Biträde.

Det händer så mycket så jag knappt hinner sätta mig vid datorn nuförtiden!

Den här veckan är jag "butiksbiträde". Det låter gammaldags och charmigt. Ordet biträde associerar jag till förkläde, ungefär som att man stod bakom en disk i Bullerbyn med hyllmeter av konservburkar bakom sig och vägde upp mjöl på lösvikt.
Men nej, jag bär inget förkläde och jag säljer sannerligen inte mjöl. Skor är det jag försöker kränga på folk, men de är svårflirtade (30-50% rea på vinterkängor på Zko!) I måndags blev jag utskälld efter noter två gånger. Det är sådant ett stackars biträde får stå ut med, men jag har svårt att tro att de bullerbyborna nånsin skällde ut byns butiksbiträde. Och då hade han knappast ens nån rea!
Ialla fall - det är inte kul att bli skälld på och allra minst inte av helt främmande människor som tycker att det är mitt fel att de ska åka till London imorgon och inte skomakaren fixat klacken på stöveln hon tänkt strosa runt på Picadilly cirkus med till utlovat datum. Sen skäller de för missvisande reklam och kräver att jag ska ringa chefen som är i Thailand och att de missvisande reklamskyltarna ska plockas ner.
"Seså! Ta ner dem!" pekade kunden mot skyltarna med ett darrande argt finger. Två vrålsminkade ögon med klibbig mascara stirrade upprört på mig. Som det vana biträdet jag är höll jag mitt lugn och förklarade som det var:

"Jag är ett litet biträde, jag har inga som helst befogenheter att ta några egna beslut vare sig gällande nedplockning av skyltar eller att störa chefen på semestern. (ANTINGEN KÖPER DU STÖVLARNA FÖR 30 % ELLER SÅ SKITER DU I DET JÄVLA KÄRRING, SKA DET VARA NÅNTING ATT STÅ I EN KVART OCH TJAFSA OM?!)

Dagen fortsatte med snälla kunder som tålmodigt väntade när jag stod på stege, låg på mage och bläddrade med blicken över de tusentals skolådorna på lagret för att hitta maken till högerskon i butiken.

Kanske jag skulle prova att fläta håret till rågblonda tampar, sticka in ett havrestrå bakom örat och klä mig i förkläde för att övertyga kunderna om att jag är ett litet, sött biträde som man inte ska skälla på. Sen ska jag nog sätta fram en skål karameller, såna fick bullerbybarna av sitt butiksbiträde. Och bullerbybarna var alltid snälla!


Kommentarer:
Postat av: Linda

slå henne på käften om hon kommer tillbaka! Bittra kärringar!

2008-02-21 @ 08:52:26
Postat av: Maggan

Nä se serviceyrken är inte bara skoj. Man får ta alla djävlars dåliga dagar...Men stå på dej, du vinner säkert de flestas hjärtan. Utan förkläde och flätor!

Postat av: Tessa

Gu va duktig du e som kan stå o ta skiten. Jag sku ha fått i psyket (berätta jag om gubben som var in till Dillen i somras, han stank sprit och stod och skrek och gorma om att det inte var pris på glaskulorna? Det sluta ju med att jag skrek "drick mer sprit bara så blir du säkert på bättre humör!!" då han fått mina gravidnerver att brista.

Satan för ohyfsade kunder. Lämna för fan in skorna på omklackning i tid så du int behöver hämta ut dem dagen innan Picadilly resan. Vad är det med folk??

2008-02-21 @ 19:32:27
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Jenny

Tessa, jag var ju där och jobbade med dig då! Haha! Det var roligt.

2008-02-23 @ 17:36:06

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback