I´m a singstar

Det gick vilt till på Storagatan ovanför Minimarket i lördags. Med andan i halsen och håret på ända anlände jag, Jonathan och Rafaela alldeles för sent (i mitt tycke) till Linda och Stefan, som stod och ordnade med glögg åt allihop. Hastigt kopplades Singstar in och sen brakade det lös. Vi tävlade i dueller, där två personer sjöng samtidigt i varsin mic och fick skilda poäng. Ingen ville sjunga i den blå micen, som det var glapp i, för då förlorade de flesta. Men när Linda och jag duellerade med Scissor Sisters "Laura" vann hon fast hon hade den blå micen. Hrmpf... Nåja, Rafaela hade det ialla fall inte lätt, då hon knappt känner igen någon låt alls. Den enda hon kunde på engelska var "the Unchained melody", som inte ens fanns med i playlisten. Hon gjorde dock tappra försök att sjunga och när Linda och Joniie sjöng "Kom hem" tyckte jag och Stefan att det inte var mer än rätt att vi översatte texten för henne. (Come hooome, we´ll start all over agaiiin. We forget evertythiiiing, ´caus it´s so cooolt out heeeree!)

Nåja, före tolv var vi påväg till Arken och gick och rappade en fräck melodi på portugisiska som lät såhär på svenska: "Full utav helvitte, full utav - helvitte, full utav helvitte, full utav - helvitte" osv...

Nåja, Arken var sig lik, samma matta, samma bar, samma dansgolv och samma människor. Vid stängningsdags var vi hungriga och skulle ta oss till Dixie för att få i oss nåt stort, fett och flottigt. Påvägen, utanför Koti Pizza, satt en man och spelade dragspel. Några få cent låg glest och sken i mannens koffert i ljuset av hans glansiga och fuktiga ögon. Genast tyckte vi synd om honom. Där satt han, klockan fyra på morgonen, i snålblåsten och duggregnet och spelade på sitt dragspel med frusna fingrar för att tjäna sitt levebröd. Det var itne mer än rätt att vi hjälpte honom lite. Så jag bad honom spela Santa Lucia och stämde in i en fantastisk sång till tonerna av hans dragspel, medan Joniie stoppade folk på gatan och bad dem skänka en slant. Och det gjorde de! Klirr, klirr, sa det i mannens koffert och nattens goda gärning var fullbordad.

Vi var hemma nångång... ett tag senare... typ.
Och igår var jag trött, trött, trött. Joel kom hem vid halv 12 och vi gick ut och lekte "burken" i skogen.
Den här veckan ska han vara hos sin pappa och jag ska åka till skolan. Urk. Har ingen lust alls.

Strax ska jag med Seidi till veterinärn, hon har ont i benet.

Kommentarer:
Postat av: joniie

Den dragspelande Serben såg mycket nöjd ut efter vår insats, han drog väl in en veckolön på bara 10 minuter. Det jag tänkte på i efterhand var att han var skrämmande lik Zlatan Ibrahimovic, men jag har inte hört att han bytt ut fotbollskorna mot ett dragspel och jag har svårt att se att han skulle behöva extrajobba... Nåväl, roligt var det iallafall och jag kommer gärna tillbaka för att sjunga duett på ålands gator igen.

Tack Jenny, Joel, Seidi, Linda och Stefan för en trevlig helg!

2006-12-11 @ 19:31:08
Postat av: Tessa

Låter som en trävli kväll d där. När far du ti skolan? Och hur gick d med Seidis ben? Överbelastat? =)

2006-12-11 @ 21:33:08
Postat av: Linda

Tack själv joniie! önskar bara att jag kom ihåg lite mer av våran trevliga kväll :S Det var roligt att se dig här! Jag kommer ju inte ens ihåg att jag vann med den blåa micen.. hoho! Kanske man är bäst på singstar då man helt enkelt har tappat förnuftet helt o hållet!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback