Koncentratiooon!

Jag lider av koncentrationssvårigheter. Iofs påstod Romeo att det inte var så konstigt att jag inte kunde koncentrera mig där jag satt i soffan med min skolbok lutad mot bröstet, medan jag fängslades av ett program på Discovery om hur man gör krocktestdockor.
"Kanske du skulle stänga av teven?" förelsog han.
Jag förklarade att jag egentligen tog upp boken för att jag inte skulle kunna säga att jag inte tagit i en skolbok på hela helgen. Jag hade m a o gjort ett försök att läsa, även om de inte var helhjärtat.

Nu har jag flera saker jag borde ta tag i när det gäller skolarbetet. Det är det som är värst för en person med koncentrationssvårigheter. Om man börjar med en sak, känns det som om man kanske borde göra den andra saken före. Och gör man den andra saken först, så får man panik över att det där andra ligger och väntar på att bli gjort. Därför kommer jag idag att dela upp dagen och göra en sak på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. Jag kanske är en riktig klyscha, en sån som har "många bollar i luften samtidigt"?

På nåt sätt har jag ju ändå tagit mig igenom tre års studier med denna bristande studieteknik.

Kommentarer:
Postat av: Maggan

Joo. det är just det du har...En annan läser och läser så ögona blöder, medan du kommer till Härnta och skriver VG på tentor. MED bristande läsning i bagaget...Fast det är ju inge bra om du går och känner dig missnöjd eller stressad. "Du måste kanske ha en plan Sickan..."

Postat av: Tessa

Skulle aldrig klara av att läsa på distis som du gör. Du är såå duktig!

2007-09-03 @ 09:32:13
Postat av: Jenny

Ja, Maggan. Det känns nästan inte rättvist. Men det är inte så att jag inte läser alls, jag läser bara det jag behöver liksom. Sen kan man ju ställa sig frågan om vem som vinner i längden och när vi ska bli verksamma. Du som läst på ordentligt och har mycket lärdom innanför västen, eller jag som läst mindre...?
Tessa, man klarar allt om man bara vill! (Jag följer fortfarande Maggans råd att tänka positiva tankar...)

2007-09-03 @ 13:20:51
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Tessa

Hmm, ja det är väl det att jag int vill då helt enkelt
=)

2007-09-03 @ 19:48:43

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback