Semester??

Sent igårkväll, efter en ytterst kämpig färjtur med M/S Grisslan, var vi hemma från Kumlinge och vår minisemester som gick i målandets tecken.
Vi har varit sååå duktiga och målat hela stugan, som står inbäddad i en skog av tallar genom vilka man kan skymta viken nedanför. Vi har brottats med getingar, sett tre ormar och så många ekorrar som hoppar från tallegren har jag aldrig sett förut. Seidi har varit ett nervknippe under veckan och gnylat och gnisslat och på alla vis försökt smita ner till sjön för att fiska. Svansen har hängt som en slapp tamp rakt ner på henne av allt badande. Vi har konsumerat öl så att man fick skämmas när vi gick till Kumlinge andelshandel för att panta tomglas. 21 burkar Carlsberg och fyra 6-pack Karhu. Jag hade en plan, om någon skulle fråga skulle jag säga att vi hade haft midsommarfest med 20 personer inbjudna. Men vaddå?? Det går åt många jobbaröl i värmen!
På Kumlinge vimlar det av mygg och "fetluskar" - fästingar alltså. Varken jag eller Joel är vaccinerade mot TBE (jag vet jag vet, oansvarigt osv osv osv.) och det var nästan så att jag såg döden i vitögat när jag tidigt på morgonen plockade bort ett fastbitet as från hårfästet. Senare på dagen fick jag tandvärk och associerade den genast med den hemska sjukdomen.
"Nu börjar förlamningen" sa jag allvarligt till Henrik, som skrattade.
"Näää, inte sprider den sig sådär fort heller!"
Det kändes inte direkt betryggande. Hursomhelst är jag fortfarande vid god vigör och inte på något sätt lam. Till och med tandvärken har släppt.

Joel hittade en lekkompis i grannstugan, Robin som var 9 år. Det var tur det, så slapp man ha med honom och måla så mycket. Det var mest färg på ungen, även om han var jätteduktig och satt tålmodigt uppflugen på högsta stegen med färgpyts i ena handen och pensel i den andra. Jag stod på andra sidan stugan och kände mig rätt trygg ändå, då jag visste att mossa och blåbärsris skulle dämpa ett eventuellt fall. Men han höll sig på plats!


Henrik, utrustad med tant Hagars "rymddräkt" , ska plocka bort en getingbölla. Getingarna ville inte låta oss måla kring deras fina boning. Nähä, era vassa jävlar. Då blir ni dränkta i Raid, då!


Det var inget fel på arbetsivern. När själva stugan var färdigmålad tog jag itu med altanräcket. Den vita färgen blev ett lyft för hela kåken!


Joel och Seidi myser i soffan. Ni ser ju hur han såg ut i ansiktet! Även Seidi har fått lite rödfärg på sig.



Jag myser i soffan och ser lätt utvecklingsstörd ut.


Kommentarer:
Postat av: Tessa

Haddu handla tröjja på Mägick? Ja har en sån svart =)



Gud vad ni varit duktiga. Duktiga på att pimpla öl oxå. Ni var där rätt vecka iallafall. Gu va skönt o avkopplande det måst ha varit, bortsett från ormjävlarna då.

Postat av: Jenny

Jo, den e därifrån Määädjiick. Har aldrig fattat hur man ska uttala det där butiksnamnet.

2008-06-30 @ 13:59:20
Postat av: Mor

Kul att se bilder på stugan! För 24 år sedan arbetade jag med fasaden på den stugan. Jag skarvade i panelbräder som gått sönder när den släpades på plats. Just då hade jag för mig att jag skulle fasta med jämna mellanrum. Men jag mådde skitdåligt, spydde och spydde. Spika och måla och hålla kolla på Jenny 3 år fastandes och spyendes... det var tufft. Nå, jag fick bryta fastan och så småningom uppdagades det att det var Simon som var på väg och förorsakade illamåendet!

Jag såg att mina hemvävda plädar ännu kommer till pass i stugan!

2008-07-01 @ 07:37:18
Postat av: Jenny

Ja, plädarna var så sköna så!

2008-07-02 @ 10:55:14

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback