Feta barn.

Samantha, 9 - 91 kg.
Connor, 8 - 89 kg.
David, 10 - 100 kg.

Ungarna blir allt fetare och det värsta är att föräldrarna inte inser vad som är problemet när myndigheterna vill tvångsomhänderta deras feta barn för att de inte ska äta ihjäl sig. Fetast av alla i Europa är engelsmännen. När TV kocken Jamie Oliver gick in i de engelska skolköken med ambitionen att få bort den färdiglagade skärpamten och istället få in god mat lagad från grunden, rasade elevernas föräldrar. De stod utanför skolorna och tog beställningar av sina feta älsklingar och langade hamburgare, pommes och läsk åt dem. Har man faktiskt en sådan hemsk matkultur i England att man inte inser vikten av en hälsosam kost med mer grönsaker och mindre fett? Att mata ihjäl någon är ett minst lika stort brott som att svälta ihjäl någon. Likväl som att ett barn med anorexia får hjälp, bör ett barn med fetma få hjälp. En ätstörning bottnar oftast i mer än själva maten. Det handlar om barn som mår dåligt och hamnar i ett beroende. Har man inga föräldrar som stöttar och hjälper går det åt skogen.

Vad har en 100 kilos 10-åring för glädje av livet när han inte klarar av en sjuminuters promenad till skolan och knappast då orkar leka med kompisar. Samantha (ovan) kanske har svaret: "Choklad är det första jag tänker på när jag vaknar"; efter att man inte längre kan röra sig normalt, finns det bara en sak kvar att sysselsätta sig med: ÄTA!

I min praktikskola finns en härlig salladsbuffé framdukad alla dagar. Det är härlig blandning av bl a paprika, gurka, morot, ruccola, isberg och grynost - och ungarna älskar det! Framdukat på borden står härlig hemlagad husmanskost och det bästa av allt: det är helt gratis! Vi får vara glada att våra skolor erbjuder så bra mat och att vi i vårt samhälle är rätt upplysta om hur man ska äta för att må bra!

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Helt jävla sjukt! Jag blir så fitti!

Härligt med salladsbordet iallafall! Mumma!

2007-04-05 @ 19:20:55

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback