Uppfostran, ett svårt jobb.

Var uppe i ottan imorse och gjorde frukost till killarna. Den ena killen var trumpen och sur och låg på soffan och gapade: "Var é min frukost!? Jag är hungrig!!" Och det var inte Romeo kan jag säga!
Jag överväger allvarligt att skriva husregler, såna där som man har i skolan ungefär.

I hemmet är vi artiga och talar trevligt till varandra med vacker ton.

Jag funderade också på att införa pricksystem. Det hade vi hade i högstadiet. En prick när man inte skött sig. Skrapade man ihop fem prickar på en vecka fick man kvarsittning.
Alltså, talar man otrevligt och är ful i mun får man en prick. Efter fem prickar får man.... nåt hårt jävla straff.
Men har man däremot varit trevlig en hel dag får man en guldstjärna och har man varit trevlig hela veckan kan man få åka till Mariebad eller nåt annat kul.
Romeo tyckte att det bästa vore att nonchalera den stöddiga attityden och vägra svara.

Igår var Joel stor i mun när han tjafsade om sina dataspel. Han fick dataförbud resten av dagen.
"Som att jag bryr mig! Hallååå! Jag kan faktiskt spela ändå, DU kan inte hindra mig!" sen satte han sig vid datorn. "Mammaaa! Nu håller jag på startar spelet... nu är jag snart framme... nu börjar jag spela!"
Vips fick han dataförbud en hel vecka. Snacka om att testa gränserna ialla fall!

Det är dags att ta i med hårdhandskarna nu, jag vill inte ha en två meter lång, finnig och respektlös tonåring som ropar Jävla kärring! åt mig.

Hur skulle ni göra? Hur har ni gjort med era barn?

Kommentarer:
Postat av: Maggan

Hmm, svårt att uppfostra? Tell me about it! Jag skulle nog åxå välja att nonchalera att svara om nån av barnen tilltalade mej så. Man kan ju klargöra det, vid nåt bra tillfälle, så att dom vet vad det handlar om. Sen tror jag tyvärr, precis som du att man får ta till "straff" ibland. Avstå från saker som dom tycker om att göra. Det måste ju kännas på nåt sätt och egentligen är det ju inte så hemskt, men för dom är det de. Men du, ta inte i för mycket, då får du lida för det själv. En vecka kanske är i längsta laget och då kanske ham bråkar ännu mera på dej?? Jag vet inte men det gäller att stå på sig. För som du säger: Vem vill ha en tonåring som är ohanterlig?? Lycka till, du fixar de!!!!

Postat av: Tessa

Tudiluu sexårstrots, kuuul. Okej håller lite med Maggan om att 1 vecka är kanske i längsta laget, men har du sagt det måste du hålla det, det är det viktigaste. Och frulle i soffan, aj aj aj, han har blitt lite bekväm Ove lille. Man sätter sig vid bordet och brer sin macka själv när man e sex år tycker jag. Prick- och stjärnsystemet låter suvve. Stå på dig och lycka till, you can do it!

Glömde: FY FAN VA DU RITAR BRAAA.

2007-10-15 @ 09:24:44
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Mor

När ni var små minns jag att jag körde skriftliga regler sammanlagt två ggg. Den ena var "simregler". Jag tröttnade på att varje kväll springa runt hela tomten och plocka upp kläder, baddräkter och handdukar. Men klääde av sig nere vid stranden, simmade, och efter badet skulle man upp och duscha i badrummet. Efter duschen - rena kläder från garderoben! På min tid fick man en gammal handduk i börja av sommaren och den fick man sköta själv, hänga på tork oc ev vaska upp i stranden när den blev alltför styv. Så jag införde badregeler: Byta vid stranden, hänga upp handduk och simkläder (jag satte även upp ett klädstreck vid bryggan) och förbud att springa med våta sandiga fötter in i huset och duscha.
Jag kommer inte ihåg om det funkade... kanske du kommer ihåg det, Jenny?
Den andra listan var städregler med ett poängsystem. Mest poäng fick man att tvätta fönster (hur jag var så dum att jag tog det med!?) Det valde Simon, 7 år...

2007-10-15 @ 10:46:30
URL: http://britt-hoftled.blogspot.com
Postat av: Linda

Usch vad svårt det är. Det är speciellt svårt att bryta mönster som har funnits så länge. Men går gör det, annars skulle inte nannyjouren ha någge jobb :P. Ha ett "familjemöte" där DINA nya regler skall följas från o med den dagen. Ingen mår dåligt av att veta vad som förväntas av dem. Matsituationen tycker jag är viktigt att man kan ha tillsammans, speciellt frukost. Så jag håller med Tessa. Sett er ner vid matbordet o bred era egna mackor o ha en mysig stund tillsammans. Du är ingens hjälpreda, utan en mamma som även behöver hinna med dina saker på morgonen. Någonsorts pricksystem skulle kanske funka, så länge man är konsekvent. För att få in de nya reglerna gäller det nog också att inte se mellan fingrarna en enda jäkla gång, utan nu är det du som bestämmer.
Jag menar inte att kritisera, det hoppas jag du förstår. Jag tycker du är otroligt duktig med Joel, och speciellt med att aktivera o hitta på saker. Har lite svårt o se mig själv ha den orken, tur att Stefan inte jobbar med barn hela dagarna :D.

2007-10-15 @ 15:14:21
Postat av: Jenny

Jo, ni... dagens utbrott gick just av stapeln. Jag ska snart på möte till dagis, sen är det "familjeråd" som gäller.

2007-10-15 @ 17:05:14
Postat av: Simon

Som mans-gris måste jag ju såklart säga att det finns bara ett hjälpmedel för att uppfostra barn och fruntimmer - en blöt disktrasa! Läs manual nedan...

Sur-trasan v.1 av Simon K

Förbehandling: Disktrasan skall först användas i minst ett år för att uppnå rätt "surhetsgrad"(detta för att uppnå optimal verkningsgrad). Denna kan sedan förvaras i en ziplock påse i bakfickan om man utanför hemmet för att rätt "surhetsgrad" skall hålla(en torr/icke-sur trasa har ingen verkan).

Användning
Steg 1, olydnad: När frun/barnet inte beter sig så tar man sansat fram trasan. Visa auktoritet.
Steg 2, bestraffning: Vifta till lite snärtigt så att en lätt rosig färg framstår på kinden på den olydige frun/barnet.
Steg 3, Upprepa vid behov.

Tadaaa! Total lydnad! Lätt va?!?!

Puss o kram

2007-10-15 @ 22:00:23
URL: http://singamon.blogspot.com
Postat av: Jenny

Haha! Kul, men jag är rädd att det inte ger rätt effekt. Kram pårej.

2007-10-16 @ 07:39:12

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback