Runda magar.

En hoper av väldigt blandat folk strömmar till Avancias gruppass. Det är smala snärta ungdomar, mer vältränade unga kvinnor, mulliga äldre kvinnor och tjocka tjejer i alla åldrar och någon enstaka man ibland.
Det roliga är att flera av de där tjejerna med runda magar inte bara har fläsk i dom, utan några stycken skuttar runt med bebis i magen. Det tycker jag är jättehäftigt!
En tjej på torsdagboxningen ser nästan sprickfärdig ut! Men hon tar i för kung och Fosterland (hähä) ändå medan magen guppar med. Och idag var det en bebismage som var på step. När passet var slut gick hon till kassan och betalade för nästa pass. Två pass på raken!

När jag själv väntade barn blev jag vääälidigt bekväm av mig. Det var väldigt lätt att skylla på att jag var gravid och att jag varken kunde eller borde göra vissa fysiska grejer. Pappa sa till mej en gång då jag gnällde över nåt:
"Du är gravid, du är inte sjuk!" 
Vissa får tyvärr olika krämpor när de är gravida, men jag tycker att om man mår bra och inte har foglossning etc. så är det nog bara nyttigt att fortsätta röra på sig. Tänk vilken fysisk ansträngning det är att föda barn - jag tror att det nog går lättare om man är i god form inför förlossningen.

Jag vet att man får olika råd angående detta då man börjar gå på kontroller till MVC. Har jag fel när jag säger att man inte bör hoppa och skutta så mycket innan vecka 13, då den där kritiska perioden är över? Det var så länge sen jag själv väntade barn, så jag minns inte. Och det kan hända att jag aldrig ens frågade, jag var ju så jävla lat.
OM (det kommer knappast att ske, men OM) jag (mot förmodan) någonsin skulle bli på tjocken igen, så skulle jag göra väldigt mycket annorlunda än förra gången. Vill inte gå upp närmare 30 kg igen!

Förresten, en annan som har bulle i ugnen är Katrin Zytomierska. Hon verkar inte vara mammatypen.
Läs här!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback