Första skoldagen.

Igår hade jag min första träff med MIN nya klass. Jag hade planerat in två lektioner "lära känna övningar". Även om jag var förberedd till tänderna, låg jag länge vaken och grubblade på hur jag skulle lägga upp allt, hur jag skulle presentera mig själv och hurdant intryck eleverna skulle komma att få av mig. På natten drömde jag den återkommande drömmen jag har haft den senaste tiden: att jag står inför en klass där ingen lyssnar på mig, alla gapar och skriker och jag försöker förgäves få ordning på eleverna.
Som tur var var det ingen sanndröm jag drömde, för det gick alldeles ypperligt under det första mötet! Visst pratade de, visst fick jag "schh:a" lite och be dem lyssna - för de är en väldigt pigg och glad klass - men hur kul vore det att ha ett gäng ungar som inte sa ett knäpp (finns det sådana)? Det blev många skratt och tokigheter och jag tror vi kommer få det jättebra tillsammans - jag och ungarna - även om de uttryckte sin sorg över att deras ordinarie lärare skall sluta.

Jag har kollat igenom läromedlen de använder och gjort upp en grovplanering för resten av den här terminen. Vad roligt det ska bli!

Nu har ännu ett par veckor kvar innan det är dags att bli lärarinna på riktigt, börja använda Schollsandaler med svarta läderremmar, köpa tröjor från Esprit och ha skolböckerna i storblommig Marimekkoväska.
Näää... så långt ska jag inte gå. Fast de där Schollsandalerna verkar ruskigt bekväma.

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Glöm inte de propra lärarinnakläderna. Sku klä dig, woaahaaaa

Postat av: Ann-catherine

Hej!
oj så skojsigt, jag får väl ta med Elias till din arbetsplats sen någon dag när vi kommer dit och ska vänta på hans lillebrors ankomst.... Elias har ju redan varit till fammos jobb och fick vara med en lektion, det var mycket roligt.

2008-02-06 @ 09:57:33
URL: http://www.renforspettersson.blogg.se
Postat av: Simon

Ja så länge du inte glider omkring i Crocs så e jag glad... =) Men "stränga" glasögon bör införskaffas....

2008-02-06 @ 11:06:25
Postat av: Maggan

Va roligt det låter när du skriver om "din" klass. Du kommer att bli en underbar fröken!!
Kram!

2008-02-07 @ 09:41:42
URL: http://mags.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback