Lillajul och advent

Lillajul.
Jag och Joel åkte till Mattssons och trängdes i tiometerskö med en pepparkaksdeg och två glassar i varukorgen. Sen åkte vi till mamma och bakade årets första pepparkakor. Joel kavlade och tryckte ut hjärtan, stjärnor och gummor ur degen som om han aldrig gjort annat. Jag fick lite skapandelust och började göra ritningar till ett pepparkakshus. Helst hade jag gjort ett trevånings med balkong och garage, men degen räckte inte, så det fick bli en liten kyrka. Och nu väntar jag bara på att mamma ska maila bild på min fina pepparkakskyrka, så jag kan lägga upp den här!
Gick över till Rafaela, min kusins söta brasilianska tjej och som vanligt fastnade jag där med munnen, medan våra söner sprang och busade sig svettiga till över nio på kvällen. Och jag förundras över hur lika två personer från så olika kulturer kan tänka om saker och ting, och hur bra man kan förstå varandra genom knagglig engelska och en svensk-portugisisk ordbok.

1:a advent.
Har knappt sett skymten av min son, som varit hos lekkompis hela dagen. Jag har passat på att städa, diska och handla. Sen julpyntade vi litegrann när Joel kom hem. Nu står hans sneda, dagisgjorda, men ack så söta jultomtar och änglar lite varstans i lägenheten och tittar på oss med vinda ögon och luvorna på sné.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback