snickers till kaffet. Fan, man kan inte ha sånt här hemma utan att sätta lås på skåpet och gömma nyckeln. Fast om jag gömmer den själv vet jag ju var den är och letar upp den när jag blir sugen. Jag får ha Joel att gömma den, men då kan han ju gå och låsa upp och äta godis precis närsomhelst. Seidi litar jag heller inte på.

Lika bra att bannlysa godsaker i hemmet. Kommer de innanför dörren, lär de ätas upp.

Det du sätter i skåpet, kommer du högst antagligen sätta i munnen.

Just ja!

Glömde ju berätta... trick or treaten gick bra. Mina två små dödsskallar gick runt med bleka nosar och knackade dörr, väntade på att någon skulle öppna, tittade blygt ner på skorna och frågade försiktigt: "Bus eller godis...?" fick snask i sin lilla påse och ropade sedan på mig, där jag stod gömd i nåt buskage i närheten med en gnällande hund i koppel. Sen gick vi hem med Marcial och efter ett par timmar fick jag gå hem själv, utan min unge. Han ville sova över, trots att jag protesterade med sorgsen blick: "Men vem ska jag sova med då?" Joel kröp upp i min famn och strök mej över håret: "Du kan sova med Seidi, Mamma. Det blir bra. Du kan gå hem nu."

Och "vinterdäcken" fick jag på tidigare idag, även om de hade glömt bort lilla Carro, som tålmodigt stått parkerad och väntat på att få sulorna påsatta hela dagen. Alla på Rollic hetsade upp sig och bad hundra gånger om ursäkt för att de glömt mig, körde hastigt in Carro i verkstan och jag ropade "Vafan! Ni har ju haft hela dan på er, hahahaha! Vinterdäcken ligger i trunken!". Grabbarna öppnade trunken och tittade först roat på varandra och sen på mig. "Vadnu?" frågade jag oroligt. "Hahahahah, ska du köra med de här, jaja, lycka till då, hahah." Allround-däck, eller vafan de nu heter, är tydligen inte så bra att köra med på isgata fick jag veta, "fast bättre än sommardäck, hahahhaha!"
Nåja, jag fick 2 euro rabatt som tröst för deras glömska.


NÄÄÄIIIII!!!

Jag vet, ni får tycka att jag är töntig om ni vill - MEN jag följer Idol slaviskt! Och nu måste jag bli upprörd, för de senaste två fredagarna har helt fel personer fått åka hem. Och kvar i Idol-bänken sitter Cissi och Johan. Cissi, flatan som fångat allas hjärtan genom att vara just Cissi. Hon är cool och frän och speciell. Men sjunga kan hon inte. Och så lilla Johan, med hundvalpsblicken och sammetsrösten som bara håller någorlunda i balladerna. Och juryn som varje vecka säger att de vill se "Den riktige Johan, vi vet att du kan". Men nej, han kan inte! Har han inte bevisat det tillräckligt?!

Det är ju inte deras fel att de är dåliga men att folk trots det röstar på dem. Det som är synd är att de som verkligen är duktiga tvingas åka ut, medan C och J sitter kvar med något förvånade och lättade miner, redo att ännu en veckofinal kraxa vidare med en "innerlighet" som juryn tycker att de besitter, och sen har ett sånt makalöst överseende med att de verkligen inte kan sjunga. Tydligen kan man komma långt på att se lidelsefull och sårbar ut för "allt hänger ju inte på sången", det är i n l e v e l s e n och kontakten med tittarna som räknas; att se in i kameran och med bedjande ögon säga: "Snälla, rösta mig vidare". Och som sagt, tydligen går det hem. Sen får de riktiga talangerna åka hem. Fan. Nu är jag ännu mer säker på att man inte kan tävla i musik, som jag skrev lite sådär på skämt för någon blogg sen, speciellt inte som majoriteten av det svenska folket inte verkar veta vad som är bra sång. 

Det enda jag vill nu är att Markus ska hålla sig kvar. Fast å andra sidan spelar det ingen roll för till slut är det ändå de som är bra som blir framgångsrika. Idol är bara en löjlig musiktävling och man kan inte tävla i musik.

Däck, stick and Trick or treat!

Äntligen får jag vinterpjucksen på bilen. Ringde Rollic idag och fick en tid, slirade in till stan på sommardäcken och lämnade Joel, slirade vidare till Rollic och lämnade bilen, bland ungefär 30 andra som väntade på att få dubbarna på, och promenerade hem med Seidi. Jag hämtar den i e.m och hoppas att de fixat "Carros" sulor.

För övrigt har jag haft två "sådär-dagar" och blivit vansinnig för att jag inte haft nåt att göra. Tja, jag har ju skolarbete så det räcker på dagarna, spela gura kan jag göra 25 timmar i dygnet, men sen då. Kvällarna har varit sega och tråkiga, jag sitter framför datorn eller teven, ser samma skit, läser samma skit och får ingen stimulans överhuvudtaget. Jag beklagade mig för Linda och bad henne komma på nåt som jag kunde göra. Hon tyckte jag skulle börja sticka, något jag tyckte var en toppenidé! Jag föreslog att vi skulle börja sticka lappar och sen sy ihop dem till ett täcke och skicka till fusna Sibiriska barn, eller nåt. Linda rynkade på näsan och sa att hon var för snål, stickade hon en filt ville hon minsann ha den själv! Det är dyrt med garn! Jaha... vi kan väl sticka till henne då, välgörande ändamål som välgörande ändamål liksom.
Martin tyckte stickning var en bra idé och påpekade att jag kunde börja lyssna på radio också. Jag kanske t o m skulle köpa mig en gungstol, nu när jag tänker efter! I Allers kan jag säkert hitta fina stickmönster!

Kvällen är dock spikad, det är trick or treat time för Joel. Hans kompis Marcial får följa med, själv har jag ingen lust att tigga godis. Jag tänkte att om de är två, kan jag gömma mig bakom husknuten, eller vänta i bilen medan de knackar dörr och skräms. Häromkvällen testade vi spöksminket som Joel inhandlat och det blev riktigt bra. Med vitt ansikte, svart runt ögonen och tänder målade på läpparna, såg han ut som en äkta skräckfilmsunge. Ni vet en sån där blek figur, som ryckigt går baklänges med tom blick för att mitt i allt spärra upp ögonen och skrika så man hoppar högt. Jag är säker på att han kommer att skrämma skiten ur de flesta han knackar på hos, kanske vi måste tänka oss för innan vi knackar på hos någon pensionär med hjärtbesvär...

gitarrnacke, inte tennisarmbåge

Jag har i två dagar gått och klumat på nacken, klämt och masserat, ojat och ajat mig och undrat varför den, som ju höll på bli bra i söndags, nu plötsligt börjat värka igen. Och så slog det mig nu, det är gitarrspelandet! Jag har ingen bra sittställning när jag spelar. Jag sitter kutryggig på Joels höga tripp trapp stol med gitarren tryckt mot bröstet och sträcker mig med lång hals över den för att se noterna jag har på bordet. Det är då högerarmen som får en konstig sträckning, vilken gör att det värker från nacken, ner till skulderbladet och in mot ryggraden. Jag tror jag ska införskaffa mig ett notställ, så jag kan spela utan att grimasera av smärta. Men med tanke på att en enda liten nylonsträng kostade 8, 50, inklusive montering, undrar jag om jag har råd med ett helt notställ.