Jenny on a g-string.

Nu har jag hobbyspelat gura i över två år. Jag har träsat och tränat hemma, jag har gått en gurakurs (rätt värdelös iofs) och läst musikspecialisering och tränat lite till. Jag anser mig vara ganska van guraspelare vid det här laget, börjar få in den rätta känslan, kan improvisera lite, jamma... fast utan jammkompis.

Och så fick jag äntligen mitt första officiella uppdrag! Det var musikläraren på min praktikskola som föreslog att jag, som var så duktig på gitarr (det ni!), kunde spela introt till Där gullvivan blommar (den vackra Pugh Rogerfeldt/Mikael Rickfors-låten) som barna ska framföra på avslutningen. Jag gick i taket av lycka (visade det inte förstås, sa mer: "tja, kan já väl" lite nonchigt) och började öva och öva.
Jag var tänd till tusen och började nästan fundera på vad jag skulle ha för fräckt artistnamn.
PJP (Pettersson Jenny Productions) är ju lite av min signatur. Det var SajmonK som hittade på det till mig ett nyår då jag gjort någon väggbonad som alla festdeltagare skulle skriva sitt namn på. Nu är ju gitarrspelande inte någon produkt direkt, men jag funderade ändå på att ha kvar PJP fast med annan innebörd: Praktikant Jenny Pettersson. Eller kanske PJ(s)P=Pettersson Jenny (s)Pelar. Annars bara Jenny. Eller Jenny on a g-string, eller Jenny with a g-string, kanske?

Hursomhelst... idag kom bakslaget... jag kan inte vara med och spela!
Just när barnen sjunger som allra vackrast i den stämningsfulla kyrkan och föräldrarna sitter och snyftar, sitter jag själv i ett svettigt klassrum i Härnösand och deltar i någon tråkig redovisning. Sista skoldagarna i Härnta alltså. Så himla typiskt! Vad ska jag nu öva på? Ingen som behöver en "sådär" gitarrist till nåt event?
Helst spelar jag Där gullvivan blommar, för den kan jag jävligt bra!


Kommentarer:
Postat av: Tessa

Hahaaa, gulle. Vilken sketen otur. Kanske du och Joel skulle kunna stå utanför Sittkoffs, eller kanske utanför Zeipels och sjunga och spela Där gullvivan blommar i sommar?

2007-04-23 @ 16:47:23
Postat av: Jenny

Ja, eller så slår jag mig ihop med handär som brukar sitta utanför Sparhallen och spela dragspel... jag har ju sjungit med honom en gång redan :)

2007-04-23 @ 17:55:46
Postat av: Linda

Han blir säkert väldigt glad för sällskap. Men då måste du ge pengarna, som du får istället för honom eftersom du är snyggare, till honom. Hör sen!!

Postat av: mamma mu

jamen Jenny, upp med hakan. Ska se om inte vi kan ordna en personalfest här på vårkanten. Mina arbetskompisar gillar lite live action i nästan vilken form som helst. Jag hör av mig!

2007-04-23 @ 19:47:39
Postat av: Jenny

Haha, det låter bra, Mu.

2007-04-23 @ 21:30:34
Postat av: Linda

nu blir jag förvirrad. Är det min mamma mu, eller har du också fått en?

2007-04-24 @ 18:46:47
URL: http://sumairus.blogg.se
Postat av: Jenny

En mamma har jag alltid haft, men aldrig en mamma mu. Det är nog din.

2007-04-25 @ 13:27:26

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback