Söta fröken.

Idag har vi haft en lugn dag, jag och mina ettor. Matte, svenska - det vanliga. Vi har räknat pengar, skrivit bokstäver med penna och på dator, lekt "förstelningsleken" som de älskar, haft fruktstund och så har de som klarat sitt "positiva uppdrag" fått en guldstjärna. Vi brukar köra positiva uppdrag emellanåt, eftersom det får dem att tänka till lite extra på saker som borde vara självklara men inte alltid är det när man är sju år. Uppdragen kan handla om t ex att vara extra snäll mot någon under dagen, att komma ihåg att vänta på sin tur, att räcka upp handen, att ge någon beröm eller att säga hej till någon man inte brukar hälsa på. Alla klarade sitt uppdrag idag!

På bilden ritade vi med stearinljus på papper och sen skulle barnen måla med vattenfärg ovanpå. Eftersom färgen inte fastnar på stearinet så framträder en "hemlig bild". När alla gjort sin bild, fick de ta klottpapper och skriva hemliga meddelanden till varandra med stearinet. Mottagaren tog sin pensel och målade på det till synes blanka pappret och kunde sedan läsa meddelandet. Mitt i allt sträcker en av gossarna ett papper till mig och ler lite finurligt.
"Ah, ett meddelande. Nu blir jag nyfiken!" sa jag och greppade genast en pensel och målade över pappret.
Texten DU ÄR SÖT framträdde och jag rodnade nästan av glädje. Killen strålade mot mig och jag tog ett ljus och skrev meddelande tillbaka. DU MED kunde han läsa efter att han målat pappret blått.

Tänk att såna där småsaker kan förgylla ens dag och jag kan tillägga att gossen INTE fått i uppdrag att smöra för fröken!

Kommentarer:
Postat av: Tessa

Å kruuuz va sött!

Postat av: Simon

Jahapp,då är alltså du avskedad imorgon då.... ;)

2009-01-29 @ 14:14:21
Postat av: Jenny

Haha!

2009-01-29 @ 17:04:19
Postat av: Linda

De där små hintarna om att de faktiskt gillar en, i alla fall lite, gör att en orkar lite till =). Mysigt!

2009-01-30 @ 17:35:21

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback