Polis, polis potatisgris

Nåt roligt att berätta sen sist? Njae... fast jag kan ju ändå berätta hur det gick till när jag haffades av korvbukarna (är du inte ålänning? Nähe... korvbuk = polis). Nej, jag körde inte för fort och nej, jag var inte heller onykter just då. Det var bara det att bilen var obesiktigad. Jojo, jag vet, det är inte så smart att köra runt med obes bil, men ialla fall... så var det! Hade just varit till Esso och fyllt på bromsvätska och möter snuten. När jag kommer till dagis, där jag ska hämta upp Joel, ser jag att en bil stannar bakom mig. Jag såg inte vad det var för bil bara lyktorna, för jag hade Jan på rutorna (är du inte ålänning? Nähe... Jan = imma). När jag klev ur bilen stod jag öga mot öga med en konstapel. "Tja" eller nåt i den stilen sade jag lite nonchalant och lutade mig coolt med ena armbågen mot biltaket. Nä, okej. Jag sa väl "hej" lite smått nervöst. "Jag ser på min lista här att du din bil inte är besiktigad, stämmer det?" frågade konstapeln lite bestämt sådär. "Jo, det stämmer väl" sade jag, blåste på fingrarna och gned naglarna mot jackbröstet med en snobbig min. Nä, okej. Jag sa bara att det stämde. "Vet du vad som händer då?" frågade han. "Ja, jag hamnar väl i fängelset" sa jag och log för att lätta upp stämningen lite. Alltså, jo... jag sa faktiskt så. Då skrattade polisen och sa att nä, jag skulle bara få en böteslapp. Sen bad han mig sätta mig i bilen medan han började skruva loss brickorna.

I bilen satt yngre konstapeln, en trevlig kille som sa vad jag var misstänkt för (framförande av obesiktat fordon L.L 13 § 2) och som gärna ville ge mej en böteslapp på 35 euro, sen sa han nåt om att "dumt huvud får plånboken lida". Sedan sa han lite generad att han måste ställa några dumma frågor och jag sa okej. "Vet du vad du är misstänkt för?" Jo, det var jag medveten om. "Bestrider du brottet?" Nä, alltså.. jag kunde ju ha spelat blond som Tessa gjorde en gång och slapp böter. Nåt i stil med att "vaddå besikta, jag fattar inte. Måste man det? Vart åker man dåå?" men jag ville inte göra mig dummare än vad jag redan kände mig. Äldre konstapeln återvände till bilen och viftade med brickorna. "Det var rostigt det här, HAHAHA! Du kan hämta upp dom på besiktningen!" Jag skrattade och öppnade dörren till snutbilen. "Tack ska ni ha!" ropade jag innan jag stängde dörren. "HAHAHAHA, det var så lite så" skrattade poliserna och åkte iväg (via besiktningen till Rökka för att köpa korv).

Jag kikade oroligt mot dagisfönstret och hoppades att ingen unge hade tittat ut när jag satt på förhör i polisbilen. Hade just varit snyggt det. "Joooeel, din mamma har blivit tagen av polisen!"

Kommentarer:
Postat av: Anonym

*tårarna rinner*
neee jag vet det är inte alls kul, men alltså.. hahahah.. du skriver ju så förbannat bra! haha.. den här i historien kommer jag att leva på länge *fniss* sorry!

2006-02-02 @ 21:14:30

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback