Mamma, Pappa, Barn

"Man får höra sanningen av barn och fyllhundar" brukar man säga. Det stämmer. Barn är brutalt ärliga, totalt otaktfulla och nästan sjukt själviska. När man är ensamstående mamma är man inget attraktivt byte på marknaden, framför allt inte för sådana som inte själv har barn. Det kan vara av största vikt att introducera den tilltänkta mannen i ett relativt tidigt skede, så att han lugnt kan vänjas vid barnet, lära känna det och förstå det. Man kan få förklara:

"Den funkar såhär: Den vaknar oftast sjukt tidigt, då ska den matas och med lite tur kan man sätta på teven och få sova en timme extra. Sedan ska den underhållas. Det kan bli en timme i pulkbacken, på isen eller i lekparken. Sedan ska den ha mat igen. Ofta händer något oväntat under dagen, vilket medför att den ger ifrån sig störande ljud av olika slag. Ljud så som gråt, skrik eller skratt. Det sistnämnda är dock inte speciellt störande. Man kan t o m skratta med barnet. Man kan få tycka att det är roligt med barn. Ibland kan barnet själv underhålla en och man kan skratta åt det. Men inse, ditt liv med barn blir aldrig som det varit. Det här är vad du får; mig, ungen, hunden och katten. Du kan inte välja bort något, förutom mig då, men då förlorar du allt. Nå, hur ska du ha det?"

Det kan verka lite rakt på sak, men det kan vara nödvändigt. En del män säger direkt: "Har du barn, okej... hejdå!" Då kan man rycka på axlarna och gå vidare.
Men vissa tror att de tycker att det är okej att man har barn. De frågar sig själva hur farligt det kan vara, de kanske t o m är redo att ta lite ansvar över den lille. Men sedan inser de efter ett tag att det inte var någon dans på rosor. Då mumlar de nåt om att "det här funkar inte längre, vi är för olika, bla bla bla." Då kanske man har hunnit kära ner sig och blir olycklig. Man fixar inte det där med axelrycket och man kan inte gå vidare.

Första mötet mellan barn och man kan bli rätt nervöst. Det var det där med barn och ärlighet. Mitt i allt avslöjar ungen något ytterst genant om en själv. Eller så frågar han högt "Mamma, när ska du gifta dig?", vilket gör att mannen ifråga får nåt lätt panikartat i blicken. Värre är när ungen säger: "Mamma, jag vill ha två pappor". Har inte karln sprungit ut genom dörren då, då kanske han är redo.

Kommentarer:
Postat av: joniie

nämen jenny, nu låter du för negativ, försök att vända på det...

1. vissa karlar gillar barn (även om de inte har barn själva).

2. att barn avslöjar genanta saker om mamman kan vara positivt, då slipper det komma fram otrevliga överraskningar i senare skede.

3. om den nya karln redan är pappa så får barnen genast lekkamrat(er), vilket gör att man kan få sova 2 timmar extra på morgonen.

seså, nu går vi in i 2007 och jorden rurrar fortfarande runt, det finns ju bara möjligheter, tänk på det istället...

GOTT NYTT ÅR TILL VÄRLDENS FRÄNASTE TJEJ!

2006-12-31 @ 12:23:16
Postat av: Tessa

nånnå nå, sakta i backarna sa vi ju. Du e bara 25 Jenny. Rilaxx, tejk it iiisii. Det där bara löser sig en dag, försök inte lösa det själv. Snart står rörmokar´n där och har Joel efter sig och mekar rör på den trånga toan tillsammans. Sen dröjer det inte länge innan du har stock i nå rör igen =) Puss o god fortsättning gumman!

2007-01-01 @ 21:19:54
Postat av: Jenny

Stock i röret... ja, det var det minsann längesen man fick... heh.

2007-01-02 @ 09:00:15

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback