Sjukdom och fotboll.

... så blir han sjuk - igen!

Jag förstår inte vad det är i min sons lilla kropp som gör att han aldrig är frisk mer än ett par veckor i stöten. Nyligen låg han på akuten i hög feber och infektion och nu har han öroninflammation och är inne på andra penicillinkuren på bara några veckor.
Jag hämtade honom från hans farmor, som varit barnvakt då Joels pappa är bortrest, idag och vi fick en stor påse med mediciner med oss hem. Hon hade handlat vitaminer, allergitabletter, näsdroppar, hostmedicin och så penicillinet då. Själv tror jag mer på att "kroppen läker småningom av sig själv med lite vila", men nu tog jag tacksamt emot alla preparat och kommer stoppa i han vadsomhelst för att han ska bli bra igen!

Som tur var är Joel noga med att ta medicinerna och han har sina speciella procedurer. Innan han ska ta penicillinet vill han äta ett par skedar joggis, för det är "bättre för magen" (vem har hittat på det?), sen tar han penicillinet ur en spruta och äter lite till joggis för att "skölja ner". Till sist "gömmer" han allergitabletten på en sked med joggis och kastar huvdet bakåt för att riktigt demonstrera hur svårt det är att svälja ett piller som är typ 2x2 mm.

Kanske sjukdomen gjort Joel lite extra grinig också, för fotbollsmatchen vi såg på WHA ikväll blev en riktig pärs! Redan innan avspark hade han tröttnat på att sitta på läktaren och ville gå därifrån. Jag tittade menande på Tommen, vårt sällskap, och han förstod också att det skulle bli långa 90 minuter. Som tur var hittade Joel lite kompisar på en höjdhoppsmadrass en bit från läktaren, men han hann ändå tjata om allt som var möjligt att tjata om under 90 minuter + paus.

Imorrn ska jag ha prat-/ tjatkvarnen hemma från dagis, samtidigt som jag ska försöka läsa på tenta.
Det blir spännande...

Kommentarer:
Postat av: Chris

har det gått bra med sjuka sonen i dag!!!
en pärs kan jag tro...
jag skulle vilja ha ditt recept på tonfiskröram om du har ork kvar...
Kram

2007-05-28 @ 17:51:20

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback