Vingmuttern.

Idag har vi haft den lilla Vingmuttern Elias på besök. Vi har hunnit med mycket under dagen, och det har tagit på krafterna för en snörvlig och krakig mor/faster.
Första anhalten var Mariebad. Jag hade först tänkt åka själv med småttingarna, men kom på att det kanske inte var så smart. Henrik fick följa med och det gjorde han så gärna. Han gillar småttingar och "familjeliv". Han tog hand om Joel i killarnas omklädning, medan jag hade hand om Vingmuttern.
"Jag ska bada" förklarade Elias åt en tant i omklädningsrummet. Sen visade han sina tuffa simbyxor och armpuffarna för henne.
Elias gillar verkligen att bada! Han sprattlade, skrek och tjöt i vattnet så det var bara tur att det inte kom en badvakt och undrade om allt stod rätt till. Vi gick också till banorna för att simma några repor. Joel simmade 150 meter (med sin flytdräkt) och sen skulle Elias åka vattenrutsch. Hans äldre kusin är lite tveksam till rutschen, men efter att ha sett mig och Elias landa utan att Elias fick huvudet under ytan ville han också prova. Sen var det ingen hejd på åkandet. Upp i tornet och ner i rutschen om och om igen. När vi sen satt och värmde oss i bubbelpoolen var det trötta och långsamma blickar på småkillarna. Vi tvättade oss och åkte hem och åt plättar till lunch, vilket gav ny energi och vi traskade iväg till skolan och åkte linbana och gick sen vidare till Baltichallen för att hälsa på moffa/faffa som hade en monter utanför. Där var det kul att leka och busa med moffa/faffa som samtidigt försökte göra affärer. Pojkarna tiggde till sig hamburgare, korv och trip och vi fick engagera bekanta som vi träffade i att hålla i Seidi, vantar och trippar samt att hjälpa till att fixa till korven som gärna glider ur en knubbig hand.
"Tur att man bara har en i vanliga fall" pustade jag.
Sen kom Elias höggravida mamma och hämtade honom och den lilla blivande storebrodern vinkade hejdå till "Faster Jenny" och kusin Joel.
Kom snart igen, lilla Vingmutter!

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Fy saatan va gullit d låter. Underbar dag!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback